אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בבית ובחוץ

בבית ובחוץ

מכולת חדשה של אייל שני ומעדנייה של אידי מציעות חומרי גלם לבשלן הביתי, ובתל אביב ייפתחו בקרוב בר אוכל בברנר ומסעדה במגדל לוינשטיין

08.01.2013, 09:01 | גלי וולוצקי

מיזם חדש בברנר 2: המיזם הקולינרי החדש ברנר ייפתח רשמית בשבוע הבא ברחוב ברנר 2 בתל אביב, בחלל שאכלס בעבר מוסדות תל־אביביים מיתולוגיים, כמו בר הגלולה ומסעדת אלי אולי. הקבוצה מאחורי ברנר כוללת את שמעון משל (הפיקוק, ארמדילו וקפה נוח), השף יאיר יוספי (אלבה) ושותפו באלבה ג'ו מרסיאנו (הבעלים של הקנטינה), קרן ארנדלס (בעבר עורכת מגזין האופנה "360 מעלות" וכיום בעלת חברה למיתוג), הבמאי רני בלייר (ממפלגת ארץ חדשה) והצלם דודי חסון. את המיזם מגדירים בעליו כבר עם אוכל מושקע, שעליו אחראי השף יוספי, ולקראת הקיץ יתרחב המקום גם לחצר.

משל מקווה שזה יהיה "מקום עם אווירה בוהמית ואוכל טוב", ולפי הרכב השותפות מסתמן כי יש לו פוטנציאל להפוך לאחד המקומות הלוהטים החורף. פרטים: כל ערב מ־18:00 עד לקוח אחרון. ברנר 2 ת"א, 03-5031295.

לבשל כמו בצפון אברקסס: המכולת של צפון אברקסס נפתחה השבוע, ואפשר יהיה לקנות בה מדי יום שישי את חומרי הגלם שבהם עושים שימוש במסעדה. "הרעיון הוא שאתה יכול לבוא ולקנות חומרים, חלקם במצב גולמי וחלקם חצי מוכנים, להכנת ארוחה בבית", מסביר אלדד שמואלי, שף המסעדה. בין השאר יימכרו במכולת: כרובית תינוקת אחרי חליטה וחצי צלייה (20 שקל לראש); קיט להכנת פוקצ'ה של צפון אברקסס לאפייה בבית (30 שקל לקיט של כ־1 ק"ג קמח הכולל גם את הנוזלים, שמן זית, מלח אטלנטי וכו'); סרדינים שנכבשו במקום (40 שקל לצנצנת); וגם — זר עשבי תיבול עם מרווה מהרי ירושלים וזעתר טרי, פרפום העגבניות המפורסם של המסעדה, ועוד. במחלקת הקינוחים יוצעו מוס השוקולד של אייל שני, הפודינג והריבות הנעשות במקום (35–30 שקל לקינוח לשלושה־ארבעה סועדים). פרטים: מדי שישי 16:00–11:00, לילינבלום 40 ת"א, 03-5166660.

המכולת של צפון אברקסס. מציעים בימי שישי חומרים במצב גולמי או חצי מוכן המכולת של צפון אברקסס. מציעים בימי שישי חומרים במצב גולמי או חצי מוכן המכולת של צפון אברקסס. מציעים בימי שישי חומרים במצב גולמי או חצי מוכן

המעדנים של אידי: באשדוד פתח השף אידי ישראלוביץ' (הבעלים של המסעדות אידי ואידי בנמל) את מאטיס, מעדנייה חדשה וחנות דגים המשתרעת על 120 מ"ר. במקום החדש נמכרים כל סוגי דגי הים והבריכה, פירות ים טריים (בהזמנה מראש), ומבחר מוצרי דגים כבושים, מעושנים ומומלחים שהוא מכין בעצמו, כמו לקרדה טורקית (25 שקל ל־100 גר'), איקרה (8 שקל ל־100 גר') ופילה אנשובי יווני (18 שקל ל־100 גר'). לצד אלה מוצעים גם מוצרי מעדנייה משלימים: פסטות, רטבים מיובאים, גבינות ויינות. גולת הכותרת של המעדנייה היא התבשילים הביתיים, שאפשר לקנות מיום שני ועד שישי. ישראלוביץ' מספר שבתפריט יש מנות כמו קציצות דגים (7 שקל ליחידה) ברוטב עגבניות, ופילה מוסר בשמן זית וירקות, אבל אפשר גם להזמין דג מבושל לפי בקשת הלקוח ולקבל את התבשיל ארוז ומוכן לחימום בבית. פרטים: שדרות בני ברית במתחם תחנת "דלק" באשדוד, 08-6529569.

המעדנייה של אידי. גם דגים ופירות ים המעדנייה של אידי. גם דגים ופירות ים המעדנייה של אידי. גם דגים ופירות ים

פאן אסייתית חדשה: השף יובל בן נריה, שהיה השף במסעדת הרברט סמואל, מתעתד לפתוח את מסעדת טאיזו הפאן אסייתית שלו במגדל לוינשטיין בתל אביב בתחילת מרץ. בימים אלה התחיל בן נריה לערוך סבב טעימות לחברים ולמקורבים, כהכנה לפתיחת המסעדה להרצה בסביבות אמצע פברואר. בן נריה פרש מהרברט סמואל לפני כשנה, ומאז התמקד בהכנות לפתיחת טאיזו - בין היתר הוא נסע עם צוות המטבח הבכיר לסיורי טעימות ברחבי אסיה.

תגיות