אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אריאל מייסלוס: "באפל אתה חייב לרוץ כדי להשאר במקום" צילום: אריאל בשור

אריאל מייסלוס: "באפל אתה חייב לרוץ כדי להשאר במקום"

האחרון ממייסדי אנוביט שעזב אותה לאחר מכירתה לאפל מספר על העבודה בצמוד לענקית הטכנולוגיה האמריקאית - אותה הוא משווה לאינטל, על הפרויקטים המגוונים בהם עסק בעבר ועל תפיסת היזמות שלו

25.12.2012, 11:37 | אסף גלעד

אריאל מייסלוס, אחד היזמים הסדרתיים הבולטים שהיה אחראי על הקמת אנוביט ומכירתה לאפל ישראל התראיין אמש (ג') במפגש של מועדון השבבים הישראלי שהתקיים בתל אביב. היה זה הראיון הראשון שלו מאז עזב את אנוביט.

קראו עוד בכלכליסט

מייסלוס היה האחרון מבין שלושת מייסדי החברה שעזב, קרוב לשנה לאחר מכירתה לאפל - וכעת מקים סטארט-אפ חדש. בראיון שנתן לשלמה גרדמן, מייסד מועדון השבבים הישראלי, סיפר מייסלוס על האווירה באפל, על פסעבה ומכירתה ל-PMC וכן על חברת פודינג - שהפעילה טכנולוגיה מתקדמת לזיהוי דיבור וקדמה לסירי.

אריאל מייסלוס, ממייסדי אנוביט, צילום: אריאל בשור אריאל מייסלוס, ממייסדי אנוביט | צילום: אריאל בשור אריאל מייסלוס, ממייסדי אנוביט, צילום: אריאל בשור

הקמת חברה בתחום התקשורת האופטית, אחר כך חברה שמזהה נושאי שיחה בשיחת טלפון ולאחר מכן חברה של מעבד לשיפור זכרון פלאש; מאיפה מגיע הידע הזה בתחומים שונים?

"בכל התחומים שבהם עסקתי כיזם, לי ולצוות לא היה ידע מוקדם. כשאתה בצבא (מייסלוס הוא בוגר תלפיות- א"ג) או בזמן הלימודים אתה מפתח סט של יכולות בסיסיות שמאפשרים לך ללמוד עוד יותר ולפתח ידע ספציפי בנושאים רבים. אבל את הידע אנחנו מפתחים תוך כדי תנועה, ומקיפים את עצמינו באנשים שיודעים ומכירים את המאטריה".

למעשה, ישר אחרי הצבא פנית להקים חברה משלך: את פסעבה, שמאוחר יותר נמכרה ל- PMC סיירה, תמורת 300 מיליון דולר.

"ייסדנו אותה אני וויקטור וסלייב, שנינו היינו משוחררים טריים מהצבא. השתחררו איתנו מהצבא עוד חברים מוכשרים ועמדו להשתחרר עוד אחרים, ושכנענו את עצמינו שנוכל לעשות משהו יחד, עם אנשי שלמדת לסמוך עליהם בעיניים עצומות. היה בזה משהו נאיבי".

"למעשה, כל מי שהתייעצתי איתו אמר לי שכדאי לי ללכת ולעבוד בחברה גדולה, או ללכת ללמוד משהו, היום אני יודע שהגישה הזו מעידה על בורות שמאפשרת לך להתעלם מהיכולות שלך. הרי אם הייתי יודע אז מה שאני יודע היום, כנראה שלא הייתי מקים את פסעבה, כך שהלקח שלי הוא בתחום האמונה: אתה חייב להאמין במה שאתה עושה, למרות הקשיים הרבים. בסטארט-אפ יש אינסוף קשיים ואינסוף אנשים שיסבירו לך כמה קשה זה, אתה חייב להתייחס לזה בצורה סלקטיבית ולהתגבר על זה".

אבל לא הייתם לבד. הצלחתם לשכנע כמה משקיעים שישקיעו בכם 11 מיליון דולר.

"כשהתחלנו אף אחד לא שם עלינו 11 מיליון דולר. יצאנו לדרך לבד, בלי תמיכה של הקרנות. כשחיפשנו השקעה קיבלנו הצעת השקעה מאחת הקרנות שמאוד התלהבה מאיתנו, אבל משכה את ההצעה שלה לאחר מכן. בסוף יצאנו לדרך עם מאה אלף שקל שקיבלנו ממילואימניק שלי ומהמנחה שלו באוניברסיטה: אופיר שלוי ואודי ויינשטיין (שלאחר מכן הפכו לעמיתיו של מייסלוס בייסוד אנוביט- א"ג). זה לא שידענו שנצליח, אבל ידעתי שאם אני אקיף את עצמי באנשים טובים, אני בטוח אתקדם איכשהו". הרי אני לא מכיר סטארט-אפ שסיים איפה שהוא התחיל. וככל שהתקדמנו , כך הצלחנו לגייס עוד כסף.

