אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להתחיל בקטן: חמישה טיפים לחינוך ילדים ליזמות צילום: shutterstock

להתחיל בקטן: חמישה טיפים לחינוך ילדים ליזמות

לימוד מטעויות ואתגור המוסכמות - אלו הם רק שני אלמנטים שתוכלו להקנות לילדיכם כדי להפכם ליזמים מצליחים; ומה עוד?

17.01.2013, 22:05 | סוכנויות הידיעות

מנהלי חברות ומייסדי חברת סטארט-אפ בעתיד הם הילדים של היום. אלה הם ילדים שהוריהם קיבלו את ההחלטות הנכונות והצליחו להקנות להם מגיל צעיר את הקישורים הנכונים להצלחת העולם העסקי והשתלבות בצמיחה כלכלית.

קראו עוד בכלכליסט

להורים יכולת לעצב את אופיו של הילד ולהפוך אותו ליזם מגיל צעיר באמצעות הקניית הרגלים שונים, דפוסי התנהגות, הבנת סיכונים ויכולת לקחת אותם, פתרון יעיל של בעיות וגישה חיובית לכישלונות.

"כל אלה מעצבים את התנהגות הילד", מסבירה אנדראה ווזנה, מומחית לפסיכיאטריה של ילדים באוניברסיטת ניו יורק בראיון לרשת CNBC. לדבריה, חשוב מאד להקנות הרגלים רגשיים מגיל צעיר וככל שזה יקרה מוקדם יותר כך יהיה קל וטוב יותר לילד.  

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

בעזרתה של ווזנה, CNBC מציגה 5 טיפים להורים שיסייעו להקנות לילדיהם את היכולות הנדרשות ליזמות:

1. מודל של פתרון בעיות יעיל. כדי להכין את הילד ליצירת רעיונות עסקיים כדי להקנות לו הרגל של פתרון בעיות כבר מגיל צעיר. כאשר הילד נתקל בבעיה כדאי לעשות ביחד עמו סיעור מוחות במטרה למצוא את הפתרון. עזרו לו לזהות את הבעיה, לחשב את כל הפתרונות האפשריים, לבחון את היתרונות והחסרונות ולבסוף לבחור באופציה אופטימאלית. "ככל שהורים יסייעו בזיהוי הבעיות וידונו יותר בפתרונות האפשריים, כך יהיה טוב יותר לילד", אומרת ווזנה.

2

. עזרה בלימוד מטעויות. להורים יש יכולת להכין את הילד לכישלונות אפשריים, להסביר לו שלא בכל הוא יצליח. יכולת ללמוד מטעויות, לא להתייאש ולנסות פעם נוספת במקום בו מעדת, היא תכונה חשובה עבור יזם. חשוב להסביר לילד שביקורת היא כלי ממנו ניתן ללמוד וגם כאן במקרים של כישלונות כדאי לקיים תהליך של חשיבה קבוצתית ולחשוב כיצד כדאי לפעול בפעם הבאה במטרה להצליח. "כאשר אתם מותחים ביקורת על ילד תעשו זאת בצורה בונה תוך הדגשת היבטים חיוביים. כך שהילד לא ירגיש שהוא עושה הכל לא נכון וכן יקבל איתות חיובי לעתיד", אומרת ווזנה.

3. לתת לילד להחליט. ביטחון בקבלת החלטות מושרש כבר מגיל שבו מתחילה לבוא לידי ביטוי עצמאותו של הילד. לילדים בגיל הגן אפשר לתת לבחור מה יאכלו בארוחת הערב או מה ילבשו. ככה גורמים להם ללמוד לקבל החלטות ולגלות אחריות על בחירתם. "ככל שהילד צעיר יותר כך כדאי להגביל את הבחירה בין מספר אפשרויות מצומצם, אחרת הם הולכים לאיבוד", מסבירה ווזנה. "ככל שהם גדלים כך כדאי לאפשר להם לקבל יותר החלטות".

מהי הדרך הנכונה לחינוך ליזמות בעתיד?, צילום: shutterstock מהי הדרך הנכונה לחינוך ליזמות בעתיד? | צילום: shutterstock מהי הדרך הנכונה לחינוך ליזמות בעתיד?, צילום: shutterstock

4. חינוך להצלחה. יזמים לוקחים סיכונים גדולים והסתגלות לכך לוקחת זמן. לילדים דרוש חופש שיאפשר להם לבחון את גבולות הפחד, לזהות במה הם טובים יותר כבר מגיל צעיר. כאשר ילד נתקל באירוע מסוכן יש לעזור לו לצלוח אותו בשלום כדי שירגיש שהוא הצליח במשהו. חינוך להצלחה מגיל צעיר מאפשר לילד לגשת לסיכונים עם ביטחון רב יותר בעתיד.

5. לאתגר את המוסכמות. ילדים רבים לומדים לציית לכללים ולמוסכמות באופן עיוור, הרגל החונק את היזמות הטבעית. במקום זאת יש לחנך את הילד לאתגר את המוסכמות אך בצורה מושכלת תוך כדי מתן הסבר וביסוס. כדאי לשאול אותם איזה כללים הם היו משנים ומדוע ומה הם מציעים במקום. ווזנה מסבירה שהתנהגות ההורה מאפשרת לילד להבין מהי גישה דיפלומטית, מתי ניתן להגמיש נורמות ומתי כדאי לפעול לפי כללים מקובלים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
להפוך אותם ליזמים? ואם הם בקטע של שכירים? הם לא יהיו מסכנים שיגדלו?
מה זה הדיקטטורה הזאת?? תן לילד לדעת קודם כל מה מושך אותו. ישר הורים חושבים איך לשטוף לילדים שלהם את המוח ולהפוך אותו לכמוהם כדי שיהיה להם יותר קל לנהל איתם דו שיח! איזה טעות! אני די בטוח שיש קשר הדוק בין ההורה שרוצה לעשות את זה לאבא שלו שהפך אותו גם לכזה -נגד רצונו!
יו אתם פסיכים  |  20.01.13
לכל התגובות