אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טייבה מצאה מקום לבניין העירייה צילום: נמרוד גליקמן

טייבה מצאה מקום לבניין העירייה

בג"ץ פסק ששטח שהושכר בניגוד לחוק לחברת הובלות יוחזר לרשות המקומית

02.01.2013, 08:17 | אריאל נוי
כבר יותר מעשור שבניין עיריית טייבה סובל מהצתות בלתי פוסקות, ולפני כשנתיים הבניין אף נשרף כליל. ההצתה האחרונה היתה בעקבות מחאת התושבים, לאחר שהרשויות הרסו בית ביישוב שנבנה על קרקע חקלאית.

מאז ההצתה, עתודות הקרקע המוגבלות מנעו מהעירייה למצוא שטח למבנה החדש. הפתרון נמצא לפני כשבוע כששופט בית משפט העליון, חנן מלצר, הורה לחברת ההובלות כוכב השרון להתפנות עד אמצע פברואר 2013 ממגרש בשטח של 7 דונמים שנמצא בבעלות העירייה. בכך דחה השופט את ערעור חברת ההובלות שניתן במחוזי בת"א, שהורה לה לפנות את המגרש.

טייבה, צילום: גלעד קוולרציק טייבה | צילום: גלעד קוולרציק טייבה, צילום: גלעד קוולרציק

העירייה פוזרה לפני כחמש שנים בעקבות אי־סדרים, ומאז מכהנת בטייבה ועדה קרואה שמונתה על ידי משרד הפנים. פרט למינוי זה, בית המשפט מינה את עו"ד אבנר כהן מכהן, וילצ’יק, קמחי ושות’ לנאמן בעניין הקפאת ההליכים בעירייה.

כהן סיפר ל"כלכליסט" כי תחילת הפרשה בחוזה שכירות מפוקפק שנחתם ב־2001 לתקופה של 15 שנה בין העירייה לבין חברת ההובלות.

לאחר בדיקה התגלה כי חוזה השכירות אינו כשר, וכי "הם לא שילמו לעיריית טייבה שכירות במשך 11 שנה", הדגיש עו"ד כהן.

שופטת המחוזי ורדה אלשיך נעתרה לבקשה, ובאפריל 2012 הורתה לחברה לפנות את המגרש. היא ציינה בפסק הדין כי "תקופת אופציה בת חמש שנים הממומשת עשר שנים עם החוזה המקורי היא פיקציה, שייתכן כי נועדה לעקוף את ההגבלות החלות על השכרת מקרקעין ציבוריים ליותר מעשר שנים". עם זאת, בית המשפט התיר לחברה תקופת התארגנות של שלושה חודשים כדי למצוא מגרש חלופי לצי המשאיות שבבעלותה.

עו"ד ג'אד נאשף, המייצג את חברת כוכב מסעי ראש העין מסר בתגובה: "חברת כוכב מסעי ראש העין הנה חברה מכובדת העוסקת בתחום ההובלה שהנו תחום תחרותי מאוד והנה חברה במועצת המשאיות והנה בעלת מניות בארגון סע-שא שקיים מלפני קיום מדינת ישראל. בשנת 2001, עיריית טייבה פנתה לחברה והציעה לה לשכור את מקרקעין שהנם בבעלותה ואו בחזקתה וסמוכה לקרקע בה הפעילה החברה את עסקה וזאת ע"מ להחנות רכביה בשטח המקרקעין הנ"ל ומחוץ לעיר טייבה, המטרה שמאחורי פניית העירייה לחברה הייתה לשמור על רווחת תושבי עיר טייבה אשר סבלו מרעשים עצומים, זיהום אוויר ולחץ תנועה שגרמו המשאיות והנגררים שבבעלותה. במעמד חתימת ההסכם השכירות החברה שילמה 100 אלף שקל בגין תקופת השכירות בת ה-10 שנים ובנוסף שילמה 59 אלף שקל בגין תקופת שכירות נוספת של 5 שנים. חשוב להדגיש, כי בית המשפט העליון מעולם לא דחה את ערעורה של החברה אלא היא פנתה לבית המשפט ובקשה למחוק את הערעור לאחר שהבקשה לעיכוב פסק הדין נדחתה משום שלא ראתה טעם להמשיך בערעורה לאור העובדה שעליה להתפנות מהמקרקעין עד לחודש פברואר השנה".

תגיות