אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
PMC הרצליה צפויה לפטר עובדים בעקבות מיזוג חטיבות צילום: בועז אופנהיים

בלעדי לכלכליסט

PMC הרצליה צפויה לפטר עובדים בעקבות מיזוג חטיבות

חברת השבבים האמריקאית, המורכבת מהחברות הישראליות וינטגרה ופסעבה שרכשה, צפויה לגל פיטורים לאחר שתאחד בין חטיבות התקשורת שלה בארצות הברית ובישראל. לפני פחות משנה נערך מיזוג בחברה שהוביל לפיטוריהם של 25 עובדים

09.01.2013, 07:49 | אסף גלעד

חרב הקיצוצים צפויה להגיע גם לפתחה של PMC בהרצליה, חברה המורכבת משתי החברות הישראליות וינטגרה ופסעבה - כך נודע ל"כלכליסט". זאת כתוצאה מאיחוד צפוי בין פעילות חטיבת התקשורת האמריקאית של PMC עם החטיבה הישראלית. בשלב זה טרם ידוע כמה עובדים מתוך ה־250 שעובדים בהרצליה יצטרכו לשלם במשרתם.

קראו עוד בכלכליסט

עוד נודע ל"כלכליסט" כי מנהל הפעילות של PMC בישראל, קובי בן צבי, צפוי לעזוב את החברה בחודש אפריל הקרוב לאחר 13 שנה, מתוכן שנתיים תחת הגג של PMC ו־11 שנה תחת כמנכ"ל וינטגרה שהיה שותף להקמתה.

קובי בן צבי, מנכ"ל PMC, צילום: בועז אופנהיים קובי בן צבי, מנכ"ל PMC | צילום: בועז אופנהיים קובי בן צבי, מנכ"ל PMC, צילום: בועז אופנהיים

זהו תהליך המיזוג השני שעובר על החברה בתוך שנה. בחודש אפריל האחרון מיזגה PMC בין שני מרכזי הפיתוח שלה בישראל שהתבססו על רכישת וינטגרה ופסעבה. אז נאלצה החברה לפטר כ־25 עובדים ולאחד את כל עובדי החברה תחת מבנה אחד בהרצליה.

רכישות ב־545 מיליון דולר

PMC נכנסה לפעילות בישראל עם רכישת חברת פסעבה מהרצליה בשנת 2006 תמורת 305 מיליון דולר. פסעבה הוקמה על ידי ויקטור וסלייב ואריאל מייסלוס, עד לאחרונה מנכ"ל אפל הרצליה, ופיתחה שבבים להעברת תקשורת על גבי סיבים אופטיים.

בסוף 2010 רכשה PMC פעילות נוספת בישראל, הפעם את חברת וינטגרה של קובי בן צבי, תמורת 240 מיליון דולר. גם וינטגרה עסקה בשבבי תקשורת, והתמחתה בשבבים לתשתיות תקשורת סלולרית.

הפסדים ולחץ ממשקיעים

בכך מצטרפת PMC לגל קיצוצים נרחב בענף פיתוח השבבים בישראל, אליו חברו בחודשים האחרונים מרכזי פיתוח ישראליים של חברות אמריקאיות כגון טקסס אינסטרומנטס, שצפויה לפטר כ־150–200 אנשי מו"פ בתחום שבבי הסלולר, ופריסקייל, שפיטרה לאחרונה כ־200 עובדים.

מהלך המיזוג בין חטיבות התקשורת של PMC בארה"ב ובישראל נערך על רקע ההפסדים שהחברה הציגה לאחרונה. נכון לרבעון השלישי של 2012, עמדו הכנסות החברה על 132 מיליון דולר - אך החברה הציגה הפסד נקי של 274 מיליון.