מכרתם את החברה במהירות, תוך חמש שנים מהקמתה.

"לא יצאנו למכור אותה, אלא להנפיק אותה. בחרנו בנקאי השקעות לאחר שהקודם ברח לנו, ופתאום הוא מביא לנו הצעת רכישה. אני לא מתחרט על מה שקרה".

משבבים לפרסום ע"ב האזנה לשיחות טלפון

לאחר מכן ייסדת את חברת פודינג; עזבת את עולם השבבים לטובת טכנולוגיה בתחום הפרסום, כזו שמנתחת תוכן שיחות טלפון ומפיקה ממנו פרסומות.

"הרי אמרתי שאני לא עושה דבר שאני מבין בו. כך בפסעבה, וכך בפודינג. פסעבה בכלל לא התחילה כחברת שבבים, כיוון שאני לא באמת מבין בשבבים. אני פותר אלגוריתמים ואז עוטף אותם במוצר שהלקוח מוכן לקנות אותו. בפסעבה התחלנו בהנדסת מערכת ומשם עברנו לשבבים".

|גם בפודינג עסקתי באלגוריתמים, במקרה הזה של זיהוי דיבור ועטפנו אותם במוצר שפתר בעיה בתחומים אחרים. אבל ההישגים שלנו בתחום זיהוי הדיבור היו משמעותיים כבר אז: כבר ב-2007 הרצנו על מאות שרתים של אמזון את הטכנולוגיה הזו שהקדימה ככל הנראה את זמנה. שנתיים מאוחר יותר כבר היינו יכולים לקרוא לזה 'סירי'".

זיהוי קולי מתקדם, עוד לפני סירי לבית אפל זיהוי קולי מתקדם, עוד לפני סירי לבית אפל זיהוי קולי מתקדם, עוד לפני סירי לבית אפל

"ובכל זאת, הביקורת על פודינג היתה גדולה מצד אלה שהפרטיות חשובה להם. הרי מדובר בטכנולוגיה שמאזינה, בהסכמה אמנם, לשיחות טלפון ומשדרת לך פרסומות.

אנחנו הרי בונים כאן בישראל תעשיית תקשורת וטכנולוגיה אמיתית כדי שחברות גדולות יאספו עלינו הרבה מידע. ככה בנויה התעשייה".

הקמת חברה בתחום התקשורת האופטית, אחר כך חברה שמזהה נושאי שיחה בשיחת טלפון ולאחר מכן חברה של מעבד לשיפור זכרון פלאש?

"את אנוביט ייסדתי כבר כשפרשתי מפסעבה. אופיר שלוי שסייע לי היה אז איש מילואים שלי, וגם המשקיע הראשון בחברה. הסתכלנו על תחום זכרונות הפלאש. חשבתי לעצמי, שהתעשייה רואה את תחום הזכרון בתור כזה שתלוי במכשיר שבו הוא נמצא, ואילו אני הסתכלתי על זכרון כעל ערוץ עיבוד אנלוגי. שנה וחצי ישבנו אני ואופיר על משוואות, ואז הצטרף אלינו אודי וינשטיין".

וכשיצאתם לדרך, ידעתם שאנוביט תיהפך להצלחה?

"רצינו לפתור בעיה גדולה שיש בה הרבה בשר, שהיא מעניינת אותנו, ושהיא תפתור בעיה קשה לתעשייה. לא חיפשנו הצלחה או אקזיט, ולא מדדנו את עצמינו לפי זה. כולנו יזמים סדרתיים שכבר עשו כמה אקזיטים ולכן יכולנו לממן את החברה, התחלנו לרוץ קדימה ולא שאלנו שאלות".

אף אחד לא רוצה לחשוב מה יקרה כשאפל תיפול

איך החל הרומן עם אפל?

"היו לנו יחסים עם אפל רוב קיומה של אנוביט. כשאתה מספק פתרון לתעשיית השבבים בתחום זכרון הפלאש, קשה שלא להיתקל באפל. כלקוח הם מאוד גדולים. הצלחנו לפתח מערכת יחסים טובה והערכה הדדית בינינו".

"אומרים שאינטל היא חברה פרנואידית, אבל אחרי אפל באמת רודפים". מייסלוס, צילום: אוראל כהן "אומרים שאינטל היא חברה פרנואידית, אבל אחרי אפל באמת רודפים". מייסלוס | צילום: אוראל כהן "אומרים שאינטל היא חברה פרנואידית, אבל אחרי אפל באמת רודפים". מייסלוס, צילום: אוראל כהן

אפל נחשבת לאחת החברות הסגורות והחשאיות בעולם מבחינת אופי הפעילות שלה. איך זה לעבוד בה? איך זה שונה למשל, מאינטל?

