אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפד יחיל על הבנקים הזרים בארה"ב את כללי הרגולציה של הבנקים האמריקאים צילום איי פי

הפד יחיל על הבנקים הזרים בארה"ב את כללי הרגולציה של הבנקים האמריקאים

מהלך זה נועד להפחית את הסיכוי שהמערכת הפיננסית האמריקאית תיפגע מקריסה של בנק זר. על פי הנהלים, הבנקים הזרים הגדולים ביותר יחויבו להקים חברות אחזקה אמריקאיות עבור הפעילות שלהם במדינה

15.12.2012, 14:34 | סוכנויות הידיעות

הבנק הפדראלי המרכזי בארצות הברית הודיע כי יטיל על בנקים זרים גדולים את אותם כללי רגולציה שחלים על הבנקים המקומיים. מהלך זה נועד להפחית את הסיכוי שהמערכת הפיננסית האמריקאית תיפגע מקריסה של בנק זר.

על פי הנהלים החדשים, הבנקים הזרים הגדולים ביותר יחויבו להקים חברות אחזקה אמריקאיות עבור הפעילות שלהם במדינה. הבנק המרכזי הציב אף מגבלה על חשיפת האשראי שלהם, והפעילות האמריקאית שלהם צריכה לציית לחוקי נזילות. בהתאם לכך, הסניפים האמריקאיים של הבנקים הזרים יאלצו לעבור מבחני לחץ שיקיים הבנק המרכזי, וזאת על מנת להבטיח שהם עמידים מספיק כדי לשרוד זעזועים חיצוניים הן מארצות הברית והן מחוצה לה.

הכללים החדשים צפויים להיכנס לתוקף באחד ביולי, 2015, והם יחולו על 107 בנקים זרים ועוד 26 או 27 חברות פיננסיות. הכללים החדשים נובעים מהשלכות המשבר הפיננסי של 2008, שכן משבר זה חשף כי לבנקים הזרים ישנה יכולת מוגבלת בלבד לתמוך בפעילות האמריקאית שלהם בתקופות של תנאים כלכליים מאתגרים.

מרק ון דר וויד, המפקח על הבנקים מטעם הבנק הפדראלי הדגיש בפני מועצת הבנק כי החלת הכללים החדשים אינה מצביעה על כך שארצות הברית מתרחקת מתקנות באזל III. אולם הוא הוסיף כי התקנות הללו אינן מספיקות כדי להגן על המערכת הפיננסית של המדינה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
הבעיה נמצאת בארה"ב ולא בעולם
הם מתכוננים למלחמה שכבר היתה, שזה מה שקורה תמיד, אבל לא רק שהם עושים את זה, הם אפילו לא מתמקדים בזירה העיקרית - זירת הבית. יש הרבה בעיות שלמיטב ידיעתי עדיין לא טופלו - חוזי הCDS שהם למעשה ביטוח, אבל לא חלים עליהם הכללים הנוהגים לביטוח, לא מופרשים עבורם כספים ואין שום יכולת אמיתית לממש אותם. העובדה שאפשר לתת משכנתא (או אולי גם הלוואות מסוגים אחרים) ואז למכור אותם לגוף אחר, ואם הלווה לא משלם, לגוף שנתן את ההלוואה אין שום סיכון מרגע שהיא נמכרה - זה חייב להשתנות .אולי יהיה אפשר למכור 30 או 40 אחוז מהלוואה, אבל לא יותר מכך, כך שבכל מקרה חלק מהסיכון יישאר על הבנק המקורי, וזה ידחוף אותו לא לתת הלוואות מסוכנות מדי. היכולת לתת את המפתחות במקום ההלוואה - הלוואות non-recourse/ עכשיו נסתכל על ישראל -מה צריך לקרות כדי שגם לנו יקרה דבר דומה? יכולה להיות מכה קשה, בגלל שאנחנו מדינה קטנה, ונפילה של בנק אחד יכולה בהחלט לגרום לנזקים גדולים, אבל בתחום המשכתנאות לפחות לא נראה שיכולה להיות מפולת מתגלגלת באותו סגנון, כיוון שאי אפשר להחזיר את המשכנתא לבנק, וממילא ההון ההתחלתי כל כך גבוה שאפילו אם מחירי הבתים ירדו ב20-30 %, הבנק עדיין לא יפסיד את השקעתו.
אמיר  |  15.12.12