PMC מייצרת שבבים לתשתיות תקשורת ורשתות רחבות פס. מנכ"ל החברה, גרג לאנג, אמר בחודש אוקטובר האחרון מיד עם הצגת התוצאות הכספיות כי אי־ודאות כלכלית רחבה באשר לרכישת תשתיות תקשורת קיימת בכל טריטוריה בה פועלת החברה. החברה גם נמצאת בלחץ מצד בעל המניות Relational Investor (8.6%) להציג בקרוב מהלך דרסטי שכולל את מכירתה או את התרחבותה. המשקיע כבר הוכיח את יכולתו להביא לשינויים ארגוניים בחברות פורטפוליו דומות כמו הום דיפו ואוקסידנטל פטרוליום.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל-6 אני מסכים איתך.
אני מסכים איתך שייצור כבר מזמן עבר לחו"ל . ביחד עם יצור נעלמו משוק העבודה מהנדסי ייצור , מהנדסי העברה מפיתוח ליצור, מהנדסי רכיבים. עכשיו גם פיתוח חומרה עוברת לחו"ל. אם בעבר מוצרים מתוצרת סין היו מוצרים נחותים , היום סינים כבר למדו לפתח ולייצר מוצרים ברמה מאוד גבוה. נכון לעכשיו אנשי תוכנה לא מרגישים את נזילות העבודה חו"ל אך אני מניח שתוך 7-8 שנים לא יהיה היי-טק בישראל . מניסיון אישי אני יכול להוסיף שסיבה עיקרית למצב קשה זה ניהול גרוע. אם יש חברה עם פוטנציאל טוב מיד מוכרים אותה לזרים. וזרים לוקחים טכנולוגיה מפטרים מהנדסים וסוגרים חברה. אני מהנדס חומרה עם ניסיון של 9 שנים. פוטרתי לפני 3 חודשים . כבר חצי שנה אני מחפש עבודה בצורה רצינית ולא מוצא כלום. אם יש 2 ראיונות בחודש אני שמח. פעמיים אמרו לי שהם בחרו 4 מעומדים אחרים אם יהיו בעיות איתם אני חמישי.
אלכס , ת"א  |  10.01.13
6.
ההייטק בארץ בדעיכה
כמי שנמצא בשוק ההייטק מעל 20 שנה, ועובד מול לקוחות בארץ ובחו"ל, אני יכול להגיד לכם שההייטק בארץ בדעיכה. רוב החברות מפטרות ו/או מעבירות פיתוח לחו"ל (את הייצור כבר מזמן רובם לא עושים כאן). רואים את זה כמעט בכל חברה שאני עובד איתה, ורוב הפיטורים לא מגיעים לעיתונות, אבל אני מקבל יותר ויותר קורות חיים מהנדסים שמחפשים עבודה כי "המצב קשה ואי אפשר לדעת מה יהיה", ויותר ויותר מהנדסים וחוקרים מחפשים כל הזדמנות לרילוקיישן ועוזבים לחו"ל. ודרך אגב, בתחום הביוטכנולוגיה המצב אפילו יותר קשה. תנסו היום למצוא עבודה במחקר בארץ, ותגלו שלבעלי תארים מתקדמים בתחום (דוקטורטים) זה כמעט בלתי אפשרי, כי חוץ מכמה עשרות סטארטפים וחברות קטנות ובינוניות אין כאן כמעט מחקר. כולם ברחו. והאמת זה די ברור שזה יקרה, ובעוד כמה שנים לא יהיה כאן הייטק. ממשלת ישראל שחטה את התרנגולת שמטילה לנו ביצי זהב כבר 30 שנה. כאשר בגלל המיסוי הגבוה בארץ מהנדס או חוקר במדינות המערב מרוויח במונחי כוח קניה פי 3-4 מאשר בארץ, וכאשר אותו מהנדס עולה לחברה בארץ בכ- 20% יותר ממהנדס אמריקאי, אז לא כדאי להישאר כאן, וכל כמה ימים אנחנו שומעים על עוד חברה שמפטרת עובדים בארץ ומוציאה מכאן את המחקר. ומה עושה אותה החברה עם העובדים? חלק מפטרת וחלק מעבירה לחו"ל. ואז כולם מופתעים מפיטורים בהייטק ומבריחת חוקרים ומהנדסים לחו"ל. ושלא ימכרו לנו סטטיסטיקות שהמיסים בארץ הכי נמוכים ב- OECD. ברור שכשמהנדס אחד משלם 80% מהמשכורת שלו למיסים ו-5 אנשים אחרים לא עובדים ו/או עובדים בשחור ו/או חיים על קצבאות וכמעט לא משלמים מס, אז הממוצא הוא נמוך. בסטטיסטיקה אפשר לכופף את הנתונים האמיתיים לאן שרוצים. תזכרו מה שאני אומר לכם, בעוד 5-6 שנים לא יהיה כאן הייטק. ביוטכנולוגיה כבר מזמן אין. ושאלוהים יעזור לנו כשזה יקרה.
ראובן , רעננה  |  09.01.13
4.
רק לחדד את תגובה מספר 2
זו לא תעשיית הייטק זה תעשיית השבבים. כבר לא נותרה שום חברה רווחית שמייצרת שבבים למעט מלאנוקס. אפילו DSP וצורן כבר בירידה חדה. נותר לנו לסמוך על ענקי אמריקה כמו אינטל פריסקייל וכו לפתח רכיב עולה 10 מיליון דולר רק לצורך בדיקת התכנות. משקיעים לא מוכנים להסתכן, ועממשלה? טוב עליה דיברו כבר אחרים בתגובות
המפטי דמתי  |  09.01.13
לכל התגובות