אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצות הפרמיירליג הסכימו על פיקוח עלויות

קבוצות הפרמיירליג הסכימו על פיקוח עלויות

על פי דיווחים, הקבוצות המשתתפות בפרמיירליג האנגלית הסכימו על רגולציות חדשות לפיקוח על העלויות. ההצבעה תיערך בפברואר

19.12.2012, 16:09 | סוכנויות הידיעות

הקבוצות המשתתפות בפרמיירליג האנגלית הסכימו, על פי הדיווחים, על רגולציות חדשות לפיקוח על העלויות. ההצעה צפויה לעלות להצבעה בפברואר.  

קראו עוד בכלכליסט

על פי הדיווח ברויטרס, בפגישה שנערכה השבוע בלונדון, שבה השתתפו 20 המועדונים, התבקשו בפרמיירליג לעבוד על הגשת שתי הצעות. הראשונה תתבסס על מערכת חוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, ולפיכך תחייב את הקבוצות לפעול להשגת מאזן חיובי, בעוד שההצעה השנייה תטיל מגבלה שנתית על ההעלאה שתתאפשר בשכר השחקנים.

הקבוצות מעוניינות לקבוע כיצד לנצל בצורה הטובה ביותר את הזינוק בהכנסות בעקבות חוזי השידור החדשים שחתמה הפרמיירליג, שייכנסו לתוקף החל מהעונה הבאה, ולהבטיח כי הכספים לא יועברו רק לשוק ההעברות ולתשלום שכר השחקנים.

הפרמיירליג צפויה לעקוף לראשונה את רף ה-5 מיליארד ליש"ט במונחים של תשלומי זכויות למחזור של שלוש שנים, בעודה קרובה לסיום תהליך מכירת הזכויות מחוץ אנגליה לעונת 2013-14 ולעונת 2015-16. הליגה כבר סיימה את מכירת הזכויות בשוק המקומי לאחר שהשיגה ביוני חוזים עם ערוץ הטלוויזיה בתשלום BSkyB וחברת הטלקומוניקציה BT בשווי 3.018 מיליארד ליש"ט עבור עונת 2013-14 ועד לעונת 2015-16, מדובר בעלייה של 30% לעומת החוזה הקודם.

ב-BBC ספורט דיווחו כי פולהאם ומנצ'סטר סיטי היו הקבוצות היחידות שהתנגדו לרעיון הפיקוח על ההוצאות, אך הרגולציות החדשות יזדקקו לאישור של רק 14 קבוצות על מנת לעבור. ביום שישי נחשף כי סיטי התאוששה לאחר שבשנה שעברה רשמה את ההפסד הגדול ביותר בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי. למרות זאת, עבור השנה הפיננסית 2011-12 תדווח האלופה על הפסד של 97.9 מיליון ליש"ט. הקבוצה הדגישה כי היא נמצאת במסלול הנכון לעמוד בכללי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א.

הקבוצות מתוכננות להיפגש שוב ב-6 בפברואר.

תגיות