אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפרקות: אם נשלם שכר מלא לעובדים לא יישאר כסף לשכרנו צילום: עמית מגל

המפרקות: אם נשלם שכר מלא לעובדים לא יישאר כסף לשכרנו

רו"ח עליזה שרון ורו"ח קרן רייכבך, מפרקות חברת האחים עובדיה שקרסה, ביקשו אישור מביהמ"ש לשלם רק 70% משכר חודש דצמבר ל־2,900 העובדים, מחשש שלא ייוותר סכום מספיק לכיסוי הוצאות הפירוק. השתיים עוד טוענות: עובדים צועקים ומטרידים בטלפון

15.01.2013, 08:42 | ענת רואה

הלנת שכרם של מרבית עובדי חברת כוח האדם שקרסה, האחים עובדיה, נמשכת: אף שלפני כעשרה ימים קבע השופט אילן שילה מנגנון שיבטיח תשלום משכורת דצמבר במועד ל־2,900 העובדים, שרובם משתכרים שכר מינימום, בפועל רוב עובדי החברה עדיין לא קיבלו משכורת. בדו"ח שהגישו אתמול המפרקות, רו"ח עליזה שרון ועו"ד קרן רייכבך, הן מאשימות גורמים שונים בעיכוב השכר, ובין היתר טוענות כי לקוחות החברה העבירו להן את הכסף באיחור וכי עובדי החברה מטרידים אותן בטלפון ומשתקים אותן מהיכולת לבצע את עבודתן כראוי.

קראו עוד בכלכליסט

המפרקות טוענות עוד בדו"ח כי בדיקה שערכו מעלה כי אם ישלמו לכלל העובדים את מלוא המשכורת המגיעה להם, גם אם רק במעמד של "הלוואה" כפי שהוסכם, הרי שמתעורר חשש כבד שבמצב כזה לא ייוותרו בקופה סכומים מספיקים לכיסוי "הוצאות הקפאת ההליכים והפירוק". זאת לטענתן לאור העובדה שכל לקוח של החברה מעביר כסף המיועד לתשלום לעובדי החברה שהועסקו אצלו בלבד. לדבריהן, לאור הצורך לשלם תחילה את הוצאות הפירוק וההקפאה, לפני תשלום החובות לעובדים שנחשבים במעמד של דין קדימה, ולצורך הזהירות, הן מבקשות אישור לשלם לעובדים בשלב ראשון רק 70% ממשכורת דצמבר. לדבריהן, אם הגבייה תשופר ניתן יהיה להעביר סכומים נוספים לעובדים.

רו"ח עליזה שרון (מימין) ועו"ד קרן רייכבך. הוצאות הפירוק תחילה, צילום: צפריר אביוב רו"ח עליזה שרון (מימין) ועו"ד קרן רייכבך. הוצאות הפירוק תחילה | צילום: צפריר אביוב רו"ח עליזה שרון (מימין) ועו"ד קרן רייכבך. הוצאות הפירוק תחילה, צילום: צפריר אביוב

הוצאות פירוק הן הוצאות שכרוכות בעצם קיומם של הליכי פירוק, וכוללות עלות מימוש נכסי החברה, שכר טרחה של בעלי התפקיד ואגרת השגחה שמקבל כונס הנכסים הרשמי. כך שלמעשה המפרקות מבקשות להבטיח שיהיה מקור לתשלום שכרן, גם אם הדבר כרוך בכך שעובדי החברה לא יקבלו את מלוא משכורת חודש דצמבר שהובטחה להם.

יצוין כי ההתחייבות שהושגה בבית המשפט להבטחת תשלום מלוא המשכורת לעובדי החברה, היא שהובילה את העובדים להמשיך להגיע לעבודה ולבצעה לאחר קריסת החברה. בדו"ח המפרקות טוענות כי בקשות שהגיש לביהמ"ש עו"ד רמי קוגן, המייצג מאות עובדים, "גרמו לתסיסה וחוסר נוחות מצד העובדים", וכי עשרות עובדים הגיעו אתמול למשרדיה של רו"ח שרון "כאשר הם מולעטים במידע שגוי ומוטעה כאילו המפרקות מסרבות לשלם לעובדים". לטענת השתיים, העובדים דרשו לקבל את שכרם "בצעקות, באלימות ובבכי". לטענתן, עובדים רבים קיבלו לידיהם את מספרי הטלפון הניידים שלהן והחלו להתקשר ללא הרף.

בין היתר טוענות המפרקות כי הנהלת ביהמ"ש התעכבה בגלל השלג בירושלים בהעברת הכסף המיועד לעובדי הניקיון. ואולם מבדיקת "כלכליסט" עולה כי העיכוב לא נגרם בשל השלג בשבוע שעבר אלא מפני שהמפרקות לא העבירו חשבונית מס להנהלת בתי המשפט במועד.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
כנסו ותבינו
לפי הכללים שקבעה המדינה, שכ"ט של בעלי תפקיד בחברה קודם לכל הוצאה אחרת וזה מאוד הגיוני, מאחר ואף אחד לא ייקח על עצמו שום עבודה, אם לא בטוח שיקבל תמורה עבור העבודה. ואם כפי שרובכם מציעים, הנאמנים לא ייקבלו שכר, אז עובדים שמועסקים אצל הנאמנים לא יקבלו שכר ואולי תופתעו, אבל חלקם גם מקבלים שכר מינימום. מבטיח לכם, שאם לא היו נאמנים, אף עובד בחברה לא היה מקבל אפילו שקל. נאמנים וצוות עובדיהם משקיעים שעות מסביב לשעון על מנת לקדם תשלום שכר.
המבין , מרכז  |  15.01.13
לכל התגובות