"אומרים שאינטל היא חברה של פרנואידים, אבל אחרי אפל באמת רודפים. אתה צריך לרוץ באפל כדי להישאר במקום, ויש ממנה ציפיות עצומות. כל דבר שאתה עושה שם צריך להיות מדהים ובאינטל זה לא צריך להיות מדהים כי אין כאלה צפיות ממנה".

"לאינטל יש כישלונות שהעיבו עליה, והיא התגברה עליהן, אבל אף אחד לא רוצה לחשוב מה יקרה כשאפל תיפול. נכון, לפני חמש עשרה שנים אפל היתה במשבר, יש כאלה שיקראו לזה 'חוויה קרובה למוות', אבל היא עברה כמה רגעים מכוננים, והיום היא חברה שמאוד ממוקדת במטרה שלה וזה מדהים לעבוד בה".

לאן מועדות פניך כיום לאחר שעזבת את אפל?

"אמשיך לעשות את מה שאני אוהב לעשות: לבנות דברים ולעבוד על מיזמים חדשים. הרקדן מיכאל ברשניקוב אמר פעם שכל יום הוא רוקד, גם כשהוא חולה, כי ביום שהוא יפסיק לרקוד פעם אחת - הוא יפסיק לרקוד בכלל. בתחום היזמות, אי אפשר לנוח. אף אחד לא שואל את יצחק תשובה למה הוא ממשיך לבנות חברות, אבל תמיד מרימים גבה כששואלים אנשי הייטק למה הם ממשיכים ליזום. ההייטק הוא קטר הצמיחה ואנחנו חייבים להמשיך לעבוד בו".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
מדוע איני ממליץ לעבוד באפל, ותגובה ל#13
אני מגיב 6. 1) אכן הגבתי תגובה דומה בכתבה על עובד אפל שלדבריו פוטר לא כחוק. גם אתה, לו היית מפוטר כך, היית ממורמר. 2) לידיעתך, כל(!) המנהלים הבכירים עזבו בעקבות הרכישה (אפילו את מייסלוס אינך סופר?). בדבר התפרסם גם באתר זה אני עצמי כיהנתי כמנהל לא בכיר וצברתי וותק של שנים באנוביט טרם הרכישה, כך שאני מכיר היטב את המקום. 3) אין לי צורך להכפיש, אך אני חושב שמחובתי להזהיר אנשים השוקלים לעבוד שם מפני הצפוי להם. איני ממליץ לעבוד באפל. ברצינות. 4) העבודה אכן לא מאתגרת. חלק רב בהתעסקות היומיומית הוא בפוליטיקה ארגונית, רכיל ושמועות. זוהי בהחלט אינה נחלתם של המנהלים בלבד והדבר מחלחל גם למהנדסים. לא לי ולא לסובבים אותי היה אתגר בעבודתנו. האתגר היחיד שאולי היה קיים הוא שמירה על המשרה ובמקרה הטוב לקידום - למשרה מאתגרת במידה שווה. 5) הטכנולוגיה אינה מתקדמת. בניגוד לאנוביט שהתבססה על טכנולוגיה מקורית, אפל של התקופה האחרונה מתבססת על טכנולוגיה לא מקורית. אני מעדיף לא לפרט כדי להימנע מלשון הרע. ראה כתבות קודמות באתר זה. 6) מה שלי מפריע יותר מכל הוא הזלזול לכאורה בזכויות העובדים, והייתי מצפה שכך יהיה גם אצלך. אבל איש איש ודעתו. אני מבקש ממערכת כלכליסט לא לצנזר תגובות הוגנות גם אם אינן נושאות חן. בהצלחה לכולם.
מנהל לשעבר באפל ובאנוביט (מגיב מס' 6)  |  26.12.12
12.
ל - 7 אנחנו אמורים לסגוד לך כי אתה מבריק במתמטיקה ?
אתה חושב שהרבה אנשים מבינים את התורה של איינשטיין או יודעים מה הייתה השפעתו על הבנתנו את העולם. ולמרות זאת הוא שם נרדף לגאונות והערצה. למה? כי איינשטיין, בלי קשר לתורה שלו, נגע בהרבה אנשים בהבנות שלו. הוא גרם לאנשים לחשוב. לפני כל דבר אחר, איינשטיין היה אנושי חם ורגיש. הוא היה אדם. ולמה צריך לסגוד לאנשים האלה ? הם עושים את מה שהם עושים כי זה מה שהם טובים בו ו/או מה שהם נהנים לעשות ו/או מה שהם מקבלים עליו הרבה כסף. אין כאן מניע אלטרואיסטי אלא אגואיסטי.
א  |  25.12.12
לכל התגובות