אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת ביקורת למנהלים המיוחדים ברב־בריח צילום: תומריקו

ועדת ביקורת למנהלים המיוחדים ברב־בריח

השופטת אלשיך אישרה את בקשת אחד מבעלי החברה לשעבר, שטוען שבעת מכירתה "נעלמו" 37 מיליון שקל

13.01.2013, 09:15 | משה גורלי

שלב נוסף בקרב על רב־בריח: השופטת ורדה אלשיך נענתה בשבוע שעבר לבקשת אברהם בחרי להקים ועדת ביקורת לתפקודם של המנהלים המיוחדים עוה"ד רונן מטרי ודן פרידמן. לטענתו, בין התמחור לביצוע של מכירת החברה לבורנשטיין תעשיות, "נעלמו" 37 מיליון שקל. בוועדת הביקורת יכהנו עוה"ד רן מסיקה ומרדכי שלו ורו"ח אוריאל להב.

המנהלים המיוחדים ביקשו לדחות את בקשת אברהם בחרי על הסף, לנוכח אי־הדיוקים שבה; וכן בשל העובדה שבחרי, בכובעו הנוכחי, אינו רק בעלים לשעבר של רב־בריח, אלא גם נתבע בשל ערבותו לחובות החברה לבנקים והוא אף נושה פוטנציאלי לחברה, אם וכאשר ישולם החוב לבנקים. לפני שבועיים הגישו המנהלים המיוחדים של רב־בריח תביעה אישית על 65 מיליון שקל נגד האחים אברהם ואורי בחרי על אחריותם לקריסת החברה.

אברהם בחרי. לא להותיר עננה באוויר, צילום: תומריקו אברהם בחרי. לא להותיר עננה באוויר | צילום: תומריקו אברהם בחרי. לא להותיר עננה באוויר, צילום: תומריקו

השופטת אלשיך "הכשירה" את בקשתו ומעמדו של בחרי: "המבקש יכול להיחשב כמי שרואה עצמו נפגע מפעולת בעלי התפקיד, מקום שבו לשיטתו הניחו לקופה לאבד סכומים גבוהים שעמדו לזכותה, ובכך הגדילו את חשיפתו שלו כלפי הבנקים". עם זאת, אלשיך הדגישה ש"מינוי ועדת ביקורת שכזו, ודאי שאינו בגין קביעת ממצא כנגד המנהלים המיוחדים באורח המרמז כי ביהמ"ש או הכנ"ר כבר גיבשו דעתם לשלילה לעניין אורח תפקודם. נהפוך הוא, הדבר נדרש לשם בירור הוגן. ודווקא אם אכן פעלו המנהלים המיוחדים כדין, הרי שעדיפה אף עבורם ועדת ביקורת שתחקור ותסיק מסקנות שיפריכו את ההאשמות כנגדם, מאשר דחיית הבקשה מטעמי סף באורח שיותיר 'עננה' באוויר, על כל המשתמע מכך".

אברהם בחרי הקים את רב־בריח, ולימים הכניס את אחיו אורי כשותף שקיבל את כל המניות. באותו שלב נקלעה החברה לקשיים וביהמ"ש מינה את המנהלים המיוחדים. ביוני 2008 נחתמה בין הנאמנים לבורנשטיין תעשיות עסקה למכירת רב־בריח. לטענת בחרי, לפי פרוטוקול ההתמחרות עמדה ההצעה המקורית על 88.5 מיליון שקל (53 מיליון שקל כרכיב קבוע ו־35.5 מיליון שקל עבור המלאי וחובות הלקוחות). בפועל שילמה בורנשטיין תעשיות 51.5 מיליון שקל בלבד. מכאן הטענה ל־37 מיליון השקלים החסרים. בנוסף טוען בחרי לשינוי סעיפים בהסכם ששונו ברגע האחרון וללא אישור בית המשפט.

תגיות