במשרד התמ"ת מנסים לפתות רוכשים למיקרון
אחרי שענקית השבבים החליטה לסגור את פעילותה בישראל, בתמ"ת מגבשים חבילת תמריצים ומתכוונים להכריז מראש על המענק שיינתן, כדי למשוך קונים
משרד התמ"ת מבקש למצוא פתרון לענקית השבבים האמריקאית מיקרון, שבשבוע שעבר קיבלה החלטה להוציא את פעילותה מישראל ומחפשת רוכש למפעל שלה בקריית גת, בו מועסקים 1,300 עובדים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", אם לא יימצא רוכש, עתיד המפעל להיסגר ב־2015.
אתמול נפגשו שר התמ"ת שלום שמחון, מנכ"ל המשרד שרון קדמי, מנהל מרכז ההשקעות חזי צאייג והמשנה למנכ"ל התמ"ת ינון אלרועי עם מנכ"ל חברת מיקרון ישראל, יונתן ונד ובכירי החברה בישראל. מהתמ"ת נמסר כי הפגישה נערכה כדי לבחון את המציאות שבה פועל המפעל וכיצד ניתן לסייע לו ולמנוע פיטורי עובדים.
עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי מאחר שההחלטה של מיקרון לעזוב את ישראל סופית, המטרה העיקרית של הפגישה היא להכין חבילת תמריצים כדי להפוך את המפעל אטרקטיבי לרכישה. על פי גורם המקורב לנושא: "ההחלטה של מיקרון להעביר את הייצור לארה"ב ולסינגפור הנה בלתי הפיכה, אבל יש ניסיון כעת למזער נזקים".
כוונת התמ"ת היא להכין את הקרקע לרוכש פוטנציאלי. צוות התמ"ת מנסה להביא למצב שבו הרוכש יידע מראש אילו מענקים הוא יקבל וכך להביא לוודאות שתגדיל את הפוטנציאל לרכישה.
מפעל מיקרון היה במקור המפעל הראשון שהקימה אינטל בקריית גת בשם פאב 18. אך ב־2008, לאחר שאינטל וחברת אס.טי מיקרואלקטרוניקס החליטו להקים חברה משותפת שתתמקד בתחום זיכרונות הפלאש, העבירה אינטל את הבעלות על המפעל לידי החברה החדשה נומוניקס. כשנתיים לאחר מכן, ב־2010, נקנתה נומוניקס בידי חברת מיקרון העולמית. בפברואר השנה נהרג בתאונת מטוס מנכ"ל ויו"ר החברה סטיב אפלטון, שהיה אחד המעורבים בכניסתה של מיקרון לישראל ואת מקומו בתפקיד המנכ"ל תפס מארק דורקן. בענף מעריכים כי השינוי בהנהלת החברה העולמית אחראי במידה מסוימת לשינוי שהוענק במשקל של הפעילות בישראל.
2 תגובות לכתיבת תגובה