אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עשר מניות ישראליות שיככבו ב־2013 צילום: עמית שעל

עשר מניות ישראליות שיככבו ב־2013

בונים על צמיחה בכחול־לבן: מפוטומדקס העוסקת בתחום בריאות העור והאסתטיקה ועד לחברת האחזקות מבטח שמיר. 10 המלצות קנייה למניות ישראליות

14.01.2013, 07:39 | ענת ציפקין

פוטומדקס

 

פוטומדקס עוסקת בתחום בריאות העור והאסתטיקה. החברה משווקת ומוכרת מוצרים להסרת השיער ולטיפול באקנה והצערת העור.

הסיכוי: לפוטומדקס 91 אישורים לשיווק מה־FDA ו־257 פטנטים מאושרים או בתהליך אישור. בנוסף, צפויות מכירותיה ב־2012 לחצות את רף 200 מיליון הדולרים - עלייה של 65% לעומת שנת 2011. החברה אף עדכנה את תחזיות ההכנסות שלה לרבעון הרביעי של 2012 ל־54–52 מיליון דולר - עלייה של 80% לעומת שנת 2011.

בנוסף, פוטומדקס השלימה בתחילת 2011 מיזוג עם חברת רדיאנסי, שלה יכולות שיווקיות וידע במכירות ישירות לצרכן.

הסיכון: התחרות העזה, והתקדמות טכנולוגית של אחת המתחרות בתחומי הלייזר והסייבר אופטיק, עשויות לפגוע במכירות החברה בעתיד.

ממליץ: זיו ספיר, סמנכ"ל השקעות במגדל שוקי הון

השורה התחתונה

למה לקנות? החברה חידשה את חוזה ההפצה שלה ביפן, והכנסותיה צפויות לצמוח ב־65% ב־2012

רמי לוי

רמי לוישיווק השקמה היא רשת הקמעונאות שמפעילה 25 סניפי דיסקאונט ברחבי הארץ, ש צפויים להניב ב־2012 הכנסות של 2.9 מיליארד שקל.

הסיכוי: הרשת, שנהנית ממיתוג חזק, צופה כי עד תום 2015 יהיו לה כ־50 סניפים. לחברה חוב אפסי, דבר שיאפשר לה לגייס כספים לצורך מימוש אסטרטגיית הצמיחה.

רמי לוי, בעל השליטה , צילום: אוראל כהן רמי לוי, בעל השליטה | צילום: אוראל כהן רמי לוי, בעל השליטה , צילום: אוראל כהן

הרשת הציגה ביצועים חזקים בתשעת החודשים הראשונים של 2012, ורשמה צמיחה של 8% במכירות בחנויות זהות, ועלייה של 28% בסך המכירות. הרווחיות התפעולית של החברה עומדת על כ־5.3% ושיעור הרווח הנקי על 3.9% - גבוה יחסית לענף.

הסיכון: שוק הקמעונאות גדל בקצב של כ-3% לשנה, בעוד שעל פי תכניות אסטרטגיות של החברות בענף, שטחי המסחר צפויים לגדול בכ-20% עד סוף שנת 2015.

ממליץ: אלעד ביטון, אנליסט בפעילים ניהול תיקי השקעות

השורה התחתונה

למה לקנות? לרשת מיתוג חזק וחוב נמוך, והיא מציגה שיעורי רווחיות גבוהים ביחס לענף

גיוון אימג'ינג

גיוון אימג'ינג היא חלוצת טכנולוגיית האבחון הלא פולשני של מערכת העיכול באמצעות גלולה מצלמת.

הסיכוי: בעשור האחרון הציגה החברה צמיחה מרשימה, והיא רושמת הכנסות שנתיות של כ־200 מיליון דולר. בקופת המזומנים של החברה יותר מ־100 מיליון דולר, זאת לאחר חלוקת דיבידנד ורכישות.

