אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
LG אופטימוס 4X HD: מרובע עם כוונות טובות צילום: רפי קהאן

בדיקת כלכליסט

LG אופטימוס 4X HD: מרובע עם כוונות טובות

יש יפים וחזקים ממנו בשוק, אולם ה-4X של LG מציג כמה יתרונות על פניהם - כגון שילוב מסך 4.7 אינץ' בגוף קטן יחסית, וידאו עם תמונה בתוך תמונה, בהירות תצוגה שמאפשרת עבודה בשמש ומחיר זול יחסית

20.12.2012, 18:48 | רפאל קאהאן
בעולם סמארטפוני האנדרואיד עתירי הביצועים שולטות כבר שנתיים שתי חברות ללא עוררין: סמסונג ו-HTC. מדי פעם, מבליחים גם דגמים בודדים של מוטורולה, סוני ו-LG. זו האחרונה מנסה ומצליחה אט-אט לסגור את הפער מול היריבה מבית והיריבה מטייוואן.

קראו עוד בכלכליסט

אולם כל זה קורה בעולם הגדול; בישראל השם LG מתחבר לנו בשנים האחרונות בעיקר עם טלוויזיות ומוצרים "לבנים" ופחות עם סלולר. זה חבל, כי LG היא אחת מיצרניות הטלפונים המובילות בעולם. אפילו גוגל ביקשה ממנה לייצר עבורה את הנקסוס 4 החדש.

עתה החליטה ברימאג, נציגות החברה בישראל, לשווק בארץ את האופטימוס 4X HD, מכשיר בעל חומרה חזקה כשל הגלקסי S3 ומסך נאה כשל ה-One X מבית HTC. הוא מגיע לכאן באיחור-מה ובחו"ל כבר הוחלף באופטימוס G - אולם עדיין מציג כמה יתרונות מעניינים על פני מתחריו.

נוח לאחיזה ולשימוש. 4X, צילום: רפי קהאן נוח לאחיזה ולשימוש. 4X | צילום: רפי קהאן נוח לאחיזה ולשימוש. 4X, צילום: רפי קהאן

עיצוב ומבנה: הריבוע השחור

ה-4X מעוצב בצורה נעימה לעין. הוא עשוי ברובו פלסטיק שחור, בדומה למכשירי סמסונג. גופו דק יחסית ומקיפים אותו זוג פסי מתכת מבריקים שמקנים הרגשה של הרכבה איכותית ואיתנה. על אף המסך שלו, שגודלו 4.7 אינץ', המכשיר אינו גדול במיוחד הודות למסגרת מסך צרה. למעשה, ניתן אף להשתמש בו ביד אחת. 

למסך יש רזולוציה של 1,280 על 720 פיקסל, בצפיפות של 312 פיקסלים לאינץ' - נתון לא רע ביחס לקטגוריה. הגב נעים למגע ומחוספס, כך שגם אלו שניחנו בידיים שמאליות יוכלו להשתמש בו ללא חשש. בסך הכל, ה-4X נוח מאוד לאחיזה ולשימוש.

גב מחוספס, למניעת החלקה. 4X, צילום: רפי קהאן גב מחוספס, למניעת החלקה. 4X | צילום: רפי קהאן גב מחוספס, למניעת החלקה. 4X, צילום: רפי קהאן

ממשק ומערכת הפעלה: תנו לשמש לזרוח

היתרון הגדול של מסך ה-4X על פני מתחריו היא הבהירות הגבוהה שלו, שבזכותה ניתן להשתמש בו גם תחת תאורה ישירה - בונוס משמעותי במדינה בה השמש זורחת 300 ימים בשנה.

מערכת ההפעלה של המכשיר היא אנדרואיד 4.0.3. העולם אמנם עבר לאנדרואיד 4.1 (ואף 4.2, בנקסוס 4), אולם אין בה באגים בולטים או בעיות אחרות. ל-LG יש ממשק אנדרואיד שנקרא אופטימוס UI ומתאפיין בהיותו קל במיוחד וללא תוספות מיוחדות - למעט כלי לעריכת כל הרכיבים במסך הבית בצורה פשוטה.

