אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אבסורד לטעון כי עברתי עבירה תמורת 50 אלף דולר" צילום: צביקה טישלר

"אבסורד לטעון כי עברתי עבירה תמורת 50 אלף דולר"

יאיר רבינוביץ' כופר בכתב האישום שהוגש נגדו, המייחס לו קבלת דבר במרמה ועבירה לפי חוק ההגבלים העסקיים

05.01.2013, 20:00 | זוהר שחר לוי

נציב מס הכנסה לשעבר, יאיר רבינוביץ', כופר בכתב האישום שהוגש נגדו, המייחס לו עבירות של קבלת דבר במרמה וצד להסדר כובל לפי חוק ההגבלים העסקיים במסגרת רכישת בנין המשביר לצרכן בטבריה, וטוען כי לא היה מסכן את המוניטין שלו עבור 50 אלף דולר בלבד.  

קראו עוד בכלכליסט

בסוף השבוע שעבר הגיש רבינוביץ' את תשובתו לכתב האישום שהוגש נגדו באוקטובר האחרון. בכתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, באמצעות המחלקה הכלכלית של הפרקליטות, נאשמת גם חברת אפיקי אס.אי.ג'י שבבעלותו וכתב אישום נוסף בפרשה הוגש גם נגד דורון פרומוביץ וחברת ארזים.

יאיר רבינוביץ יאיר רבינוביץ' | צילום: ראובן שוורץ יאיר רבינוביץ

על פי כתבי האישום במסגרת ההתמחרות לרכישת הנכס הגישו שתי החברות הצעות לרכישתו. אלא שבטרם התקיים המכרז נפגשו רבינוביץ' ופרומוביץ והגיעו להסדר כי לא יעלו את מחיר הצעתם וכי אם חברת ארזים תזכה לרכוש את הנכס, היא תשלם לחברת אפיקי אס.אי.ג'י, שבבעלות רבינוביץ'. גובה הסכום שסוכם לתשלום בין החברות, כך נטען, יושפע מהמחיר הסופי שבו תרכוש ארזים יזמות את הנכס. בפועל ארזים אכן זכתה בהתמחרות, רכשה את הנכס ולפי כתב האישום, שילמה לחברה של רבינוביץ' 50 אלף דולר.

"הטענה על ביצוע עבירות פליליות בתמורה לקבלת 50 אלף דולר בלבד גובלת באבסורד", כתב סנגורו של רבינוביץ', עו"ד נבות תל־צור בכתב התשובה שהוגש לבית המשפט. "התמיהה גוברת נוכח העובדה שמדובר ברואה חשבון, איש ציבור ואיש עסקים מוכר וותיק, שצבר לאורך שנים ארוכות מוניטין רב, שהוא לא היה מעלה על דעתו לסכנו".

בתשובה צוין כי אכן התקיימה פגישה בין רבינוביץ' לפרומוביץ', אך ההחלטה האסטרטגית שקיבלו כנטען — להימנע מרכישת הנכס במחיר העולה על סכום הצעתם — לא נבעה כלל מאותו מפגש.

הנאשמים, נכתב, הודיעו מבעוד מועד שיהיו מוכנים לרכוש את הנכס רק במחיר שהציעו ו"כי לא ירכשו את הנכס במחיר העולה על אותה הצעה". 

תגיות