אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בבולים, כמו בשוק, מחכים לסדרה המתאימה" צילום: תומי הרפז

"בבולים, כמו בשוק, מחכים לסדרה המתאימה"

כבר בילדותו נשאב יוני זילפה מפסגות לשוק ההון, וכיום הוא מסמן הזדמנויות השקעה: "העניקו משקל עודף למניות בארה"ב"

10.01.2013, 07:58 | ענת ציפקין

מגיל צעיר נחשף יוני זילפה, מנהל השקעות קופות מפעליות בפסגות, אל עולם המספרים. "את קופת החיסכון הראשונה קיבלתי מאמי העובדת בבנק הבינלאומי. העבודה הראשונה שלי כנער היתה בבנק. גם אבי, שהתעסק רבות בנדל"ן, לא חסך ממני מידע הקשור למספרים".

הדרך לשוק "בלעתי דו"חות כספיים"

לאחר שהשתחרר מהצבא, נרשם זילפה ללימודי ראיית חשבון. "חיפשתי תחום שייתן לי ארגז כלים להתמודד עם עולם העסקים". עם זאת, זילפה מודה שהקורסים שעניינו אותו הרבה יותר היו דווקא אלו הקשורים באופן טהור לשוק ההון, כדוגמת הערכות שווי, אג"ח וחוזים עתידיים. "באותו רגע היה לי ברור שזה התחום שאליו אני רוצה להתחבר. מצאתי את עצמי בולע דו"חות, נובר בעיתונות הכלכלית המקומית והגלובלית ומנצל כל רגע פנוי לביצוע השקעה באופציות המעו"ף בארץ או במניות בחו"ל".

יוני זילפה מנהל השקעות בכיר במחלקת קופות מפעליות בפסגות , צילום: תומי הרפז יוני זילפה מנהל השקעות בכיר במחלקת קופות מפעליות בפסגות | צילום: תומי הרפז יוני זילפה מנהל השקעות בכיר במחלקת קופות מפעליות בפסגות , צילום: תומי הרפז

לקראת סוף לימודי התואר הראשון בחשבונאות התחיל זילפה לעבוד בפירמת ראיית החשבון ארנסט אנד יאנג.

"במסגרת התפקיד ערכתי בדיקות נאותות לחברות מהמובילות במשק והשתתפתי במכרזי גיוסים של החברות הללו כמשקיף. הרגשתי צורך לשנות את דרך העיסוק שלי מראיית חשבון לדרך יצירתית אחרת שתאפשר לי להתחבר לצד אחר של המספרים שאני כל כך אוהב. העבודה מול חברות החיתום וההשתתפות בהנפקות וגיוסים עוררו בי רצון להגיע לתחום עצמו, והחלטתי לעשות הסבה מקצועית לעשייה האמיתית — השקעה על פי הערכות שווי, השתתפות בהנפקות וניהול נכסים פיננסיים".

הטיפוס מעלה מפלס את הדרך בשוק ההון

את דרכו בשוק ההון התחיל זילפה ב־2006, בסטאז' לניהול השקעות, שאותו עבר במשך כשנה במחלקת תיקי השקעות פרטיים במנורה מבטחים. הוא המשיך לעבוד בזרוע הפיננסית כשלוש שנים נוספות, אולם במחלקה אחרת שאותה הקים — מחלקת מוסדיים ותאגידים הכוללת ניהול השקעות ופיתוח עסקי. ב־2010 קיבל זילפה הצעת עבודה מפסגות כמנהל השקעות בכיר במחלקת קופות מפעליות. כשעזב את מנורה מבטחים, חברת התיקים ניהלה כ־4 מיליארד שקל לעומת 200 מיליון שקל, כשהתחיל לעבוד בה.

ב־2010 התחיל זילפה קריירה נוספת בבית ההשקעות פסגות, כמנהל במחלקת מוסדיים קופות מפעליות, המנהלת כ־45 מיליארד שקל לכמה קופות גמל וקרנות השתלמות. "העבודה בפסגות מאוד מגוונת. מצד אחד, מדובר בעולם הדורש התמקצעות בכל אפיקי ההשקעה. מצד שני, התפקיד דורש יכולת להעביר את המידע ואת תפיסת העולם של בית ההשקעות לוועדות ההשקעה, כל זאת בהתחשב בציות לדרישות הרגולטור, הקפדה על עקרונות הממשל התאגידי הנדרש ויישום סוגיית המעורבות המוסדית שפסגות מחויבת לה כלפי עמיתיה. עקרונות המפתח שלי לניהול כסף לטווח ארוך הם אלוקציה וניהול סיכונים", מסביר זילפה.

