אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנהלת בתי המשפט שכחה לשלם לעובדי "האחים עובדיה" צילום: צפריר אביוב

הנהלת בתי המשפט שכחה לשלם לעובדי "האחים עובדיה"

מבקשה בהולה שהוגשה לשופט אילן שילה עולה כי הלקוח היחיד שלא העביר הכסף המיועד למשכורות עובדי חברת כוח האדם היא הנהלת בתי המשפט. פרקליט העובדים ביקש להוציא צו דחוף שיחייבה להעביר הכסף

09.01.2013, 10:47 | ענת רואה

קשה אומנם להאמין אך נראה כי הלקוח היחיד של 'האחים עובדיה' שהפר את החלטת השופט אילן שילה שהורה להעביר בדחיפות את הכסף המיועד לתשלום משכורות עובדי החברה הוא - הנהלת בתי המשפט.

קראו עוד בכלכליסט

ביום חמישי שעבר התקיים דיון בפני השופט שילה ובו נדונה הדרך שתבטיח תשלום משכורות 2,900 עובדי החברה, מרביתם מועסקים בשכר מינימום ואינם יכולים לספוג אף יום איחור בתשלום משכורת דצמבר שאמורה להיות משולמת להם הבוקר. ההסדר שהושג בדיון כלל הוראה לכל לקוחות החברה ובהם רשות שדות התעופה, חברת חשמל, קופת חולים מאוחדת וגופים רבים נוספים – להעביר ללא דיחוי את התמורה בגין העבודות שבוצעו לידי המפרקות הזמניות. כסף זה אמור היה להיות מופקד בקופה נפרדת ולשמש במלואו לתשלום שכרם של העובדים.

אלא שלפני זמן קצר פנו עו"ד רמי קוגן ועו"ד בת חן רחמים המייצגים כ-400 עובדים בחברה בבקשה בהולה ביותר לשופט, במסגרתה הם מבקשים להוציא צו כנגד הנהלת בתי המשפט, בנימוק שהיא לא העבירה את הכסף לעובדים. המועד האחרון להעברת הכסף חל אתמול.

לפי הבקשה טוען קוגן כי הבוקר ערך שיחה עם רו"ח עליזה שרון, אחת משתי המפרקות הזמניות, וזו אמרה לו כי חרף החלטת השופט שילה בשבוע שעבר, הרי שעד למועד זה הנהלת בתי המשפט טרם שילמה בעבור השירותים שסיפקה לה החברה.

המשמעות לדברי קוגן היא כי עובדי הניקיון של 'האחים עובדיה' שהועסקו בהנהלת בתי המשפט – לא יקבלו את כספם, משום שההסדר שגיבש השופט קבע שכספים של כל לקוח ישמשו לתשלום המשכורות של העובדים שהועסקו בשירותו. "ללא מתן צו מפורש ובהול, יעמדו עובדים אלו בפני שוקת שבורה, כאשר שכרם מולן ובפני חשש ממשי כי לא יוכלו להמשיך ולקיים ולו באופן מינימלי את משק ביתם".

הקפאת הליכים של האחים עובדיה, צילום: צפריר אביוב הקפאת הליכים של האחים עובדיה | צילום: צפריר אביוב הקפאת הליכים של האחים עובדיה, צילום: צפריר אביוב

אי העברת הכסף מהנהלת בתי המשפט אינה הקושי היחיד עמו נתקלים עובדי האחים עובדיה בדרך לקבלת שכרם. אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי המפרקות הזמניות דרשו מכל העובדים כתנאי לקבלת שכרם להפקיד אצלן צ'קים לבטחון, משום שהמשכורות מועברות בשלב זה במעמד של "הלוואה" בלבד, זאת בעקבות קריסת החברה ובנימוק שהכספים שמהם ישולמו המשכורות משועבדים לנושים המובטחים של החברה.

אמש הגיש עו"ד קוגן בקשה לשופט להורות למפרקות הזמניות להסתפק בשטרי חוב עליהם יחתמו העובדים ולא לדרוש מהם צ'קים, משום שלרבים מעובדי החברה אין צ'קים וחשבונות הבנק שלהם מעוקלים.

במקביל הגיש אתמול עו"ד אופיר רונן, המייצג גם הוא עובדים של האחים עובדיה, בקשה דחופה לבית המשפט ובה טען כי חלק מהכסף המיועד למשכורות העובדים כלל אינו משועבד ולכן אין לדרוש מהעובדים לתת צ'ק או שטר חוב כתנאי לקבלת משכורתם אלא הכסף צריך להיות משולם להם מתוקף היותם נושים בדין קדימה וללא תנאים.

לטענת עו"ד רונן, ממידע שהתקבל אצלו עולה לדוגמה כי 800 אלף שקל שהועברו לקופה ע"י המוסד הביטוח הלאומי אינם משועבדים לטובת אף נושה. מכך עולה כי העובדים שהועסקו בביטוח הלאומי בעבודות שמירה וניקיון זכאים לקבל כסף זה בתור תשלום רגיל ולא כהלוואה. בנוסף ביקש עו"ד רונן להבהיר כי גם כספים שישולמו במעמד הלוואה לא ישאו הפרשי ריבית והצמדה.

המפרקות הזמנית רו"ח שרון ועו"ד קרן ריכבך, טרם הגיבו לבקשה של עו"ד רונן, אך בהודעה שהגישו לבית המשפט ציינו כי הן פועלות לגבש מנגנון אחר, לפיו עובד שאין ברשותו פנקס צ'קים ימסרו שטר חוב והיה והעובד ידרש להחליף את שטר החוב בהמחאה אישית לצורך החזרת התשלום ולא יעשה זאת – יוצג שטר החוב לפירעון בהוצאה לפועל.

לטענת המפרקות הזמניות, בנק הפועלים לו משועבדים מרבית הפרויקטים של האחים עובדיה הודיע בעל פה שהוא לא מסכים למנגנון זה משום שהוא יאלץ לשלם אגרה ולפתוח תיקי הוצאה לפועל כנגד העובדים באופן שיטיל עליו מעמסה בלתי סבירה.

המפרקות הודיעו עוד כי אם יהיו עיכובים בקבלת הכספים מלקוחות שונים של החברה, המשמעות היא כי גם תשלום המשכורות לעובדים שהועסקו אצל אותו לקוח יעוכב והודיעו לבית המשפט כי לפיכך יתכן עיכוב בביצוע תשלום המשכורות. כמו כן הודיעו כי למרות שכל עובדי החברה נחשבים מפוטרים מאז סוף השבוע שעבר, לא כולם קיבלו בפועל את מכתבי הפיטורים בגלל קושי להמציא להם אותם אישית.

טרם ניתנה החלטה של השופט שילה בכל הבקשות.

 

תגיות