אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזניחים את החלשים: עמותת אלו"ט דורשת תקציב מיידי של 60 מיליון שקל צילום: יריב כץ

מזניחים את החלשים: עמותת אלו"ט דורשת תקציב מיידי של 60 מיליון שקל

משנת 2000 גדל מספר האוטיסטים המוכרים על ידי משרד הרווחה פי 50, אולם תקציב המדינה לאוטיסטים גדל רק פי 9.5

18.12.2012, 15:23 | חן פונדק

הורים לילדים אוטיסטים בישראל, יחד עם עמותת אלו"ט – אגודה לאומית לילדים אוטיסטים, יוצאים למאבק ציבורי על זכויות ילדיהם ועתידם. כיום לפי אלו"ט 1 מתוך 100 ילדים מוכר כסובל מאוטיזם. בעוד שמשנת 2000 גדל מספר האוטיסטים המוכרים על ידי משרד הרווחה פי 50, תקציב המדינה לאוטיסטים גדל רק פי 9.5.

כתוצאה מגידול מספר הילדים המאובחנים התקציב הממוצע לילד ממשרד הרווחה עמד בשנת 2000 על כ-3,000 שקל, וכיום התקציב החודשי הממוצע לילד הוא - 527 שקל בלבד. אי הגידול המספק בתקציב בא לידי ביטוי כיום בכמה מישורים: מעונות היום השיקומיים לפעוטות עם אוטיזם עד גיל 3 מלאים ולכן חלק מהפעוטות המאובחנים נותרים בבית.

כמו כן חסרים 11 בתי ספר לאוטיסטים ולכן תלמידים רבים משובצים במסגרות חינוך לא מתאימות ללא טיפול ייעודי לאוטיזם. בנוסף, יש מחסור באנשי מקצוע פארה רפואיים המתמחים באוטיזם, כגון קלינאי תקשורת ומרפאים בעיסוק, ולכן ילדים רבים אינם מקבלים את הטיפולים להם הם זכאים על פי חוק או מחכים זמן רב בתור.

הפגנה מחאה למען ילדים אוטיסטים , צילום: שלומי מזרחי הפגנה מחאה למען ילדים אוטיסטים | צילום: שלומי מזרחי הפגנה מחאה למען ילדים אוטיסטים , צילום: שלומי מזרחי

אבל לא רק הילדים, גם בוגרים הסובלים מאוטיזם נפגעים: מרכזי התעסוקה לאוטיסטים מגיל 21 מלאים גם כן כיום, ותוך 4 שנים לפי אלו"ט אמורים לסיים את בתי הספר כ-1000 אוטיסטים שזכאים למסגרת תעסוקה וכרגע לא יוכלו להיקלט במשרדי התעסוקה. כמו כן לפי דו"ח מכון ברוקדייל שפורסם במרץ השנה, בתוך 3 שנים יהיה צורך בבניית 30 עד 100 הוסטלים, כאשר עלות הקמת הוסטל אחד היא כ-10 מיליון שקל.

כעת יוצאים ההורים והעמותה למאבק שמטרותיו הוא חקיקת חוק שיסדיר את זכויות הילדים האוטיסטים, כפי שקיים לאנשים הסובלים מפיגור שכלי ומסדיר את זכויותיהם ותקצוב מיידי עד שתוסדר החקיקה של 60 מיליון שקל.

מאיר שני, יו"ר אלו"ט: "אנחנו תובעים מראש הממשלה, משרד הרווחה ומהממשלה כולה לעמוד במחויבות האנושית והמוסרית שלה כלפי הילדים האוטיסטים, לתקן אפליות ולטפל בבעיה אקוטית זו בדרכים שהצענו ושגובשו לאחר חשיבה מעמיקה. בעיית האוטיזם, אם לא תקבל התייחסות רצינית לרבות תכנון לטווח ארוך, עלולה להפוך לקטסטרופה אמיתית".

שני אגב אינו קורא לחקיקה לפני הבחירות, אלא קורא להתחייבות הממשלה הבאה לטפל בנושא.

תגיות