אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Xperia Z: הכוכב החדש של סוני צילום: עומר כביר

בדיקת כלכליסט

Xperia Z: הכוכב החדש של סוני

יש לו איכות תצוגה יוצאת דופן, מצלמת 13 מגה-פיקסל, מסך Full HD בגודל 5 אינץ' והוא עמיד במים ואבק. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי הסמארטפון שכיכב בתערוכת CES יהיה מתחרה קשוח בשוק הסלולר

09.01.2013, 10:35 | עומר כביר, לאס וגאס

מבין שלל המכשירים החדשים שהוצגו השנה בתערוכת האלקטרוניקה CES, האקספריה Z, סמארטפון הדגל החדש של סוני - הוא זה שסיקרן אותי ביותר.

קראו עוד בכלכליסט

בין השאר, מכיוון שהחברות הגדולות האחרות סיפקו בעיקר טלוויזיות ומקררים חכמים. האם הסמארטפון הבולט ביותר שהושק בלאס וגאס ימשיך להתבלט גם אחרי התערוכה?

מגודל, אבל לא מגושם

כמו הרבה סמארטפונים מהשנה האחרונה, גם האקספריה Z הוא גדול מימדים ומצויד במסך 5 אינץ'. מה שלפני שנה היה שמור למכשירי ביניים דוגמת הגלקסי נוט הפך סופית לגודל סטנדרטי לסמארטפונים. לא כולם אוהבים את הטרנד הזה - וקשה להאשים אותם; התצוגה אמנם גדולה ומרשימה, אך מימדי המכשיר מקשים מאוד אל אחיזתו ותפעולו ביד אחת.

גוף מגודל, עטוף זכוכית. אקספריה Z, צילום: עומר כביר גוף מגודל, עטוף זכוכית. אקספריה Z | צילום: עומר כביר גוף מגודל, עטוף זכוכית. אקספריה Z, צילום: עומר כביר

הדבר נכון גם לאקספריה Z. אף שיש לי ידיים גדולות משמעותית מהממוצע, היה זה בלתי אפשרי מבחינתי להגיע לכל אזורי המסך ביד אחת בלבד. על קושי זה מפצה, במידה מסוימת, משקל הסמארטפון (146 גרם) ועוביו (7.9 מ"מ). האקספריה Z אמנם מגודל, אבל לא מגושם.

חזית וגב המכשיר עשויים זכוכית דקה וקלה במיוחד, כל כך עדינה עד שעושה רושם שמדובר בפלסטיק. בהחלט נקודה משמעותית לזכות ה-Z, במיוחד לנוכח הרכב החומרים הזול יותר של סמארטפוני דגל רבים אחרים (אנחנו מדברים עלייך, גלקסי S3). עם זאת, צד המכשיר עשוי פלסטיק.

לא, זה לא פלסטיק. אקספריה Z, צילום: עומר כביר לא, זה לא פלסטיק. אקספריה Z | צילום: עומר כביר לא, זה לא פלסטיק. אקספריה Z, צילום: עומר כביר

לדברי סוני, האקספריה Z עמיד במים ואבק. בביתן בתערוכה הוצג מכשיר כזה שנטבל במים עד חצי גופו וממשיך לפעול כשורה. עד עתה, הסמארטפונים העמידים במים היו קטגוריית נישה וסוני היא הראשונה שמשיקה מכשיר דגל בעל יכולות אלה.

כפתורי הקול וההפעלה נמצאים במיקום מוזר לכאורה: באמצע צידו הימני של המכשיר. המיקום המשונה מתברר כבחירה חכמה ברגע שאוחזים אותו ביד. לו היה כפתור ההפעלה במיקומו המסורתי בראש המכשיר, היה זה קשה במיוחד להגיע אליו בשל גודלו. עם המיקום הנוכחי, הגישה לכפתורים אלו קלה וטבעית, ולא דורשת ביצוע פעולות לולייניות.

כפתור ההפעלה של המכשיר. מיקום נוח, בהתחשב בגודלו, צילום: עומר כביר כפתור ההפעלה של המכשיר. מיקום נוח, בהתחשב בגודלו | צילום: עומר כביר כפתור ההפעלה של המכשיר. מיקום נוח, בהתחשב בגודלו, צילום: עומר כביר

חוויית צפייה שמתחרה בטאבלטים

המסך של האקספריה Z לא רק גדול, אלא גם כולל תצוגת Full HD (בצפיפות פיקסלים של 440 פיקסלים לאינץ', הגבוהה בעולם הסלולר), שביחד עם עם המעבד החזק בן ארבע הליבות (סנאפדרגון S4 של קוואלקום במהירות 1.5 גיגה-הרץ), מצליחה ליצור חוויית צפייה מוצלחת. כמה סרטונים שנטענו למכשיר אפשרו בחינה קצרה של תצוגה זו; הצבעים בסרטון היו מלאים ומדויקים מאוד והדמויות חדות וחיות בצורה יוצאת דופן. האיכות מספיק טובה לדעתי על מנת להתחרות בטאבלט גדול מידות כמכשיר לצפייה בסרטים בעת נסיעה. בהחלט שימוש טוב למסך הענק.  

