אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ייצוגית נגד מכירת מניות פרטנר לסבן: "עסקת מרמה והעדפת נושים פסולה" צילום: צביקה טישלר

ייצוגית נגד מכירת מניות פרטנר לסבן: "עסקת מרמה והעדפת נושים פסולה"

לטענת אדם המחזיק באג"ח של סקיילקס, עסקת מכירת המניות לקבוצת סבן מקפחת את כלל מחזיקי האג"ח ומקנה הטבה לחברת אדוונט, נושה אחרת של סקיילקס

17.12.2012, 15:30 | יצחק דנון

מכירת מניות פרטנר בין חברת סקיילקס בשליטת אילן בן דב ובין קבוצת סבן תמורת 1.5 מיליארד שקל היא עסקת מרמה והעדפת נושים פסולה, כך טוען יובל זמר המחזיק באג"ח של החברה הציבורית סקיילקס. לטענתו, חלוקת תמורת העסקה בין נושיה של סקיילקס מקפחת את כלל מחזיקי האג"ח תוך שהיא יוצרת העדפה ומקנה הטבה לחברת אדוונט, נושה אחרת של סקיילקס.

אילן בן-דב, צילום: אוראל כהן אילן בן-דב | צילום: אוראל כהן אילן בן-דב, צילום: אוראל כהן

בתביעה הייצוגית שהגיש זומר לביהמ"ש נאמר כי בסוף שנת 2009 רכשה סקיילקס מהתאגיד הסינגפורי אדוונט, בשליטת קבוצת האצ'יסון את השליטה (כ-52%) בפרטנר ולשם מימון הרכישה בסך כ-5.3 מיליארד שקל נטלה החברה בין היתר הלוואה מחברת אדוונט. לאחרונה, התקשרה סקיילקס בעיסקה עם קבוצת סבן למכירת 31% ממניות פרטנר ואולם מתוך התמורה של 1.5 מיליארד שקל היא תקבל רק 350 מיליון שקל ואילו אדוונט - הנושה המועדף - תקבל 1.15 מיליארד שקל כנגד 12.2% מהמניות המשועבדות לטובתה באמצעות המחאת חוב שיש לסקיילקס כלפיה אל הרוכשת חב' ס.ב. ישראל טלקום.

ואולם מאחר שסקיילקס מחזיקה רק 16.6% מניות חופשיות ומשום מה מוכרת 18.53% מהמניות לרוכשת, היא צריכה לרכוש על חשבונה עוד 1.92% מניות בהיקף כ-72 מיליון שקל וסכום זה יש להפחית מהתמורה כאשר סקיילקס תרכוש מניות ב-72 מיליון שקל אך תמכור אותן לרוכשת בכ-30 מיליון שקל. בסיכומו של דבר, כנגד מכירת 16.6% מהמניות לרוכשת ישולם לסקיילקס סך של 278 מיליון שקל.

לדברי התובע, מאחר והתמורה הכוללת היא 1.5 מיליארד ש"ח תמורת 30.73% ממניות פרטנר הרי חלוקת השווי נותנת 48.8 מיליון שקל ל-1% מהמניות או 31.25 שקל למניה. לעומת זאת, בעיסקה זו תקבל אדוונט בפועל 98 מיליון שקל ל-1% מהמניות או 62.74 שקל למניה ואילו סקיילקס תקבל 16.7 מיליון שקל ל-1% מהמניות או 10.7 שקל למניה. זאת כאשר מחיר 1% מהמניות בבורסה הינו 37.3 מיליון שקל ומחיר המניה בבורסה הינו 24 שקל למניה.

לטענת התובע, אדוונט תקבל תמורה של כמעט פי שש לעומת התמורה המועברת לסקיילקס עצמה, דהיינו עיקר התמורה מהעיסקה מועברת לאדוונט ורק השאריות לסקיילקס. דבר הפוגע לטענת התובע אנושות בחברה הנמצאת על סף חדלות פירעון ובמיוחד בנושים שלה שהינם מחזיקי האג"ח.

התובע מבקש לייצג את מחזיקי האג"ח של סקיילקס במועד העיסקה ומבקש מביהמ"ש לקבוע כי התמורה של 1.5 מיליארד שקל תמורת 31% ממניות פרטנר תחולק באופן הוגן ושוויוני וללא העדפה לחברת אדוונט, מעבר למתחייב משווי הבטוחה של אדוונט.

תגיות