אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר שומר על יציבות: שערו היציג - 3.74 שקלים צילום: shutterstock

הדולר שומר על יציבות: שערו היציג - 3.74 שקלים

היורו יאבד 0.2% ל-4.97 שקלים. FMCM: "בטווח הארוך יותר התנאים כעת בשוק הינם לרעת הדולר"

20.12.2012, 15:45 | גיא בן סימון

הדולר שומר היום על יציבות ושערו היציג נקבע על 3.747 שקלים. היורו איבד 0.2% ל-4.97 שקלים. ברקע: קיפאון במו"מ המייגע בין הקונגרס לממשל האמריקני לפתרון הצוק הפיסקאלי בארה"ב.

לקראת תאריך היעד המאיים של 1 בינואר 2013, שבו עלולה ארה"ב להיקלע למשבר כלכלי חדש, הפערים בעמדות הרפובליקנים לדמוקרטים מתקדמים. זאת לאחר שיו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר העלה שלשלום את תוכנית המגירה למקרה בו ייכשלו הדיונים לפיתרון הצוק הפיסקאלי. עם זאת, נשיא ארה"ב ברק אובמה הטיל אמש וטו על הצעתו של ביינר בטענה כי זו לא באה לקראת מעמד הביניים והחלשים בחברה.

ביינר בתגובה אמר כי הצעתו תעלה להצבעה בסנאט "ואז הנשיא יאלץ לקבל החלטה". לדבריו, "אובמה יכול לסמוך על הדמוקרטים להעביר את ההחלטה או שייחשב למי שאחראי להעלאת המסים הגדולה בהיסטוריה של ארה"ב".

אובמה ציין אמש כי שני הצדדים רחוקים רק מאות מיליוני דולרים מחתימה על עסקה שתפתור את המשבר המכונה הצוק הפיסקאלי.

 

ברק אובמה וג ברק אובמה וג'ון ביינר | צילום: איי פי ברק אובמה וג

 

"כאשר יושג הסכם לפתרון המשבר, סביר יותר הדבר דווקא ייתן את האות לסיומו של הראלי הנוכחי ולתיקון כלשהו כלפי מטה", כך לפי FXCM ישראל. "בטווח הארוך יותר התנאים כעת בשוק הינם לרעת הדולר. אהבת הסיכון של אווירת ראלי סוף שנה, כמו גם ההרחבה הכמותית הרביעית שעליה הודיע הפד, צפויים להכביד על הדולר. הדולר-שקל חצה השבוע את לשפל הקודם ב-3.77 שקלים וממשיך להתוות תחתית". לפי FXCM, בקרוב מאוד הדולר צפוי לרדת ל-3.735 שקלים ואחר כך ל-3.71 שקלים. מנגד, "אם יגברו החששות בשוק העולמי סביב הצוק הפיסקאלי והדולר בעולם יתחזק, הרי שהדולר-שקל עשוי לשנות כיוון ולטפס לעבר 3.76 ו-3.79 שקלים", כך כתבו ב-FXCM.

לדברי יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו, "בתקופה של טרום בחירות, ניתן לצפות מבנק ישראל להפגין נחישות ופעולה לעידוד הכלכלה, זאת דרך הפחתה דרמטית בשער הריבית. לאחר שהמשק הורגל להפחתת ריבית מדורגת של 0.25%, ראוי כי בנק ישראל יפעל ויבצע הפחתת ריבית משמעותית יותר, שכן סכנת היווצרות לחצים אינפלציוניים לא קיימת. בנק ישראל קבע מספר צעדים לצמצום פעילות משקיעים בשוק הנדל"ן, מהלך שעשוי לצמצם את היצע המט"ח הספקולטיבי וזה שמחפש ליהנות מפער הריביות שבין השקל לדולר".

לדבריו, היורו ינוע לעבר רמת ה-1.34 דולר במהלך הרבעון הראשון של השנה, ועם היחלשות המטבעות המרכזיים צפוי השקל להתחזק אל מול הדולר אל עבר תחום המטרה 3.68-3.72 שקלים. "בראייה לטווח הקצר פוטנציאל הייסוף נותר מוגבל והשקל צפוי לשוב ולהיחלש לעבר רמת 3.8 שקלים לדולר עוד בטרם תתחדש התנועה לטווח ארוך בה מתחזק השקל למול הדולר", הוסיף פריימן.

תגיות