אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ללא עזרת המוסדיים: קרן להב של גיורא עופר גייסה 100 מיליון שקל צילום: אורי פורת

בלעדי לכלכליסט

ללא עזרת המוסדיים: קרן להב של גיורא עופר גייסה 100 מיליון שקל

הקרן, שמנוהלת על ידי מנכ"ל דיסקונט לשעבר, תעמיד מימון למפעלים במגזר הקיבוצי, לאחר שגייסה את ההון מחברות בתנועה הקיבוצית, בהן המשביר

19.12.2012, 07:55 | גולן חזני

קרן להב, שהוקמה לשם מתן הלוואות למפעלים תעשייתיים במגזר הקיבוצי, השלימה גיוס של 100 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי גיוס ההון הושלם בימים האחרונים, כשמחצית מהסכום הושקעה על ידי גופים השייכים לתנועה הקיבוצית בראשות הארגונים האזוריים והארציים כמו הקמע והמשביר. במסגרת הגיוס לא בוצעה פנייה לגופים מוסדיים.

הקרן תחל לפעול בחודש הבא, והיא מנוהלת על ידי גיורא עופר, לשעבר מנכ"ל בנק דיסקונט, ויעל גיט, שכיהנה בעבר כסמנכ"לית המימון של קרן המנוף בראשית וכן בתפקידים בכירים בבנק הפועלים.

גיורא עופר, צילום: פאביאן קולדרוף גיורא עופר | צילום: פאביאן קולדרוף גיורא עופר, צילום: פאביאן קולדרוף

בקיבוצים פועלות כיום כ־200 חברות שמחזור המכירות השנתי שלהן הוא עד 250 מיליון שקל. בניגוד לחברות הגדולות בתעשייה הקיבוצית כמו פלסאון, אבן קיסר ונטפים, חברות המידל־מרקט זוכות לפחות תשומת לב מצד המוסדיים והמשקיעים הגדולים.

החברות שאליהן מכוונת הקרן הן חברות קטנות יותר והיא תעמיד כהשקעה או כמימון סכומים קטנים יחסית, מיליוני דולרים בכל פעם, ותנסה להחליף את המערכת הבנקאית שמהווה כיום את אופציית המימון היחידה לחברות אלו. הצורך במימון והשקעות בחברות הקיבוציות הולך וגובר בעיקר על רקע ההפרטה בקיבוצים, שמקשה על הקיבוצים כבעלים להזרים את מלוא ההון העצמי גם למפעלים בעלי פוטנציאל צמיחה.

חברות מידל מרקט בקיבוצים נזקקות לסכומי מימון קטנים, ולכן פתרונות כמו הלוואות חוץ־בנקאיות או מימון מקרנות פרייבט אקוויטי פחות רלבנטיים עבורן. המימון נדרש לצרכים שונים של החברות, החל מצמיחה, דרך הוצאת שותף קיים, רכישות ומיזוגים, הרחבת פעילות בתחומי נישה, וכלה ביציאה מקשיי נזילות.

תגיות