מסך באיכות יוצאת דופן. אקספריה Z, צילום: עומר כביר מסך באיכות יוצאת דופן. אקספריה Z | צילום: עומר כביר מסך באיכות יוצאת דופן. אקספריה Z, צילום: עומר כביר

מצלמת המכשיר הינה ברזולוציית 13 מגה פיקסל, אבל התמונות שצילמנו עם המכשיר לא היו באיכות חריגה. הן לא היו רעות, אבל גם לא השאירו אותי עם לסת שמוטה. מילא זה, אבל זמן התגובה של המצלמה היה לטעמי איטי מדי, דבר בלתי נסלח כשמדובר בסמאטרפון חדש עם מעבד עוצמתי כל כך. המצלמה, אגב, לא מאפשרת לצלם באמצעות לחיצה על כפתור פיזי אלא רק באמצעות לחיצה על האייקון של המסך. עוד חיסרון קטן אך מעצבן, שנפוץ בסמארטפוני אנדרואיד.

דווקא המצלמה לא מציגה תוצאות מרשימות. אקספריה Z, צילום: עומר כביר דווקא המצלמה לא מציגה תוצאות מרשימות. אקספריה Z | צילום: עומר כביר דווקא המצלמה לא מציגה תוצאות מרשימות. אקספריה Z, צילום: עומר כביר

רץ למרחקים ארוכים

לאקספריה Z יש כמה תכונות ייחודיות לסוני. אחת המעניינות שבהן נועדה לפתור בעיה מציקה במיוחד בסמארטפונים: חיי סוללה קצרים להחריד. תכונת ה-Stamina (סיבולת) של המכשיר מנצלת הגדרות חכמות על מנת להאריך משמעותית את הזמן בין טעינה לטעינה.

בין השאר, ניתן להגדיר שהאינטרנט הסלולרי לא יעבוד כשהמסך כבוי (או לאפשר רק ליישומים נבחרים לעשות זאת), או להגדיר שה-WiFi יפעל רק כאשר המכשיר נמצא בקרבת רשת אליה היה מחובר בעבר, כאשר איתור המיקום מתבצע באמצעות זיהוי האנטנות הסלולריות שבסביבתה. לדברי המהנדס שפיתח את תכונה זו, איתו שוחחתי בביתן סוני, הפונקציה מאריכה את חיי הסוללה בעשרות שעות. מטבע הדברים, לא היה באפשרותי לבדוק טענה זו.

מתחרה קשוח בזירת מכשירי האנדרואיד מתחרה קשוח בזירת מכשירי האנדרואיד מתחרה קשוח בזירת מכשירי האנדרואיד

תכונות נוספות שבדיקתן לא התאפשרה הינן יכולות הצימוד למכשירי סוני אחרים באמצעות שבב NFC, והתכנים הרבים שלכאורה זמינים לו מסוני אנטרטיינמנט נטוורק. ואולם, הפוטנציאל שלהן נראה מבטיח במיוחד.

לסיכום, מהבדיקה הראשונית נראה שסוני יצרה סמארטפון מוצלח במיוחד, אולי אחד מהטובים בשוק, שיכול להוות כלי משמעותי במאמציה להפוך ליצרנית מובייל מובילה ולהתחרות ראש בראש באפל ובסמסונג. אני אישית הייתי מעדיף מכשיר עם מסך קטן ונוח יותר, אבל לפי המצב בשוק, נראה שזו מלחמה שכבר הוכרעה לרעתי.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
סאמסונג זה מיינסטרים מוגזם ואייפון זה כבר משעמם.
אם אתם קונים מכשיר לסבתא — תלכו על אייפון - הוא טוב, אמין ולא צריך לעורר השק נוסף לחדשנות אצל משתמשים כמו סבתא שלי. אם רוצים יותר, אז תלכו על אנדרוייד. המכשיר של סוני http://www.facebook.com/groups/xperia.z.il/ עושה לי חשק לנסות שוב את אנדרויד בגרסתו הרביעית.
אילנית  |  23.02.13
6.
חסרון של סמסונג - מוצאים הרבה דגמים, אולי טובים - אבל אחר כך מזניחים אותם.
אני לא בטוח לגבי סוני, אבל את סמסונג אני לא אקנה. חברת סאמסונג אולי מוציאה דגמים חדישים וטובים כל הזמן, אבל היא מצויינת בהזנחה של המוצרים שהוציאה כבר. כמו שהיו אומרים בזמנו על סמסונג: נוצץ, אבל ריק מבפנים. זה אומנם השתפר, אבל עם הזמן מוצר שלה הופך לריק, כי Samsung לא נשארת איתך, הקונה, אלא רצה קדימה.
נתן  |  13.01.13
5.
יופי של מכשיר. רק מה, יש לו 2 בעיות:
1. הוא לא אי-פון; 2. הוא לא מותצרת סמסונג; סוני (כמו שאר יצרניות הסלולר) צריכה להוציא את האצבע מהיכן שהיא תקועה. אפל מצליחה לקחת שני-שליש מהרווחים בתחום הסלולר בזכות הייפ, שיווק, עיצוב ותכנון, ובעיקר בזכות מערכת סגורה שנותנת גן סגור בטוח ומלא בתוכן. סמסונג מצליחה לקחת שליש מרווחי השוק באמצעות שיווק, פרסום וקד"מ (תקיב הפרסום שלה גדול פי 10 מזה של אפל), ובזכות היצע דגמים גדול המתחדש תדירות, ומפרט טכני עשיר. סוני, נכון לעשכיו, לא יכולה להתחרות לא בפאל ולא בסמסונג. סוני צריכה לעשות אחד משלושה דברים: או להגיע לרמה של אפל בשיטה של אפלז או להגיע לרמה של סמסונג בשיטה של סמסונג, או לפתח שיטה שונה לגמרי.
נו , באמת  |  09.01.13
לכל התגובות