אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתי ההשקעות נותנים גז - ובורחים מענף התקשורת צילום: shutterstock

להרוויח ב-2013

בתי ההשקעות נותנים גז - ובורחים מענף התקשורת

לאחר ש-2012 הייתה שנת הבנקים הגדולה, הפעם הולכים מרבית מנהלי ההשקעות שהשתתפו בפרויקט "תחזיות 2013" של "כלכליסט" על ענף הגז ומתעלמים כמעט לחלוטין ממניות התקשורת

03.01.2013, 11:48 | גיא בן סימון

גל הסדרי החוב בבורסה בתל אביב לא מרתיע את בתי ההשקעות מלהמליץ על חשיפה גבוהה לאג"ח חברות בשנה האזרחית החדשה. בבורסה, בה אחת מכל שבע חברות מתנהלת עם הערת עסק חי בדוחות, מסתבר כי הרכב תיק ההשקעות האולטימטיבי כולל בתוכו חשיפה גבוהה לאג"ח חברות. מתוך עשרה בתי השקעות שהשתתפו בפרויקט "תחזיות 2013" של "כלכליסט" עולה כי הרכב תיק ההשקעות הממוצע מחזיק במניות בשיעור של 25%, אג"ח ממשלתי בשיעור של 35% ו-40% באג"ח חברות. ממה נובעת האופטימיות?

להרוויח ב-2013

 

הנבואות השחורות שקדמו ל-2012 לא התגשמו ברובן ומדדי המניות ברחבי העולם סיימו שנה לא רעה בסך הכל, כשתל אביב נמצאת במקום טוב באמצע. כעת, ל-2013, ממוצע התחזיות של בתי ההשקעות צופה כי ת"א 25 יסיים את השנה בעלייה של 9.5% - בדומה ל-2012, ולדאו ג'ונס צופים עלייה בשיעור דומה. לגבי שער הדולר ממוצע התחזיות של בתי ההשקעות צופה כי בסוף 2013 שערו הייציג ייקבע בטווח שבין 3.5-3.8 שקלים, בעוד שלגבי היורו, צופים רמה שבין 4.7 שקלים ל-4.8 שקלים בעוד שנה.

איפה התשואה שלנו? חדשות הטובות הן שמי שמנהל לנו את הכסף יודע את העבודה ותיאורטית אפילו מסוגל להכות את המדד. החדשות הרעות הן שמשום מה הכל נשאר על הנייר שי סלינסלכתבה המלאה

2012 הייתה שנת הבנקים, אבל 2013 תהיה ככל הנראה שנת הגז. אמנם ועדת צמח הגישה את המלצותיה למתווה ייצוא הגז טרם ההזרמה מתמר, אך המסקנות מחכות לאישור הממשלה שהתפנתה לעסוק כרגע בבחירות. ובכל זאת, האפשרות לחקיקה רטרואקטיבית לא מרתיעה את הממליצים. מתוך עשרה בתי השקעות שהשתתפו בפרויקט, שמונה המליצו על חשיפה לענף החם בישראל וההבדלים הם רק באמצעי ולא במטרה. מרבית הגופים ממליצים על רכישת אג"ח של קבוצת דלק, בבית ההשקעות דש ובכלל פיננסים מעדיפים את האג"ח של דלק אנרגיה ואילו מיטב והדס ארזים הולכים על יואל.

 

עם זאת, קשה שלא לשאול האם חגיגת הגז כבר מגולמת במחירי המניות. נראה שחוץ מההמלצה על בזן, שתעבור לשימוש בגז בשנה הקרובה, בתי ההשקעות לא נתנו דגש בהמלצותיהם על מספר חברות בתעשייה שצפויות ליהנות גם הן מהמעבר לשימוש בגז.

אסדת תמר, צילום: אלבטרוס אסדת תמר | צילום: אלבטרוס אסדת תמר, צילום: אלבטרוס

גם סקטור הבנקאות עדיין מעורר עניין בקרב מנהלי ההשקעות וזאת על אף הציפייה הכללית להאטה במשק שלכאורה אמורה לפגוע גם בביצועי הבנקים וחרף הזינוק החד במניות המגזר ב-2012. הלהיט שחוזר על עצמו הוא דווקא בנק דיסקונט על רקע הערכה כי הבנק ינקוט בצעדי התייעלות משמעותיים ב-2013.

לאחר שב-2012 מדד התקשורת איבד כ-33% מערכו על רקע פתיחת שוק התקשורת לתחרות, כעת חשבון הסלולר מעיק על כיסיהן של החברות יותר מאשר על זה של הצרכן. הדבר ניכר בהיעדרן של חלק ממניות התקשורת הגדולות מההמלצות ל-2013, ובראשן סלקום שהייתה חביבת המשקיעים.

כעת, לאחר ששר התקשורת היוצא משה כחלון תלה את הגלימה, נותר לשאול האם הממונה על ההגבלים העסקיים דיויד גילה יהיה הכחלון של שוק המזון. השבוע הצהיר גילה כי חוק המזון ימנע ריכוזיות ברשתות המזון, ואילו "הצעדים שננקטו עד כה מנעו עליות מחירים חדות יותר". נראה כי בתי ההשקעות הפנימו את הנכונות של גילה להגברת התחרות ורק שני אנליסטים ממליצים על מניית רמי לוי, כל היתר מעדיפים כנראה, כמו במקרה של הסלולר להישאר בצד הצרכני ולא בצד ההשקעה.

תגיות