מנקים את הראש רגעים קסומים עם הבנות

 

"בגלל שאני מנהל את כספם של עשרות אלפי עמיתים, אני מתקשה להתנתק מהמידע השוטף בבורסת בעולם גם כשאני בשולחן שישי עם המשפחה. עם זאת, אני מנסה למצוא קצת זמן לעיסוקים שאינם קשורים בשוק ההון, ולכן את תשומת הלב המרכזית שלי בשעות שלאחר העבודה תופסות שתי בנותיי". זילפה משתדל לצאת כשלוש פעמים בחודש מוקדם מהעבודה ולאסוף את הבנות מהגנים, לקחת אותן לחוגים או פעילויות ולצאת לטיולים עם המשפחה בסופי שבוע. "ברגעים הקסומים הללו אני מתנתק מהעולם הדינמי שבו אני נמצא בשעות היום". אחרי שהבנות הולכות לישון שוב נשאב זילפה לזרמי המידע המניעים את שוקי ההון בארץ ובעולם.

תחביב משפחתי פרמיות על בולים

במעט הזמן שנותר בין העבודה למשפחה ממשיך זילפה בתחביב המשפחתי - איסוף בולים. "מגיל צעיר נהגתי לבקר בחנויות בולים, שטרות ומטבעות. עד היום אני מקבל בולים מכל העולם בזכות קשרים שיצרתי עם אספנים מחו"ל. בבולאות, בדומה לחלקים מסוימים בשוק ההון, היכולת לסחור מסתמכת על הערכות שווי ותחזיות של פרמיה עתידית להצפת ערך במחיר האוסף. ברוב המקרים מדובר בנכסים שאינם סחירים שבהם יש אפשרות לקבל פרמיה או לתת דיסקאונט על המוצר בעסקאות 'מחוץ לבורסה', כלומר - בין קונה מרצון למוכר מרצון בשוק שאינו מצטט מחירים שוטפים. גם בבולאות הרצון להשיא ערך בהשקעה עומד לנגד עיניי בעת חיפוש אחר הסדרה הבאה".

והרי התחזית לכו על ארה"ב

"בארה"ב קיימת סביבה נוחה לכניסה להשקעה בנכסי סיכון בשל תשואות האג"ח האמריקאיות הצפויות לדשדש, המשך סביבת ריבית נמוכה וההתאוששות בנתוני מאקרו". באירופה צופה זילפה שנה תנודתית, עם קצב צמיחה שלילי ויחס תוצר־חוב עולה. "בטווח הקצר אין ברירה אלא למנוע את המשבר הפיננסי, לטפל בהיקפי החוב ולהפחית את תשואות האג"ח". לגבי השוק המקומי, זילפה סבור כי במחצית השנייה של השנה עשוי בנק ישראל להעלות את הריבית, וכתוצאה מכך קיים חשש כי האפיק הממשלתי יסבול מעליית תשואות".

זילפה מסביר כי הסביבה הכלכלית המשלבת ריבית נמוכה ויציבה, הרחבות כמותיות, צמיחה חיובית ואיטית ומחירי מניות זולים יחסית, תומכת כעת בהשקעה בשוקי המניות. "בחו"ל מומלץ להעניק משקל עודף לארה"ב, משקל חסר באירופה למעט גרמניה, וכמובן חשיפה לשווקים המתפתחים ולשוק היפני. בכל הקשור לאג"ח קונצרניות, מומלץ להגדיל את רכיב הסיכון תוך פיזור נרחב והתבססות על מחקר איכותי. הנחת העבודה היא שהעליות בשוק הקונצרני עשויות להמשיך כל עוד הדפסות הכסף והריבית האפסית לא יביאו לעלייה משמעותית ברמת האינפלציה".

קריירה שנייה חוזרים לאקדמיה

"אם לא הייתי בשוק ההון, הייתי חוזר לאקדמיה ומעביר קורסים בתואר שני בראיית חשבון".

השורה התחתונה של יוני זילפה: "טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט".

יוני זילפה (34)

מצב משפחתי: נשוי + 2

תפקיד: מנהל השקעות בכיר במחלקת קופות מפעליות פסגות

השכלה: תואר שני במינהל עסקים מהמכללה למינהל

עוד משהו: אוסף בולים נלהב

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
יוני- כמה מילים על האיש
השם מתחיל באות "י"- 10 ומסתיים בה שוב. אכן כך, יוני הוא 10 מקצה אל קצה ומאדם לאדם. זכיתי להכיר את יוני במסגרת עבודתי ומהרה הפכנו חברים טובים. יוני הוא ראשית כל, אדם נעים הליכות, מעמיק, חבר נאמן ואיש משפחה למופת. אני מאמין שבזכות הכישורים שלו והדחף הרב, הוא יתן ביטוי עז ליכולותיו וזוהי רק תחילתה של הצלחה. המשך כך בכל. בהצלחה, א.
א  |  12.01.13
לכל התגובות