החברה נהנית מרווחיות גולמית גבוהה של 80%. בנוסף, החברה הגישה בנובמבר בקשה ל־FDA לאישור גלולה המיועדת לאבחון המעי הגס. היקף שוק זה מוערך במיליארדי דולרים, כך שגם נתח שולי בו עשוי להוביל לעלייה ניכרת בהכנסות החברה.

הסיכון: החברה עשויה להיפגע אם יהיו קשיים בקבלת אישור ה־FDA עבור הגלולה החדשה, שינויים בסביבה הרגולטורית או האטה בקצב השימוש בגלולה בארה"ב ובקצב הרחבת הפריסה הגלובית שלה.

ממליץ: סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל

השורה התחתונה

למה לקנות? לחברה רווחיות גולמית גבוהה, ואישור גלולת ה־PillCam צפוי לתרום להכנסות

סרגון

סרגוןהיא חברת ציוד תקשורת אלחוטית, שמאפשרת לחברות סלולר לקשר בין התאים הסלולריים לליבת התקשורת.

הסיכוי: ב־2011 רכשה סרגון את חברת NERA הנורבגית והציבה יעדי צמיחה ורווחיות שאפתניים, שאותם לא השיגה עקב המצב הכלכלי וההאטה בענף התקשורת בעולם. ברבעון הקודם החברה אף פרסמה אזהרת רווח לרבעונים הקרובים. עקב אזהרת הרווח ירד שווי החברה ל־167 מיליון דולר. למרות זאת, להערכתנו מחיר המניה מגלם את רוב החדשות הרעות, והתאוששות במגזר התקשורת עשויה להביא לעלייה בתוצאות העסקיות של החברה, אפילו מעבר להערכות ההנהלה, דבר שיתמוך במניה.

עירא פלטי מנכ"ל סרגון עירא פלטי מנכ"ל סרגון עירא פלטי מנכ"ל סרגון

הסיכון: החברה עשויה להיפגע מהמשך ההאטה בעולם, מהתחרות החזקה מול הסינים ומהמחסור שלה במזומנים שעלול לפגוע בצמיחתה.

ממליץ: רמי רוזן, מנהל מחלקת מחקר Sell Side בהראל פיננסים

השורה התחתונה

למה לקנות? התאוששות במגזר התקשורת צפויה לתמוך בתוצאות החברה ובמניה

בנק לאומי

בנק לאומי הוא התאגיד הבנקאי השני בגודלו בישראל במונחי היקף האשראי.

הסיכוי: מאז 2008 נמצא הבנק במסלול התאוששות שבמסגרתו הכנסות המימון חזרו לרמות של לפני המשבר, ואומצה תוכנית התייעלות. לבנק אחזקות ריאליות שרשומות בדו"חות לפי שווי נמוך משוויין בשוק. מימוש נכסים אלו צפוי להגדיל את הונו העצמי ולהציף ערך למשקיעים. בנוסף, הבנק נסחר לפי שווי שוק של 19 מיליארד שקל - כ־20% מתחת להונו העצמי, ולעומת מכפיל של 1 על ההון שלפיו הוא נסחר בממוצע בעשר השנים האחרונות. גם לפי ההנחות השמרניות לתשואה על ההון נמוכה מזו של השנים האחרונות ושל מכפיל הון של 0.95, מדובר בהזדמנות עם פוטנציאל לעלייה של כ־25%–35%.

הסיכון: האטה משמעותית בכלכלת ישראל ועודף רגולציה.

ממליץ: רוס קרוטקין, מנהל השקעות באיילים

השורה התחתונה

למה לקנות? הבנק נסחר לפי שווי נמוך בכ־20% מההון העצמי שלו, המשקף למניה פוטנציאל לעלייה

החברה לישראל

החברה לישראל היא חברת אחזקות הפועלת בעיקר בענפי הכימיקלים, הספנות והאנרגיה. אחזקתה העיקרית היא יצרנית האשלג כיל.

