אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמו באגדות: עניים שנהפכו למיליארדרים צילום: בלומברג

כמו באגדות: עניים שנהפכו למיליארדרים

מריה פוסטר נולדה בשכונת פחונים בברזיל, הרולד סימונס גדל בטקסס ללא מים זורמים - וזדנק בקלה נמלט לארה"ב עם שטר של 50 דולר. איך הם נהפכו לעשירים?

30.12.2012, 22:20 | סוכנויות הידיעות

בזמנים של אי שוויון הולך וגובר וצמיחה כלכלית מדשדשת קשה למצוא סיפורי הצלחה על עניים שהפכו לעשירים כקורח. למעשה, כיום רוב האנשים העשירים בעולם נולדו למשפחות עשירות.

עם זאת, עדיין אפשר לקבל השראה מאלו שהתחילו בלי כלום והודות לעבודה קשה, כישרון, כוח עמידה וקצת מזל הצליחו לעלות לגדולה.

מריה דאס גראסאס סילבה פוסטר

ראש ענקית הנפט פטרובראס גדלה בשכונת פחונים בברזיל. אמה עבדה ללא הרף ואביה היה אלכוהוליסט. סילבה אספה פחיות ונייר כדי להרוויח עוד כמה פרוטות. את ההתמחות שלה בפטרובראס החלה ב-1978 ונאלצה לשבור כמה תקרות זכוכית כדי לטפס לקודקוד הפירמידה.

סילבה. אספה פחיות וניירות, צילום: בלומברג סילבה. אספה פחיות וניירות | צילום: בלומברג סילבה. אספה פחיות וניירות, צילום: בלומברג

דו וון צ'אנג

צ'אנג ואשתו ג'ין סוק עברו לארה"ב מקוריאה ב-1981. הוא נאלץ לעבוד בשלוש משרות כדי לכלכל את המשפחה. שלוש שנים לאחר מכן פתחו הזוג חנות בגדים שלימים צמחה לרשת האופנה Forever 21, המגלגלת כיום מחזור מכירות שנתי של 3 מיליארד דולר.

דון וון צ דון וון צ'אנג. עבד בשלוש משרות דון וון צ

 

הרולד סימונס

אשף ההשתלטויות התאגידיות והמולטי-מיליארדר הרולד סימונס גדל בעיירה נידחת בטקסס בבקתה ללא מים זורמים וחשמל. בכל זאת הצליח הנער השאפתן לסיים תואר ראשון ושני בכלכלה. המיזם הראשון שלו היה רשת חנויות כלבו שמימן כמעט לחלוטין מכיסו הפרטי, ומכר לבסוף ב-50 מיליון דולר.

סימונס. גדל בבקתה ללא מים זורמים וחשמל, צילום: איי פי סימונס. גדל בבקתה ללא מים זורמים וחשמל | צילום: איי פי סימונס. גדל בבקתה ללא מים זורמים וחשמל, צילום: איי פי

זדנק בקלה

איל הפחם נמלט בגיל 19 מצ'כוסלובקיה הקומוניסטית לארה"ב ובכיסו שטר של 50 דולר עטוף בניילון ומוסתר בכריך. בקלה עבד כשוטף כלים בקזינו וסיים תואר ראשון ושני במנהל עסקים. לאחר נפילת החומה פתח את הסניף הראשון של קרדיט סוויס בפראג, ולימים העפיל לראש חברה לכריית פחם בעלת שווי שוק של 2.52 מיליארד דולר.

בקלה. התחיל עם 50 דולר וסנדוויץ בקלה. התחיל עם 50 דולר וסנדוויץ' בקלה. התחיל עם 50 דולר וסנדוויץ

ג'ורג' סורוס

סורוס נמלט מהשלטון הנאצי בהונגריה ללונדון, שם עבד כמלצר וכסבל רכבת כדי לממן את לימודי מנהל העסקים. לאחר מכן עבד כמוכר בחנות מזכרות עד שהצליח להתקבל לעבודה בבנק מסחרי. זו היתה תחילתה של קריירה ארוכה ומשגשגת בשוק הפיננסי שכללה את ההימור המפורסם שלו נגד הלירה שטרלינג, שהזרים לכיסו בן לילה רווח של יותר מיליארד דולר.

סורוס. מסבלות לכלכלה, צילום: בלומברג סורוס. מסבלות לכלכלה | צילום: בלומברג סורוס. מסבלות לכלכלה, צילום: בלומברג

גי לאליברטה

לאליברטה נולד בקנדה והחל את דרכו כאמן רחוב. הוא החליט להמר על להקת קרקס נודדת מקוויבק והטיס אותה להופעות בלוס אנג'לס ללא כסף לכרטיס חזור. ההימור הצליח והלהקה הפכה למופע הקרקס הידוע בכל הזמנים - הסירק דה סוליי. כיום לאליברטה שווה 2.5 מיליארד דולר.

