אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איגוד לשכות המסחר: כך נוסיף 200 מיליארד שקל לתוצר צילום: עמית שעל

איגוד לשכות המסחר: כך נוסיף 200 מיליארד שקל לתוצר

האיגוד הגיש לראשי המפלגות תוכנית כלכלית שתתמקד בהגדלת השתתפות האוכלוסייה בכוח העבודה ובצמצום המגזר הציבורי. "תחסוך 10 מיליארד שקל בהוצאות"

14.01.2013, 13:13 | הדר קנה
איגוד לשכות המסחר מציע תוכנית שלטענתו תוסיף 200 מיליארד שקל לתוצר הלאומי.

לאור הגירעון הענקי בתקציב גיבש האיגוד תוכנית חומש כלכלית אשר הוגשה לראשי המפלגות המתמודדים בבחירות. התוכנית מבוססת על 3 יעדים כלכליים: הגדלת השתתפות האוכלוסייה בכוח העבודה וגידול בתוצר לנפש, צמצום גודלו של המגזר הציבורי ללא פיטורים וחיזוק המגזר העסקי.

לדבריהם, "התוכנית תוסיף לתוצר הלאומי 200 מיליארד שקל ותחסוך 10 מיליארד שקל בהוצאות המדינה".

נשיא האיגוד עו"ד אוריאל לין מציע בתחום כוח העבודה חזרה לתוכנית ויסקונסין וטיפול במגזרי החרדים והמיעוטים. לדבריו, כיום שיעור השתתפות בכוח העבודה בישראל בגילאים 64-15 הוא 64.6% לעומת שיעור גבוה יותר במדינות המפותחות - 70.4% בצרפת, 71.9% באיחוד האירופי, 76.5% באנגליה, 77.2% בגרמניה, 79.3% בדנמרק, 82.8% בשוויץ ו - 70.6% במדינות ה OECD.

לטענת לין, "אם נגדיל את השתתפות האוכלוסייה יגדל התוצר לנפש, שמהווה את המדד החשוב ביותר ליעילות ניצול כוח האדם והפריון. הגדלת התוצר לנפש מ-28 אלף דולר בשנה ברמתו כיום ל-30 אלף דולר בשנה תוסיף לתוצר הלאומי 60 מיליארד שקל. הגדלת את התוצר לנפש ל-35 אלף דולר, בדומה לממוצע של ה- OECD , תוסיף לתוצר הלאומי כ-200 מיליארד שקל. עם תוספת משאבים כזו נוכל להתמודד עם האתגרים הביטחוניים והחברתיים העומדים בפנינו, ללא צורך בהעלאת מסים וקיצוצים תקציביים".

היעד השני הוא כאמור צמצום גודלו של המגזר הציבורי על פי תוכנית ארוכת טווח. בין השנים 2003 ועד 2012 גדלה אוכלוסיית המדינה ב-18% לעומת עלייה של 28.8% במספר המועסקים במגזר הציבורי שהגיע ל 1,169,000 מועסקים.

על חיזוק המגזר העסקי אמר לין: "למגזר העסקי יש את הכוחות להמשיך ולצמוח. בישראל 480 אלף עסקים, מהם 375 אלף עם מחזור של מיליון שקל בשנה ו-75 אלף עסקים בני מחזור של עד 5 מיליון שקל בשנה. התפיסה השוררת כאילו המגזר העסקי זקוק לתמיכות מהמדינה היא שגויה".

לדבריו, מנוע הצמיחה האמיתי טמון במוטיבציה לבנות עסקים או לפתחם. "אם נפסיק את הכרסום והשחיקה המתמדת בזכויות המעסיקים ונעצור את התהליך לפיו מותר להכביד ולהעמיס ללא הרף על המגזר העסקי באמצעות שורה של הכבדות, כמו רגולציה מסואבת, חוקי סביבה בלתי הוגנים, חוקי הגנת צרכן קיצוניים, שחיקה בזכויות היסוד כמו זכות הקניין וחופש החוזים, וביטול החופש בעיצוב מבנה התעסוקה, תהיה למגזר העסקי המוטיבציה להמשיך ולצמוח. בדרך זו ייווצרו מקומות עבודה שיוכלו לקלוט את העובדים, שישתלבו במעגל התעסוקה".

תגיות