אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ני"ע: הארכת הסכם העסקה של בכיר - רק עד קביעת מדיניות התגמול בחברה צילום: אוראל כהן

רשות ני"ע: הארכת הסכם העסקה של בכיר - רק עד קביעת מדיניות התגמול בחברה

כך לפי נייר עמדה שפרסמה הרשות המבהיר את הסדרת מדיניות התגמול לנושאי משרה בחברות ציבוריות. מטרתו לסייע לחברות ליישם בפועל את דרישות חוק שכר הבכירים

15.01.2013, 16:30 | ענת ציפקין
רשות ני"ע מחדדת את דרישותיו של תיקון 20 לחוק החברות באמצעות נייר עמדה חדש שהוציאה היום.

קראו עוד בכלכליסט

ב-12 לדצמבר נכנס לתוקף תיקון 20 לחוק החברות המסדיר את שכר הבכירים בחברות ציבוריות. לפי התיקון, בדירקטוריון של כל חברה ציבורית תוקם ועדה מיוחדת לענייני תגמול כדי לבחון כל הסכם שכר בחברה, וזאת בהתאם למדיניות תגמול מסודרת, אשר קושרת ישירות בין ביצועי המנהלים לתגמול שלהם. המדיניות תחייב את החברה לנמק מדוע הוענק למנהל שכר או מענק בגובה מסוים, בהקשר לביצועים שלו ושל החברה. מדיניות התגמול תעבור לאישור האסיפה הכללית ברוב של מחזיקי מניות המיעוט.

היום, כחודש לאחר שנכנס החוק לתוקף , הוציאה רשות ני"ע נייר עמדה, הנתמך בעמדת משרד המשפטים בנושאים הנדונים, המבהיר פעם נוספת את הסדרת מדיניות התגמול לנושאי משרה בחברות ציבוריות. למעשה, מהווה נייר העמדה נדבך משלים לתיקון לחוק החברות ועוזר לחברות ליישם בפועל את דרישותיו של תיקון 20 לחוק החברות.

פרופ פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע | צילום: עמית שעל פרופ

הסעיף הבולט בנייר העמדה הוא זה הקובע בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כיצד על החברה להתייחס להארכת הסכם העסקה קיים הנופל על תקופת ביניים- בין התקופה בה נכנס התיקון לתוקף ועד קביעת מדיניות תגמול חדשה בחברה. בעניין זה מבהירה הרשות כי החברה יכולה להאריך תוקפו של הסכם העסקה רק עד למועד קביעת מדיניות התגמול בחברה. חריגים הם נושאי משרה שאינם מנכ"ל או דירקטור, אשר ביחס אליהם אין צורך באישור האסיפה הכללית, אלא רק בועדת התגמול והדירקטוריון.

סוגיה נוספת העולה על הפרק היא נושא הבונוסים. הרשות מבהירה כי הענקת בונוס לנושא משרה לאחר כניסתו של תיקון 20 לתוקף, מצריכה אישור בהתאם להוראות התיקון החדש, אולם , בהתייחס לבונוסים בגין 2012, שהדיון בעניינים מתרחש בחברות בימים אלו, הרשות מחדדת: בונוס שהענקתו אינו עניין שבשיקול דעת יש לראותו כבונוס שהליך אישורו הסתיים קודם כניסתו של התיקון לתוקף , והנוסחה שתופעל בגינו תהיה זו שהייתה מופעלת עד כניסתו לתוקף של התיקון. אולם בונוס שהענקתו כפופה לשיקול דעת (הנגזר מיעדים איכותיים שאינם כמותיים ) הינה כאישור חדש להתקשרות בתנאי כהונה והעסקה, ולכן תהיה כפופה למדיניות התגמול החדשה של החברה. התיקון לחוק קובע שאם רוצים לאשר הסכם שכר כשאין עדיין מדיניות תגמול, היא צריכה להיעשות בהליך המתאים לאותו נושא משרה.

חידוש נוסף מתייחס להסכמים שכבר נחתמו אולם בפועל, שונים ממדיניות התגמול החדשה שנכנסה לתוקף. הרשות מחדדת כי על החברה לקבוע את מדיניות התגמול ביחס להסכמים קיימים שכבר נחתמו. כלומר, ככל שהסטייה במדיניות השכר אל מול מדיניות התגמול של החברה מהותית יותר, כך יהיה קשה להצדיק את המשך ההתקשרות עם אותו נושא משרה.

תגיות