לאליברטה. התעשר בזכות הקרקס לאליברטה. התעשר בזכות הקרקס לאליברטה. התעשר בזכות הקרקס

ג'ון פול ד'ג'וריה

הוריו של לד'ג'וריה התגרשו כשהיה בן שנתיים, ובנעוריו מכר עיתונים וכרטיסי ברכה כדי לפרנס את המשפחה. לבסוף נשלח לחיות בבית אומנה בלוס אנג'לס. לזמן קצר היה חבר בכנופיית פשע ואז התגייס לצבא. לאחר שחרורו חי במכוניתו, לקח הלוואה של 700 דולר וייסד את מותג טיפוח השיער פול מיטשל שאת מוצריו מכר מדלת לדלת. כיום המותג מגלגל מחזור שנתי של 900 מיליון דולר.

דג דג'וריה. התחבר לכנופיית פשע דג

אורסולה ברנס

ברנס גודלה בשכונת עוני מוכת פשע בניו יורק על ידי אמה שעבדה קשה כדי לממן את לימודיה של אורסולה. היא סיימה תואר באוניברסיטת ניו יורק והחלה לעבוד כמתמחה בחברת זירוקס. כיום אורסולה מכהנת כמנכ"ל ויו"ר החברה. היא האישה האפרו-אמריקאית הראשונה שעמדה בראש חברה המדורגת ברשימת פורצ'ן 500.

ברנס. גדלה בשכונת עוני, צילום: בלומברג ברנס. גדלה בשכונת עוני | צילום: בלומברג ברנס. גדלה בשכונת עוני, צילום: בלומברג

האווארד שולץ

שולץ גדל בשכונות עוני בברוקלין אך תמיד שאף להצליח בגדול. הודות לכישוריו בתחום הספורט התקבל ללימודי תקשורת באוניברסיטת מישיגן עם מלגה מלאה. במהלך עבודתו בחברת זירוקס גילה שולץ בית קפה קטן ונחמד בשם סטארבקס, שם החל סיפור האהבה שלו עם קפה והשאר היסטוריה. שווי השוק של סטארבקס הוא 1.5 מיליארד דולר.

שולץ. בזכות בית קפה, צילום: בלומברג שולץ. בזכות בית קפה | צילום: בלומברג שולץ. בזכות בית קפה, צילום: בלומברג

לי קה שינג

משפחתו של לי קה שינג נמלטה להונג קונג מסין הקומוניסטית. אביו נפטר כשהיה בן 15, והוא נאלץ להפסיק את לימודיו כדי לפרנס את המשפחה. הוא עבד במפעל לייצור פרחי פלסטיק, והצליח להקים עסק משלו. כיום מנהל קה שינג עסקים במגוון עצום של תחומים החל מבנקאות, קמעונואת, בטון, מלונאות וכלה בתקשורת סלולרית, תעופה, פלדה ועוד. שוויו מוערך ב-25.5 מיליארד דולר.

לי קה שינג. הפסיק את לימודיו כדי לפרנס את המשפחה, צילום: אי פי אי לי קה שינג. הפסיק את לימודיו כדי לפרנס את המשפחה | צילום: אי פי אי לי קה שינג. הפסיק את לימודיו כדי לפרנס את המשפחה, צילום: אי פי אי

פרנסואה פינו

פינו נשר מבית הספר והצטרך לעסק המשפחתי למסחר בעץ. הוא החל לרכוש חברות קטנות והודות לטקטיקות העסקיות נטולות הרחמים שלו, שזיכו אותו בכינוי "הטורף", הרחיב את היקף עסקיו ולבסוף ייסד את חברת PPR המוכרת מותגי יוקרה כגון ג'וצ'י וסטלה מק'ארת'י. שוויו מוערך כיום ב-13 מיליארד דולר.

פינו. "הטורף" פינו. "הטורף" פינו. "הטורף"

לאונרדו דל וקיו

אימו האלמנה של דל וקיו לא יכלה לפרנס את חמשת ילידה ובשל כך הוא נשלח לבית יתומים. הוא עבד במפעל לייצור חלקי רכב ומסגרות משקפיים, ושם איבד אצבע בתאונת עבודה. הוא פתח מפעל משלו למסגרות משקפיים, ולימים הוא הפך לאימפריית ענק המוכרת מותגים מובילים כמו רייבן ואוקלי. שוויו מוערך כיום ב-11.5 מיליארד דולר.

דל וקיו. מבית יתומים לאימפריית משקפיים דל וקיו. מבית יתומים לאימפריית משקפיים דל וקיו. מבית יתומים לאימפריית משקפיים

תגיות