אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לאינטל: סייעו בקליטת מפוטרי מיקרון צילום: ענר גרין

בלעדי לכלכליסט

המדינה לאינטל: סייעו בקליטת מפוטרי מיקרון

משרד התמ"ת ביקש מאינטל לסייע בקליטת מאות מעובדי מפעל השבבים שעומד בפני סגירה. הבקשה הוצגה במהלך פגישה בין נציגי המשרד לנציגי אינטל. מיקרון בקריית גת החל את דרכו כמפעל אינטל, אולם כיום לא צפוי שהיא תהיה מעוניינת לרוכשו. כדי לקלוט עובדים נוספים אינטל עשויה לבקש מהמדינה תמיכה בתשלום שכרם

18.12.2012, 06:57 | מאיר אורבך

משרד התמ"ת מבקש מאינטל לסייע בקליטת עובדי חברת מיקרון, העומדת בפני סגירה - כך נודע ל"כלכליסט". הבקשה הוצגה לחברת אינטל במסגרת פגישה שגרתית שהתקיימה במשרדי התמ"ת בין נציגי המשרד לבין נציגי החברה, שעסקה ברובה בהשקעות העתידיות של אינטל בישראל. 

קראו עוד בכלכליסט

אינטל תצטרך להמציא לעובדים תעסוקה

גורמים בשוק מעריכים כי אין בכוונת אינטל לקנות את המפעל כולו, העוסק בתחום הזכרונות שאותו היא עזבה לחלוטין. אם היא תחליט לרכוש את המפעל בכל זאת, זה יהיה לשני צרכים אפשריים: מפעל בדיקת שבבים ופרוסות סיליקון או מפעל לבדיקת תהליכים לפני האריזה.

  , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן   , צילום: אוראל כהן

החשש העיקרי של משרד התמ"ת הוא שמרבית העובדים המפעל מיקרון לא יוכלו למצא עבודה בישראל בתקופה הקרובה. עם זאת אינטל כיום נמצאת במצב של תעסוקה מלאה במפעל שלה בקריית גת, ולכן כדי לקלוט עובדים חדשים, היא תצטרך להמציא עבורם תעסוקה, ואולי אף תבקש מהמדינה מענקים ותמיכה בשכר של עובדים נוספים שאין לה צורך בהם.

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, צילום: עמית שעל מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל | צילום: עמית שעל מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, צילום: עמית שעל

מפעל מיקרון בקרית גת החל את דרכו ב־1996 כמפעל אינטל הראשון בעיר. המפעל קיבל מהמדינה מענק של 600 מיליון דולר עם הקמתו. ב־2008 הועברה הבעלות על המפעל לידי חברת נומוניקס, שבה היו לאינטל 45%, וב־2010 נומוניקס נמכרה לחברת מיקרון. לאחרונה חשף "כלכליסט" את כוונת מיקרון לסגור את המפעל ולפטר את עובדיו או לחלופין למצוא לו רוכש שיעסיק את עובדיו.

פתרון למיקרון אינטל, עכשיו תורך תשלום קנס לא מונע מחברות לצאת מישראל והמדינה חייבת לתת להן תמריצים שיהפכו את העברת הפעילות ללא כלכלית מאיר אורבך, 2 תגובותלכתבה המלאה

ב־2012 החליטה אינטל להקים שלושה מפעלים חדשים לייצור שבבים והעדיפה למקם אותם באירלנד על פני ישראל. בימים אלה החברה החלה בדיונים על הקמת המפעל הבא. בביקור שקיים לאחרונה פול אוטליני, מנכ"ל אינטל, הוא אמר שהחברה צפויה לקבל החלטה בנושא בשנה הקרובה. הדיונים האחרונים בין אינטל לבין התמ"ת נועדו לגשר על פערים עתידיים לקראת החלטת החברה.

"המטרה היא להבטיח את עתיד העובדים"

ביום א' נפגשו בכירי משרד התמ"ת בראשות שר התמ"ת שלום שמחון, מנכ"ל המשרד שרון קדמי, מנהל מרכז ההשקעות חזי צאייג והמשנה למנכ"ל התמ"ת ינון אלרועי עם מנכ"ל חברת מיקרון ישראל יונתן ונד ובכירי החברה בישראל במטרה לבחון כיצד ניתן לסייע למפעל ולמנוע פיטורי עובדים. שר התמ"ת שמחון הודיע על הקמת צוות משותף לתמ"ת, לאוצר ולנציגי חברת מיקרון שיפעל במשותף על מנת לגבש תוכנית סיוע. בהודעת המשרד נמסר כי "משרד התמ"ת מבין את המצוקה ומטרתו להבטיח את עתידם של העובדים".

מיקרון הבטיחה שלא תסגור את המפעל עד תום 2013, וכאמור, גם היא מנסה למצוא פתרונות לעובדי המפעל - אם בדרך של מכירת כולו כיחידה או מציאת פתרונות לחלק מהעובדים במפעלים אחרים בישראל.

בתגובה לידיעה על כוונתה לסגור את פעילותה מסרה מיקרון: "מיקרון טכנולוגיות ותעשיית המוליכים למחצה העולמית ממשיכים לפעול בסביבה דינמית מאוד. לפיכך, מיקרון ממשיכה לחפש אחר מספר הזדמנויות, אשר יאפשרו לה התאמה טובה יותר של האסטרטגיה העסקית שלה, על מנת שתוכל לשרת טוב יותר את לקוחותיה במתן הפתרונות בעלי הערך הגבוה ביותר עבורם. אחת ההזדמנויות לכך היא ייעול מירבי של ניצולת מתקני הייצור של החברה".

