אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישראלי שמוביל את פרויקט ה"אייפון קילר" של גוגל ומוטורולה

הישראלי שמוביל את פרויקט ה"אייפון קילר" של גוגל ומוטורולה

לפי דיווחים מהשבוע האחרון, גוגל מפתחת סמארטפון יוצא דופן אשר יציג טכנולוגיות חדשניות. עתה נודע כי בראש הפרויקט השאפתני עומד ליאור רון, מנהל מוצר בגוגל - שייסד בעבר סטארט-אפ שכליו שולבו בגוגל Street View

27.12.2012, 15:24 | עומר כביר
המוח הישראלי ינצח את האייפון? בראש פרויקט ה-X phone, סמארטפון חדשני שמפתחת מוטורולה מוביליטי שבבעלות גוגל עומד הישראלי ליאור רון - כך דיווח אמש (ד') העיתון וול סטריט ג'ורנל.

קראו עוד בכלכליסט

הסמארטפון המדובר, שדיווחים על פיתוחו החלו להופיע בימים האחרונים, אמור להיות מכשיר בסטנדרט חדשני במיוחד ולכלול תכונות שיבדלו אותו משמעותית ממכשירים אחרים שקיימים בשוק (למשל, מסך בר-כיפוף). לפי הדיווחים, המכשיר יושק במהלך 2013.

רון, שמוביל את הפרויקט, שימש בעבר כמנהל מוצר בגוגל והיה חבר בצוות של גוגל Maps, שירות המפוי המוצלח של החברה. לפי העמוד שלו בלינקדאין, הוא אחראי כיום על תחום ניהול המוצר במוטורולה מוביליטי. 

ליאור רון, ראש פרויקט X Phone ליאור רון, ראש פרויקט X Phone ליאור רון, ראש פרויקט X Phone

לאחר השירות הצבאי עשה רון התמחות בת ארבעה חודשים ביאהו, במקביל ללימודי MBA בסטנפורד ולפני כן - השלים לימודי תואר ראשון ושני במדעי המחשב בטכניון. קודם לתחילת עבודתו בגוגל באפריל 2007 הקים רון שני סטארט-אפים, Gaitaid ו-Mapsicle - שפיתח כלים ששולבו בשירות סטריט וויו.

עיכובים בפרויקט השאפתני

לפי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, הפרויקט שמוביל רון נתקל באחרונה בקשיים בשרשרת הייצור והאספקה, שגרמו לחברה לשקול מחדש חלק מתוכניותיה לסמארטפון. בין השאר, תכננה מוטורולה מוביליטי לכלול במכשיר תכונות כמו מצלמה בעלת יכולות לצילום בעל שיעור רוויית צבע גבוה וסוג חדש של צילום פנורמי. ואולם, חלק מתכונות אלו התגלו כזוללות סוללה או שכבר שולבו בסמארטפונים שהושקו לאחרונה, דוגמת האייפון 5.

בנוסף, החברה מתקשה לשלב את המסך הגמיש בשלדת המכשיר וכן בבחירת החומרים מהם יורכב הטלפון החדש - שכן בחברה קיוו להשתמש בחומרים קרמיים שיהפכו את המכשיר לעמיד יותר ויקלו על ייצורו בצבעים ובצורות שונות. מנכ"ל מוטורולה מוביליטי סירב להתייחס למוצרים שנמצאים תחת פיתוח, אך אמר לוול סטריט ג'ורנל כי החברה "משקיעה בצוות ובטכנולוגיה שיעשו משהו שונה מאוד מהגישות הקיימות".