ווידג'ט פייסבוק שמגיע עם אופטימוס UI פשוט אינו מתעדכן אוטומטית. יהיה עליכם ללחוץ על כפתור העדכון בכל פעם שתרצו לדעת מה חדש בפיד.

ממשק נקי ופשוט, ללא תוספות בולטות. 4X, צילום: רפי קהאן ממשק נקי ופשוט, ללא תוספות בולטות. 4X | צילום: רפי קהאן ממשק נקי ופשוט, ללא תוספות בולטות. 4X, צילום: רפי קהאן

ביצועים וקישוריות: ה-Waze מנחש אותי ונפתח לי מעצמו

הנתונים הטכניים של ה-4X מכובדים למדי: יש לו מעבד בעל ארבע ליבות במהירות 1.5 גיגה הרץ וליבה נוספת שנועדה לפעילות בעוצמה נמוכה, גיגה-בייט של זיכרון פעולה, 16 גיגה-בייט לאחסון קבצים וחריץ להרחבת הזיכרון שתומך בכרטיסים בגודל של עד 32 גיגה.

ה-GPS של המכשיר עובד היטב ומפיק נתוני מיקום במהירות בולטת. עוד צ'ופר ש-LG הוסיפה למכשיר הוא שבב NFC עם מדבקות ייעודיות שמאפשרות לתכנת את הסמארטפון למצבי פעולה שונים. למשל, ניתן לקדד מדבקה למצב "רכב" שיפעיל את ה-GPS, ידליק את הבלוטות', יכבה את ה-WiFi ויפתח עבורכם את Waze ברגע שתיכנסו לרכב ותצמידו אליה את גב ה-4X.

גלישה חלקה ומהירה. 4X, צילום: רפי קהאן גלישה חלקה ומהירה. 4X | צילום: רפי קהאן גלישה חלקה ומהירה. 4X, צילום: רפי קהאן

גם כטלפון נטו הוא עושה עבודה טובה; איכות השיחה היתה מעולה במשך כל תקופת הבדיקה והחיבור לרשת נעשה בצורה חלקה מאוד. הגלישה מהירה (במיוחד בדפדפן הכרום) וסנכרון עם שירותים מקוונים בוצע כמעט ללא תקלות.

מולטימדיה ואפליקציות: לקשקש על המסך

ה-LG לא מציג יתרונות בולטים לחובבי המוזיקה. עוצמת השמע נמוכה והאוזניות המקוריות לא עושות חסד לשום ז'אנר מוזיקלי. הסאונד מטושטש וניכר כי לרכיב עיבוד הקול מתקשה לבצע הפרדה נאותה של הצלילים, כך שאנחנו מקבלים באסים חזקים, מידריינג' שנבלע וצלילים גבוהים שלפעמים תוקפים את האוזן באגרסיביות. לעומת זאת, הרמקול החיצוני שלו חזק מאוד.

המסך האיכותי מאוד עושה את עבודתו נאמנה, אמנם הוא לא מבוסס OLED כך שהשחור הוא לא שחור מושלם כמו בגלקסי, אך לצפייה בווידיאו ביוטיוב או בפרק של סדרה זו או אחרת באוטובוס הוא יספיק לכם. בנגן המדיה יש טריק נחמד, אם כי לא שימושי במיוחד: אפשרות לצפות בשני סרטונים בו זמנית על ידי תצוגת תמונה בתוך תמונה.

למכשיר אין יותר מדי אפליקציות מובנות, אבל אחת שבולטת במיוחד: פונקציית רישום. באמצעותה, תוכלו לצייר באצבעכם על כל מסך בממשק או באתרים או תמונות ולשמור את הרישום כצילום מסך.

מצלמה: לא שמעתי, אמרת צ'יז?

אם אתם חובבי צילום, ה-4X עלול לאכזב אתכם; המצלמה אמנם מסוגלת לצלם תמונות באיכות לא רעה, אולם לשם כך תצטרכו להניח את המכשיר על משטח יציב: מנגנון ייצוב התמונה האלקטרוני והמיקוד של מצלמת ה-4X מזייפים תדיר.