הסיכוי: החברה נסחרת בדיסקאונט סחיר ברמה גבוהה מבחינה היסטורית, של כ־50% על אחזקותיה, כאשר צים ובטר פלייס מתומחרות בשווי אפס. גם אם נאפס את כל יתר האחזקות (כולל בחברות הציבוריות), מלבד כיל, עדיין נקבל דיסקאונט של כ־20% על האחזקה בכיל. לפיכך, השקעה בחברה לישראל מהווה מעין תחליף ראוי להשקעה בכיל, בתוספת למעין אופציה על יתר האחזקות. בנוסף, לחברה מינוף נמוך ביחס לחברות אחזקה אחרות, וה־LTV שלה כ־20%.

ניר גלעד מנכ"ל החברה לישראל, צילום: אוראל כהן ניר גלעד מנכ"ל החברה לישראל | צילום: אוראל כהן ניר גלעד מנכ"ל החברה לישראל, צילום: אוראל כהן

הסיכון: שווי החברה נגזר כמעט לגמרי מביצועי כיל, שתלויה מצידה בגורמים חיצוניים (מחיר האשלג העולמי). בנוסף, החברה עלולה להמשיך ולהשקיע סכומים נכבדים בחברות־הבנות שנמצאות בקשיים.

ממליץ: אריאל קורינאלדי, מנהל מחלקת מחקר ביובנק

השורה התחתונה

למה לקנות? החברה נסחרת בדיסקאונט גבוה יחסית מבחינה היסטורית על אחזקותיה

לידר שוקי הון

לידר שוקי הון היא חברת אחזקות הפועלת בשוק ההון בתחומי החיתום, הברוקראז', המסחר במט"ח וניהול ההשקעות.

הסיכוי: פעילויות הברוקראז' והחיתום של לידר נחלשו אמנם בשנים האחרונות כתוצאה מתחרות אגרסיבית מצד הבנקים ומהתייבשות הבורסה. אולם, תחום ניהול ההשקעות רשם צמיחה מרשימה ועקבית בניגוד למגמה בענף.

ניהול ההשקעות מתבצע על ידי אחזקה של 50% מבית ההשקעות ילין לפידות, שהציג בשנה האחרונה צמיחה הן בקרנות הנאמנות המסורתיות והן בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות.

מניית לידר שוקי הון נסחרת בדיסקאונט ביחס לשווייה המוערך, וקיים אפסייד משמעותי יותר אם מתחשבים בפוטנציאל הצמיחה של ילין לפידות.

הסיכון: היחלשות של ילין לפידות כתוצאה מביצועי חסר ביחס למתחרים, או מרגולציה נוספת. בנוסף, הסחירות של המניה נמוכה יחסית.

ממליץ: דרור ברגר, אנליסט במחלקת מחקר באלטשולר שחם

השורה התחתונה

למה לקנות? הצמיחה בפעילות ניהול ההשקעות מייצרת לחברה פוטנציאל צמיחה

מישורים

מישורים פועלת בתחום ייזום ופיתוח נדל"ן בישראל, בקנדה ולאחרונה גם בארה"ב. נכסי החברה (בנטרול הקרקע) מייצרים תזרים שנתי קבוע של כ־15 מיליון שקל.

גיל בלוטרייך בעלי קבוצת מישורים, צילום: גלעד קוולרצ גיל בלוטרייך בעלי קבוצת מישורים | צילום: גלעד קוולרצ'יק גיל בלוטרייך בעלי קבוצת מישורים, צילום: גלעד קוולרצ

הסיכוי: פעילות החברה בקנדה מרוכזת תחת סקייליין, שלה מודל ייחודי לניצול עתודות קרקע לייזום, פיתוח, מכירה ושיווק של דירות נופש. סקייליין מחזיקה במספר אתרי נופש מובילים בקנדה ובשנה הקרובה צפויה להיות מונפקת בטורונטו, מהלך שצפוי להציף ערך לבעלי המניות. להערכתנו, שווי פעילות מישורים בהתבסס על הכנסות ה־NOI של תיק הנדל"ן המניב בישראל ועל השווי הנגזר לסקייליין בניכוי החוב לבנקים ולמחזיקי האג"ח, גוזר לחברה שווי כלכלי של כ־400–390 מיליון שקל המשקף למניה מחיר גבוה ב־68% ממחירה בשוק.

