אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שעון החול קורא לזלקינד

שעון החול קורא לזלקינד

אלקטרה נדל"ן צריכה לקוות שהמימושים יקדימו את מועדי הפירעונות של 2013

01.01.2013, 07:46 | יניב רחימי

אלקטרה נדל"ן שבשליטת (58%) גרשון זלקינד סוגרת את 2012 באקורד צורם. השבוע הורידה חברת הדירוג S&P מעלות את דירוג האשראי של החברה בשתי רמות ל־-BBB. תחזית הדירוג השלילית מלמדת על האתגרים שמונחים לפתחה של אלקטרה בשרות החוב לבנקים ולמחזיקי האג"ח.שי וינברג, שהתיישב על כיסא המנכ"ל באפריל 2011, יכול לסמן "וי" על גיוס המקורות המופיעים בתזרים המזומנים החזוי לרבעון הרביעי של 2012 שהסתיים אתמול.

הלוואה בסכום של 39 מיליון שקל התקבלה מתאגיד בנקאי לניצול מסגרת אשראי בסכום של 43 מיליון שקל. כמו כן התקבל אישור עקרוני מבנק מממן להגדלת סכום הלוואה לנכס מניב בישראל, מהלך שצפוי להזרים לחברה כ־25 מיליון שקל נוספים. לעומת זאת, עומס הפירעונות הצפוי ל־2013 יגדל כאשר לשתי סדרות האג"ח הוותיקות יצטרפו גם סדרות ג' וד' שיתחילו לפרוע קרן השנה, והתשלומים לבנקים ולמחזיקי האג"ח ב־2013 צפויים להסתכם בכ־509 מיליון שקל.

הבנקים לא מחלקים סוכריות חינם

כדי לעמוד בהתחייבויות במועדן, החברה נדרשת לנקוט אסטרטגיה של מימושים בתקווה שאלו יקדימו את מועדי הפירעונות הצפויים. החוב הפיננסי סולו של אלקטרה נדל"ן לבנקים ולמחזיקי האג"ח מסתכם בכמיליארד שקל.

שעות ספורות לפני הדיווח על הורדת הדירוג השלימה החברה את קבלת האישורים משלושה בנקים בישראל להארכת מסגרות האשראי. מסגרת האשראי הנוכחית - בהיקף 135 מיליון דולר - היתה אמורה להסתיים ברובה בעוד כשנה וחצי, עובדה שיצרה לחץ על החברה. כעת הוארך תוקף מסגרות האשראי עד לסוף 2016, ובנוסף, אחד הבנקים הסכים להעמיד לחברה מסגרת אשראי נוספת של כ־10 מיליון דולר.

גרשון זלקינד, צילום: אוראל כהן גרשון זלקינד | צילום: אוראל כהן גרשון זלקינד, צילום: אוראל כהן

אלא שהסוכרייה שקיבלה אלקטרה נדל"ן מהבנקים לא התקבלה בחינם. על פי ההסכמים החדשים, מסגרות האשראי צפויות להצטמצם באופן הדרגתי ולהגיע ל־83 מיליון דולר בסוף 2016. כדי שתוכל ליהנות מהסוכרייה, התחייבה אלקטרה נדל"ן לשורה של תנאים, לרבות העמדת בטוחות נוספות לבנקים ושימוש ב־30%–50% מעודפי המקורות, במקרה שייווצרו, לצורך הקטנת מסגרות האשראי בשלושת הבנקים. ההתחייבות לאמות מידה אלה משרתת אמנם את האינטרסים של כלל נושי אלקטרה נדל"ן, אך שני הסעיפים הללו מקטינים את המקורות לשירות החוב והם עשויים לבוא על חשבונם של מחזיקי האג"ח.

הנכסים המניבים מהווים נקודת אור

אלקטרה נדל"ן מחזיקה בישראל ובחו"ל 62 נכסים, מתוכם 50 נכסים מניבים ועוד 12 נכסים בשלבים שונים של פיתוח והקמה בצפון אמריקה ובמערב אירופה. בנוסף, החברה מחזיקה (9.9%) ב־16 בתי מלון בבריטניה שמנוהלים על ידי רשת הילטון. העובדה שרוב האחזקות הן בנכסים מניבים מהווה את נקודת האור של החברה.

בתחילת השבוע דיווחה אלקטרה על הסכם למכירת נכס בארה"ב תמורת 93.6 מיליון דולר. עסקה זאת, שהשלמתה צפויה להתבצע בפברואר 2013, צפויה להשאיר לאלקטרה נדל"ן תזרים מזומנים חופשי, בניכוי ההלוואות הבנקאיות, של כ־21.2 מיליון דולר ותגדיל את מקורותיה, אולם הדרך לחוף המבטחים חייבת להיות רצופה במימושים נוספים.

מסגרת אשראי תיאורטית מהחברה־האם

זלקינד שולט באלקטרה נדל"ן באמצעות אלקו החזקות. לפי הביאורים המפורטים בדו"חות של אלקטרה נדל"ן, יש לה הסכם עם אלקו החזקות להעמדת מסגרת אשראי של עד 100 מיליון שקל. על פניו, מדובר במקור אשראי זמין, אלא שהוא לא מוזכר בדו"ח תזרים המזומנים החזוי שפורסם ברבעון השלישי.

במעלות מתייחסים לקו האשראי מאלקו החזקות כ"תיאורטי" וטוענים כי בשל מגבלות רגולטוריות, היכולת של אלקטרה נדל"ן להשתמש בקו האשראי אינה ודאית. סביר להניח שלנוכח הצרכים של החברה־האם בנזילות והעובדה שמדובר בעסקת בעלי עניין, גם אם העמדת אשראי לחברה־הבת תקבל את אישור הדירקטוריון, היא צפויה להיתקל בהתנגדות מצד מחזיקי האג"ח של אלקו החזקות.

תגיות