אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלמה במצוקה צילום: אוראל כהן

עלמה במצוקה

עלמה לאונג', המסעדה החדשה של השף יונתן רושפלד ועדי'ס לייף סטייל, יורה לכל הכיוונים אבל בינתיים לא מצליחה לפגוע

14.01.2013, 09:26 | גלי וולוצקי
מסעדת עלמה, היהלום החדש והבוהק ביותר בפורטופוליו המסעדות ההולך וגדל של חברת עדי'ס לייף סטייל, עוררה תקוות בקרב חובבי קולינריה. לצד הרברט סמואל הוותיקה, יבנה מונטיפיורי הדיינרית וטאפאס אחד העם הצוהל זוהי המסעדה, כך הובטח, שבה יחזור השף המוכשר יונתן רושפלד לעמוד מאחורי הסירים ולהתקין במו ידיו את המנות שיעלו על השולחנות.

בשעת צהריים גשומה וסוערת הסועדים ממלאים את המסעדה הזערורית, ומוזיקה לטינית בווליום קצת גבוה מדי מתנגנת ברקע. עלמה לאונג', כשמה, אכן נראית כלאונג' יותר מאשר כמסעדה. היא מעוצבת למשעי ויפה מאוד, אבל הכורסאות היפות המשמשות לישיבה גבוהות מדי ביחס לשולחנות הקטנים, והברכיים נתקלות ללא הרף במכשולים.

הארוחה העסקית של עלמה, המשתנה מדי יום כפי שבשרה לנו המלצרית, כללה ביום שביקרנו בחירה בין ארבע מנות ראשונות וארבע עיקריות, במחיר 158 שקל לסועד - מחיר שמיישר קו עם העסקיות היקרות ביותר בארץ ומעורר ציפייה לארוחה טובה במיוחד.

ביסק סרטינים, צילום: אוראל כהן ביסק סרטינים | צילום: אוראל כהן ביסק סרטינים, צילום: אוראל כהן

שעה לפני תום סרוויס הצהריים במטבח כבר אזלה לגמרי אחת המנות הראשונות, וגם גבינת העזים שאמורה ללוות את הסלט הירוק. ובכל זאת הוא הוזמן, רק כדי לגלות שמדובר בלא יותר מערימה של עלי חסה ערבית, שהוגשו בשלמותם עם ויניגרט ופרמז'ן. ראשונה נוספת, ביסק סרטנים... ענן ורוד... (הנקודות במקור, בתפריט הנראה כשואב את השראתו מהקולגה ממאסטר שף), היתה מעולה. הביסק העדין במרקמו היה עשיר בטעמי ים ומוצלח מאוד. יחד עם לחמניות שאור מצוינות והרבה חמאה זו היתה מנת פתיחה משובחת.

גם מטבל של עלי זעתר וגבינת עזים שהוגש עם הלחמניות היה טוב מאוד, אבל למרבה הצער בזה תם החלק המוצלח של הארוחה.

ניוקי שמנמנים... ראגו עגל... יין לבן ותרד חלוט... (שוב, הנקודות במקור) התגלתה, בדיוק כפי שכתוב בתפריט, כאוסף מרכיבים שלא יצרו ביניהם שום שיח. הניוקי היו אכן שמנמנים אבל כבדים ודביקים מדי. בהרברט סמואל כבר אכלנו ניוקי מוצלחים בהרבה מאלו. הרוטב שהיה טעים כשלעצמו היה דליל מאוד ויצר שילוב שהיה יכול להיות עדין אבל נותר אנמי.

עיקרית נוספת, בוניטו לבנה... עולש בר... שער שכם... שמנת חמוצה... כבר היתה גרועה ממש. הדג נצלה למוות והיה יבש וקשה, ותוספת העולש, הניחן באופן טבעי במרירות קלה, היתה גסה בטעמיה ויצרה מנה מחופפת שנראתה כאילו יצאה מאחת ממסעדות השוק הפחות מוצלחות ולא ממטבחה של מסעדת עילית.

נכון להיום, עלמה נראית כשרויה בבלבול עמוק. המסעדה של אחד השפים הגדולים בארץ מנסה לירות לכל הכיוונים ולא פוגעת. לזכותה ייאמר שהיא צעירה, ואפשר לקוות שתשתפר בהמשך. בינתיים, אם כבר החלטתם להוציא קרוב ל־200 שקל לסועד (עם מים מינרליים וטיפ), כדאי שתעשו את זה במקום אחר.

שם: עלמה לאונג'

ז'אנר: מטבח שף

מיקום: יבנה 23, תל אביב

טלפון: 03-6308777

התחככות: אנשים עם כסף

חניה: באחד מחניוני האזור, בתשלום

פרטי העסקית: 158 שקל לראשונה ועיקרית. א'־ה', 16:00-12:00

שירות: משתדל ומקצועי

כשרות: אין

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: לא מצדיק את המחיר - מהגבוהים בישראל

תגיות