הסיכון: האטה בשוק הנדל"ן וחולשה בשוקי ההון עשויה לפגוע בהנפקת סקייליין.

ממליץ: יניב אהרון, מנהל השקעות תחום מניות בתמיר פישמן קרנות נאמנות

השורה התחתונה

למה לקנות? הנפקתה העתידית של זרוע פעילות החברה בקנדה צפויה להציף ערך למשקיעי החברה

גזית גלוב

גזית גלוב היא חברת נדל"ן, שעוסקת ברכישה, פיתוח, פיתוח מחדש וניהול של מרכזים מסחריים מעוגני סופרמרקטים ברחבי העולם.

הקבוצה פועלת ביותר מ־20 מדינות ומחזיקה ומנהלת ביותר מ־660 נכסים המשתרעים על שטח בנוי של כ־7 מיליון מ"ר. שווי נכסי החברה הוא כ־56 מיליארד שקל, ונכסים אלה מניבים שכר דירה שנתי של כ־4.5 מיליארד שקל.

חיים כצמן, היו"ר ובעל השליטה , צילום: רוברט קילמן חיים כצמן, היו"ר ובעל השליטה | צילום: רוברט קילמן חיים כצמן, היו"ר ובעל השליטה , צילום: רוברט קילמן

הסיכוי: כל החברות־הבנות של גזית גלוב הציגו עלייה בתזרים מנכסים זהים ברבעון השלישי של 2012 לעומת הרבעון המקביל, ושיפור קל בתפוסות הנכסים ובשכר הדירה הממוצע, כאשר המגמה החיובית צפויה להימשך. לקבוצה נכסים איכותיים, פיזור גיאוגרפי, חוסן פיננסי וניהול דינמי שצפויים למתן השפעות שליליות עתידיות, אם יהיו.

הסיכון: האטה בכלכלה העולמית שתפגע בתזרים המזומנים של החברה, עקב חידוש חוזים במחירים נמוכים.

אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט

השורה התחתונה

למה לקנות? החברות בקבוצה צפויות להמשיך להציג שיפור בביצועיהן

מבטח שמיר

מבטח שמיר היא חברת אחזקות שהנכס המרכזי שלה הוא אחזקתה בתנובה, המהווה כמחצית מהשווי הנכסי של החברה. בנוסף, מחזיקה החברה בנדל"ן בארץ ובחו"ל ובחברות תפרון וגילת רשתות לוויין.

הסיכוי: אחזקתה המרכזית של מבטח שמיר, תנובה, היא אחת מהקבוצות החזקות בשוק המזון המקומי. תנובה היא חברה בעלת עוצמה כלכלית הן ברמת ההכנסות והן מבחינת רווחיות תפעולית וגולמית.

למבטח שמיר מינוף אשראי נמוך יחסית לחברות אחזקה אחרות במשק, כאשר ההתחייבויות פיננסיות נטו בחברה "סולו" מסתכמות ב־87 מיליון שקל, ויחס ה־LTV שלה עומד על 10%. להערכתנו, מבטח נסחרת בחסר ביחס לאחזקותיה הריאלית הנכסיות.

הסיכון: אי־ודאות בנוגע לאיום העיקרי שניצב מול החברה: הרגולציה בתחום המזון, וההשלכות שעשויות לנבוע ממנה.

ממליץ: שי זמיר, מנהל תחום מניות באקסלנס קרנות נאמנות

השורה התחתונה

למה לקנות? לחברה מינוף נמוך יחסית, והיא נסמכת על עוצמתה של אחזקתה המרכזית - תנובה

תגיות