איכות טובה, אך בעיות מיקוד. 4X, צילום: רפי קהאן איכות טובה, אך בעיות מיקוד. 4X | צילום: רפי קהאן איכות טובה, אך בעיות מיקוד. 4X, צילום: רפי קהאן

לתוכנת המצלמה מספר תוכניות צילום סטנדרטיות, כמו האפשרות לצילום מספר פריימים ובחירת התמונה הטובה ביניהם. עוד פיצ'ר חביב הוא צילום קולי: תוכלו להפעיל את הצמצם על ידי אמירת "cheese" בקול רם. ניסיתי, וזה לא עבד לי. אולי לא צעקתי על ה-4X חזק מספיק. המצלמה תומכת גם בצילום HDR, אשר משלב פריימים במספר רמות חשיפה כדי לייצר תמונה באיכות אופטימלית.

ממשק הצילום נופל היכן שנפלו רבים לפניו: זום ניתן לבצע רק בצביטה - דבר שהוא פחות נוח ככל שגודל המסך עולה. להחזיק מכשיר בגודל כזה בפינתו, תוך כדי ביצוע זום זה נוח כמו לנהוג במכונית בעזרת עכבר.

סוללה והתחממות: כמה ארוך, ככה חם

הסוללה מחזיקה מעמד היטב ונטענת ל-80% בפחות מ-45 דקות. בשימוש שכלל הרבה מאוד גלישה והאזנה למוזיקה, צלח המכשיר יום שלם ולא היה זקוק לטעינה עד הערב. לעומת זאת, גוף המכשיר מתחמם בצורה בולטת מאוד במאמץ - במיוחד בעת הפעלת משחקים. יתכן שזה נובע מהעובדה שהוא דק יחסית - אך ניתן היה לצפות שגוף הפלסטיק שלו יפזר את החום בצורה טובה יותר.

 

סיכום: לא לצעירים

ה-4X הוא מכשיר מצוין שמצויד בכל היכולות של סמארטפון מהקו הראשון - ומהווה אלטרנטיבה טובה למכשירי סמסונג ו-HTC. הוא לא יתאים למשתמשים צעירים, בשל חסרונותיו בתחום המולטימדיה וההתחממות שלו. ה-4X יתאים למשתמשים בוגרים יותר, שפחות מוטרדים מסוגיות מדיה ורוצים סמארטפון רב עוצמה ונוח.

היתרון הכי גדול שלו הוא המחיר: המכשיר זול ממתחריו ועולה בין 2,500 ל-2,800 שקל, לפי מנועי השוואת מחירים. לרגל השקתו, מתכננת ברימאג, נציגת LG בארץ (שעל אף מתחים בינה ובין LG העולמית, עדיין מתפקדת כמשווקת רשמית של המותג) להציע את המכשיר ביחד עם חבילת אביזרים שתכלול סוללה נוספת, תחנת עגינה שולחנית, סטיילוס ועוד.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מכשיר מעולה! לא מבין מה אתה רוצה מהמצלמה או מהצעירים...
קניתי כזה לאשתי בניו יורק ומאז אני בעצמי מזיל ריר על המכשיר. מסך מדהים. ביצועים מעולים. סוללה חזקה. מצלמה טובה מאוד. עולה 390$ בארה"ב. אם המכשיר היה עולה 700$ היית כניראה הרבה יותר נלהב... ומאיפה הבאת את ה"לא לצעירים"? קניתי אוזניות טובות והאיכות מדהימה!
27.12.12
4.
עצוב
שהגלקסי 2 שלי נטען תוך שעתיים וחצי מ0% ל100%, זה באמת אחד הדפקות הגדולות. ביחד עם מסך באיכות ירודה , [ואל תאמינו לכל שטויות הSUPER AMOLED, הוא זולל בטריה, לא חד, ולא נראה באור שמש] מעבד ברמה ממוצעת, טאץ' שלא מגיע לאייפון [וגם נופל מהS1] , מצלמה אחורית על זה באמת חבל לדבר. [רק דוגמא, עשיתי ניסוי בינו לבין האייפון 4 ובוא נגיד שהוא השאיר לו אבק] ולקינוח, אנדרואיד. מערכת מושלמת נטולת באגים שעובדת ב60FPS יציב. NOT! המלצה, לכו על המוצר המקורי. מאחד שנכווה פעמיים.
אביה  |  21.12.12
לכל התגובות