אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשיי מימון במודיעין: מנסים להיפטר מהאסדה צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

קשיי מימון במודיעין: מנסים להיפטר מהאסדה

השותפות, שהודיעה כי לא תעמוד בתשלום עבור הזמנת האסדה לקידוח ברישיון ים חדרה, פועלת להעברת האסדה לגופים אחרים בתחום כדי להימנע מהעלויות

19.12.2012, 07:02 | ליאור גוטמן

שותפות מודיעין, שבשליטת אי.די.בי וצחי סולטן, ניסתה בשבועות האחרונים להעביר לבעלי רישיונות גז אחרים את אסדת הקידוח ששוריינה לה לצורך קידוח ברישיון ים חדרה (100%), זאת במטרה להימנע מהוצאות קידוח של 100 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע שמודיעין ניסתה להעביר את האסדה לידי שחקנים אחרים במשק הגז הישראלי, ובנוסף בחנה את העברת האסדה לצפון מצרים שם מתקיימות פעילויות שונות של חיפושי גז ונפט. אולם המגעים עם כל הגורמים לא צלחו.

צחי סולטן , צילום: אוראל כהן צחי סולטן | צילום: אוראל כהן צחי סולטן , צילום: אוראל כהן

כתוצאה מכך "נתקעה" מודיעין עם הזמנה של האסדה ועם תוכנית עבודה שאותה היתה אמורה השותפות לממן לבדה. השותפות לא מתכננת בינתיים לבצע את הקידוח, אך אם היתה בוחרת לעשות זאת, עלותו היתה עומדת על כ־100 מיליון דולר.

במקביל, דיווחה אתמול מודיעין על מכתב אזהרה שקיבלה ממפעילת אסדת הקידוח (Noble Homer Ferrington) ובו דרישה להתחייבות להעברת עלות הזמנת האסדה בהיקף 37 מיליון דולר, אחרת תעמוד מודיעין בפני אפשרות של הפרת חוזה. חברת האסדה דורשת מכתב אשראי שמעיד שיש בידי מודיעין את הסכום לתשלום עלויות הקידוח. אולם, מודיעין הודיעה רשמית שאין בידיה האמצעים להעמיד את מלוא הסכום.

בכוונת מודיעין לנהל מו"מ עם בעלי האסדה כדי להגיע לפשרה, כאשר מקורבים למודיעין מסבירים שהם מעדיפים להתמודד עם פשרה פיננסית, מאשר להתחיל עם הקידוח ולהשיג "יש מאין" מקורות כספיים עבורו.

על פי ההערכות במשק האנרגיה, כישלון הקידוחים ברישיונות שרה ומירה, שם החזיקה מודיעין ב־29%, הפכו את השחקנים בענף לזהירים במיוחד טרם יציאה להרפתקאות פיננסיות. זוג הרישיונות סומן כ"דבר הבא" במשק האנרגיה אחרי מאגרי תמר ולוויתן, אולם פעולות החיפוש התגלו כעקרות והסבו לשותפים הפסדים של 155 מיליון דולר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הממונה ומועצת הנפט מחלקים רשיונות בלי טיפת שכל, ללא רצינים וגם בחינם
בלי נסיון בענף מסוכן, בלי גב פיננסים ועוד חינם. בקפריסין, בהליך חלוקת 4 בלוקים בים, מול הים שלנו, הזוכים הם טוטאל, ENI, קוגז, ונובטק, חברות רציניות ביותר אחת אחת, שישלמו לקופת המדינה על הזכיה כ-300 מיליון יורו. כמה זה בשקלים? רק על הזכות לחפש. הבנתם? אצלנו במשרד האנרגיה כנראה לא
פול  |  19.12.12
לכל התגובות