אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם הכדורסל הישראלי יכול להתחרות נגד העולם? צילום: איי אף פי

האם הכדורסל הישראלי יכול להתחרות נגד העולם?

מול גלובליזציה הולכת וגוברת צריך להתמודד עם השקעה יותר גדולה בקהילה המקומית. היה נחמד אם היינו מנסים את זה גם בכדורסל המקומי

14.01.2013, 21:43 | אוריאל דסקל

התאחדות הכדורסל הבריטית הודיעה בסוף השבוע שעבר כי היא תקים ליגה מקצוענית בבריטניה – וזאת כדי לתת מענה לפופולאריות הגואה של המשחק באיים הבריטים. המטרה של ההתאחדות הבריטית לכדורסל (BBA) היא שהליגה תביא שחקנים ברמה גבוהה מחו"ל ותקדם שחקנים בריטים. המהלך נראה מאוד רציני – מלבד העובדה שכיום כדורסל הוא הספורט הרביעי הכי פופולארי עבור נערים בריטים בני 16 ומעלה, גויסו כבר אנשים לתפקידי – ביניהם ג'ון אמאצ'י, שחקן בריטי לשעבר ב-NBA. הליגה אמורה לצאת לדרך באוקטובר 2014 עם שמונה קבוצות משמונה ערים גדולות ברחבי בריטניה.

קראו עוד בכלכליסט

מכבי חיפה. אם ישקיעו בעוד קבוצת ילדים במקום שחקן זר בינוני, יהיה כאן כדורסל טוב יותר, צילום: ראובן כהן מכבי חיפה. אם ישקיעו בעוד קבוצת ילדים במקום שחקן זר בינוני, יהיה כאן כדורסל טוב יותר | צילום: ראובן כהן מכבי חיפה. אם ישקיעו בעוד קבוצת ילדים במקום שחקן זר בינוני, יהיה כאן כדורסל טוב יותר, צילום: ראובן כהן

איש העסקים הבריטי, קן אוליסה הוא יו"ר ה-BBA וציין: "יש בסיס אוהדים נרחב לכדורסל בבריטניה. עם שילוב נכון של כוכבים וכישרון מקומי, אנחנו יכולים להפוך את הכדורסל לספורט משמעותי בלוח השנה הספורטיבי בבריטניה".

החודש תפתח גם ליגה חדשה בארה"ב – ה-ABL. מעיין ליגה מסחרית בבעלות מפיק ההיפ-הופ סטיב ריפקינד. הליגה בעלת 12 קבוצות תנסה להחזיק את עצמה בעיקר בשווקים ללא קבוצות כדורסל או ספורט משמעותית, ביניהם פורט לודרדלייל, ווסט פאלם ביץ', סן מרקוס ועוד. "הקטע" של הליגה שהיא תשוחק בחוקי FIBA ולא בחוקי NBA, מה שיעזור לשחקנים בה להתכונן לקריירה מחוץ לארה"ב.

על פי הנתונים כדורסל ממשיך לצמוח גם באירופה. הבונדסליגה הגרמנית ממשיכה להתחזק, הליגות ביוון וספרד, למרות המצב הכלכלי, נשארות רלבנטיות. כך גם באיטליה ובכלל. בקיצור, יש יותר כדורסל מאי פעם בעולם.

אז מה כל זה אומר?

זה אומר שהתחרות על כישרונות מהעולם מתחזקת. וכשיקומו הליגות החדשות בארה"ב ובריטניה, שני שווקים גדולים הרבה יותר מישראל, הכישרון שיהיה פנוי לשחק בישראל ידולל עוד יותר. אם פעם לישראל היה את היתרון היחסי בכך שלאף אחד באירופה לא ממש היה איכפת מכדורסל – וכך אפשר היה להביא לכאן שחקנים מצוינים במחירים סבירים, אז היום המחירים של השחקנים הסבירים הפכו לגבוהים מדי. נותרנו עם שאריות וגם השחקנים הללו עוזבים אחרי שנה של סטטיסטיקה סבירה פלוס.

בגלל התפתחות הליגות המקצועניות החדשות, אנחנו נראה "שחקני חיזוק" עוד יותר חלשים ממה שהם היום.

בקיצור, כל הסימנים מראים שליגת הכדורסל הישראלית הולכת להיחלש מבחינה מקצועית – אלא אם כן קבוצות הכדורסל הישראלי סוף סוף יעשו מה שהן אמורות לעשות: להשקיע את מירב הכסף בקהילה סביבן, להשקיע עוד יותר בפיתוח נוער ומאמנים מקומיים. אם כל קבוצה תשקיע עוד כסף בהקמת קבוצת ילדים נוספת במקום בעוד שחקן אמריקאי בינוני – אז בעוד 10 שנים, יהיו יותר שחקנים ישראלים טובים, שישדרגו את רמת הליגה וסביר להניח שלא יעזבו ללונדון או סין. מול גלובליזציה הולכת וגוברת צריך להתמודד עם השקעה יותר גדולה בקהילה המקומית. היה נחמד אם היינו מנסים את זה גם בכדורסל המקומי.

תגיות