ממשרד התמ"ת וחברת אינטל לא נמסרה תגובה לנושא.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
במיקרון החליטו ל"דפוק" את הסטודנטים
לכל העובדים מעניקים מהיום בונוס חודשי על עצם הישארותם בחברה ועזרתם בשמירה על המקום כ"אטרקטיבי" למכירה. משום מה, בהנהלה החליטו כי סטודנטים העובדים במקום (לעיתים גם כמעט במשרה מלאה) אינם זכאים לבונוסים אלו, גם אם הם נמצאים בתפקידים המהווים עזרה לשמירה על אטרקטיביות המפעל. בושה להנהלה, בושה למיקרון, בושה להיות סטודנט במיקרון.
סטודנט במיקרון ישראל  |  06.01.13
19.
מרכז הפיתוח של אינטל בישראל הציל את אינטל שאיבדה נתחי שוק משמעותיים ל AMD
בגלל מעבד הפנטיום 4 הדפוק, על ידי פיתוח מעבד הסנטרינו שכל המעבדים מאז מבוססים על הארכיטקטורה שלו. היה באמצע דור אחד שפותח בארה"ב ואכן היה די דפוק, ה IVY BRIDGE שפותח בארץ פשוט מעולים ו AMD בקושי מוכרים מעבדים.
רוני , ת"א  |  30.12.12
18.
11 אני גיבור כזה ואני גאה בזה
אתה מזכיר לי את בני ישראל שיצאו ממצרים מהעבדות וצעקו שהם מתגעגעים לשומים ולבצלים שהמצרים נתנו להם לאכול (וכמובן שבפירושים מצויין שהמצרים נתנו לבני ישראל לאכול מהעודפים ולא מעיקר התוצרת) ואח"כ שהגיעו לארץ אחרי כל הניסים אמרו "כחגבים היינו בעיניהם". זאת תכונה יהודית לצערי לראות את עצמנו כגמדים ליד אחרים גם כשיש לנו את כל היכולות להפוך לענקים בעצמנו. תעשיית ההייטק הישראלית נוצרה לאחר ביטול פרוייקט הלביא והזרימה של אלפי מפוטרים בעלי יכולת טכנולוגית גבוהה לתוך השוק. אם מחר אינטל תסתלק מכאן אז יהיה משבר זמני שיוכל להיות מרוכך מאוד אם הממשלה תקח אחריות (אחרת מה שנקבל זאת בריחת מוחות) ותוך זמן לא מאוד ארוך תראה איך יצמחו מתוך המשבר הזה 100 סטארטאפים חדשים בתחומי החומרה שבהם ישראל נחלשה בשנים האחרונות מכיוון שכמעט כל המהנדסים בתחום עובדים בחברות הגדולות שפתחו כאן מרכזים ומכיוון שמדובר בפיתוח יקר מאוד שדורש גם יוזמה ממשלתית לטעמי.
אחד  |  19.12.12
17.
המדינה כרגיל מתנהגת בטמטום ובחשיבה לטווח קצרצר
עובדתית יש בישראל את מאגר המוחות המנוסה והגדול ביותר בפיתוח שבבי מחשב. יותר מאשר בארה"ב. אם השבבים של אינטל הם הנפוצים בעולם אז הרי שרובם תוכננו ופותחו כאן, חלק ניכר מהם גם יוצר כאן ואינטל מתכוונת להעביר לישראל את כ-ל המחקר והפיתוח שלה. לא, לא מטעמים וולנטריים, פשוט כאן היא מפיקה מה שהיא לא יכולה להפיק באף מדינה אחרת וגם לא בארה"ב. האמת היא שאנחנו פשוט לא צריכים את אינטל. להייטק הישראלי יש כבר שם, האמריקנים חלבו לישראל את הצורה עם אינטל והמדינה עוד שילמה להם על זה ומיליארדים. במקום לבקש מאינטל לקלוט את המפוטרים המדינה צריכה להשקיע, מיליארד או שניים או קצת יותר מכך, בעידוד פתיחת מתחרה ישראלי לאינטל העולמית. זה אפשרי. אם את הכסף שהמדינה שפכה על אינטל היא הייתה שופכת על עידוד פיתוח תעשיה ישראלית עצמאית בתחום השבבים הרי שהייתה כבר אינטל ישראלית. מי שזה נשמע לו כמו הזיה לא מבין מה הולך בעולם. בישראל יש את מספר הסטארטאפים הגבוה בעולם מחוץ לעמק הסיליקון בקליפורניה. מגזר ההייטק הישראלי נחשב לאיכותי והמוכשר בעולם והמשתלם ביותר לקרנות הון הסיכון (שגוזרות כאן תשואה ממוצעת של 300% ומי שאומר שהם עובדות על אחוזים נמוכים הוא או שקרן או בור ובשני המקרים ראוי שיסכור פיו) אבל בעוד שבעולם 1 מתוך 100 סטארטאפים הופך לחברה עצמאית בעלת מחזור שנתי של מיליארד דולר או יותר הסטטיסטיקה בישראל היא 1 ל1000. זה אומר שיש לנו נזילה ושצריך לסתום אותה וזה באחריות המדינה ולא באחריות היזמים. המדינה צריכה לעצב מדיניות שתעודד התפתחות סטארטאפים לחברות גדולות ותוריד מיזמים את הלחצים של משקיעים חיצוניים ותאפשר להם גישה נוחה לרשת של קשרים מועילים גם בלי לפנות לקרנות הון הסיכון בארץ ובחו"ל.
גלעד  |  19.12.12
לכל התגובות