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
אין ספק - זו תחילת הסוף של אפל. זהו האיש שיביא את האי-פון קילר:
ולא יעזרו כל עשרות המיליונים שרוכשים אי-פונים בהמוניהם, והופכים את האי-פון לרווחי יותר מכל מתחריו - למרות שאינו עולה יותר מהם; אין לי ספק: כל שחברה צריכה הוא ישראלי יוצא מודיעין שיפתור את כל הבעיות. דברים קטנים וקטנוניים כמו חיי סוללה, עיצוב תעשייתי, בעיות בשרשרת הייצור והאספקה, השימוש במוטורולה מובילטי הכושלת בתור מפתחת החומרה - כל אלו לא יעמדו בפני ישראלי אחד מוכשר. הבחור יביא את האי-פון קילר. אין לי ספק בכך (ולא יעזור זה שכבר הפסקנו לספור את האיפון קילר - והנה עדיין האיפון איתנו ונמכר יותר מכל מודל אחר). זוהי תחילת הסוף של אפל.
תחילת , הסוף  |  30.12.12
17.
למכשיר פורץ גבולות הבא צריכים כמה תכונות בנוסף לבטרייה ועמידות בנפילות
כמו שכולם יודעים הסמארטפון תופס כל יום חלק יותר גדול בחיים שלנו המכשיר הבא שיפרוץ את הדרך חייב כמה דברים בסיסיים בנוסף לסוללה ארוכת חיים (או טעינה אוטומטית בלי להשתעבד למטען בקיר) ועמידות וגמישות. הדור הבא של הצרכנים (בני ה15 של היום ובני ה20 של המחר) יהיה חייב להיות מחובר באופן קבוע לאינטרנט ולפייסבוק קצב החיים משתנה כל הזמן ניהיה יותר ויותר דינאמי זה מאוד נפוץ היום להגיד לבן אדם אני כבר מגיע תוך כדי להכנס למקלחת ולהמשיך לדבר אז המכשיר הבא ולא משנה אם זה יהיה אייפון אנדרואיד או וינדוס פון יהיה חייב להיות בעל ספיקר משופר ועמיד לרעשי רקע אני חושב על טכנולוגיה שתזהה את קול המשתמש ותידע לסנן אותו מבעד לרעשי רקע למשל במועדון אם אני ידבר עם מישהו הוא ישמע אותי ברור והטלפון יפחית במידה רבה את רעשי הרקע של המוזיקה מסביב. תכונה נוספת חייבת להיות פשטות, כבר היום גם האנשים הלא מאותגרים טכנולוגית לא משתמשים בכל הפונקציות שהמכשיר יודע לתת למשל בתמונות רוב האנשים מוציאים את הטלפון מהכיס פותחים מצלמה קליק ומחזירים לכיס המצלמות צריכות להיות יותר חכמות ובאופן אוטומתי לצלם תמונה אופטימלית בלי יותר מדי סבטוחה התכונה הזאת של הפשטות צריכה להיות בכל הפונקציות של המכשיר נגיד אני מכניס למכשיר את חשבון הפייסבוק שלי המכשיר ישר ידע לשאוב את כל החשבונות שלי אם זה המייל ודברים דומים כמו חשבון באייטונס בלי כאב ראש בלי בלי להגדיר כל פעם מחדש. תכונה שחברות הטלפון לא רוצים שתיהיה אבל חייבת להיות היא הגנה מפני גניבות, אם כל החשבונות שלי על הסמארטפון ובעתיד הדי קרוב גם כרטיס האשראי יהיה הטלפון וסיכוי ממש גדול שלא יהיה עלינו בכלל ארנק כי הטלפון יהיה גם התעודת זהות גם הרישיון גם הדרכון וגם האמצעי תשלום שלנו הטלפון חייב להיות מוגן אם זה באמצעות זיהוי של רשתית העין או פטנת אחר (שמעתי שאפל ניסו להוציא פטנט על זיהוי לפי חתימת לב לא הבנתי בדיוק איך זה אפשרי) זיהוי קולי, הטכנולוגיה הזאת לא מוצלחת במיוחד עיין ערך סירי עם ריבוי אפליקציות שלאף אחד אין כח לחפש בתוך הטלפון רק צריך להגיד לטלפון : "מכשיר" וואינט והאפליקציה של וואינט תיפתח זיהוי קולי גם כדי לשלוח אס אם אסים תוך כדי נהיגה שהמכשיר נעול קוראים למכשיר והמכשיר שולח את ההודעה ישר בלי האם התכוונת לשלוח הודעה לנירו האם התכוונת לרשום מה המצב נירו? זאת אומרת שהטכנולוגיה חייבת להיות כמעט מושלמת. יש עוד דברים שלא חשבתי עליהם אבלל בגלל זה אני פה ולא עובד בגוגל...
נירו  |  29.12.12
לכל התגובות