אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם ביהמ"ש יכיר ב"עותר ציבורי" בייצוגיות?

האם ביהמ"ש יכיר ב"עותר ציבורי" בייצוגיות?

עמותת "הצלחה" ביקשה להגיש תביעה ייצוגית נגד כהן פיתוח ובעלי השליטה בה, בשל הליך הרכישה של החברה

08.01.2013, 09:04 | משה גורלי

רמז מעודד לעמותה המנסה לפתוח את שוק התביעות הייצוגיות ל"עותרים ציבוריים": עמותת "הצלחה" ביקשה להגיש תביעה ייצוגית נגד כהן פיתוח ובעלי השליטה בה, בשל הליך הרכישה של החברה. נציגי החברה ביקשו לדחות את התביעה על הסף, אך השופט חאלד כבוב קבע אתמול שהדיון הזה יופרד מהדיון בבקשה עצמה בגלל העניין התקדימי־עקרוני שמעוררת הבקשה.

השאלה העקרונית היא אם רכישת החברה על ידי דלק היתה חייבת בהצעת רכש, שכן העסקה נעשתה בדרך של רכישת השליטה ולכן נמנעה מהציבור הזכות ליהנות מההטבה העודפת.

למעשה, בית המשפט נדרש להכריע אם להכיר בעמותת הצלחה כ"עותר ציבורי", או להגביל את הזכות להגיש תביעה ייצוגית רק לבעלי עילה אישית שהוכיחו נזק ממשי. לטענת "הצלחה", באמצעות עוה"ד גיל רון ואלעד מן, לא נמצא עותר אישי או מוסדי בגלל כשל שוק שמונע מבעל מניות להתייצב כתובע ייצוגי מול החברה. פרקליטי דלק וכהן פיתוח, עוה"ד גיל אוריון, ברק טל ופיני רובין, טוענים שלא נמצא תובע כזה מפני שאין קייס ואין נזק.

השופט כבוב הסכים שהשאלה עקרונית ותקדימית וקיבל את הבקשה להפריד את הדיון: "בדרך כלל אין מקום לדון בבקשה לדחייה על הסף במנותק מהבקשה לאישור התובענה הייצוגית, אולם במקרה זה, לאור השאלה העקרונית שעל הפרק, אני קובע את התיק לדיון בבקשה לדחייה על הסף ל־6 בפברואר".

תגיות