אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף המשבר באלג'יריה: "16 חטופים זרים שוחררו" צילום: רויטרס

סוף המשבר באלג'יריה: "16 חטופים זרים שוחררו"

ביום הרביעי למשבר בני הערובה באלג'יריה, פתח הצבא ב"מתקפה סופית" שבסופה נמסר כי 16 זרים שוחררו. שבעה בני ערובה ו-11 מהחוטפים נהרגו. המחבלים הניחו מוקשים בשדה הגז ויחידות של הצבא מפנות אותם

19.01.2013, 18:49 | סוכנויות הידיעות

כוחות צבא אלג'יריה שמו היום (שבת) סוף למשבר בני הערובה בשדה הגז באלג'יריה - כך הודיעו הערב (שבת) שרי ההגנה של ארצות הברית ובריטניה במסיבת עיתונאים משותפת בלונדון. בצהריים יצא צבא אלג'יריה למה שהוגדר כ"מתקפה סופית" שבסופה דווח כי 16 חטופים זרים שוחררו, בהם שני אמריקנים, שני גרמנים ופורטוגלי. עוד נמסר כי שבעה בני ערובה נורו למוות על-ידי המחבלים ו-11 מהחוטפים נהרגו כנראה במהלך המתקפה של הצבא. יחידות מיוחדות לפינוי מוקשים נקראו לפנות מוקשים שהניחו הטרוריסטים.

שר ההגנה הבריטי, פיליפ המונד, אמר כי המשבר "הסתיים לאחר מתקפה חדשה של הכוחות האלג'יראים שהובילו לעוד הרוגים". שר ההגנה האמריקני, לאון פנטה, הוסיף שהמשבר גבה את חייהם של רבים וציין שחסרים פרטים נוספים בנוגע למה שהתרחש בשדה הגז. הוא ביקש מאלג'יריה להעביר עוד מידע על מה שהתרחש שם.

מוקדם יותר נמסר שנמצאו 15 גופות שרופות באזור שעליו השתלטו לוחמים איסלאמיסטים במזרח המדינה. במקביל, צרפת מעריכה כי כל בני הערובה הצרפתיים שהוחזקו בשדה הגז באלג'יריה כבר אינם מוחזקים על ידי האיסלאמיסטים הקיצוניים.

מחסום באזור החטיפה באלג מחסום באזור החטיפה באלג'יריה | צילום: רויטרס מחסום באזור החטיפה באלג

 

אלג'יריה טענה אתמול כי מתוך 132 אזרחים זרים שהוחזקו במתקן קרוב ל-100 שוחררו או נמלטו, וגורלם של השאר אינו ידוע. לפי העדכון שהעבירה אלג'יריה, מספר החטופים ששוחררו מאז תחילת המשבר עומד על יותר מ-650, בהם 573 אלג'יראים.

 

הרשויות באלג'יריה פועלות לזהות את הגופות שנמצאו לאחר המבצע הכושל של צבא אלג'יריה לשחרר את בני הערובה מהמקום. שר ההגנה הצרפתי, ז'אן איב לה דריאן, אמר בראיון לערוץ France 3 כי "למיטב ידיעתנו אזרח צרפתי אחד נהרג שם, וכל השאר שוחררו". הוא הוסיף כי מספר החיילים הצרפתים שישתתפו במבצע הצבאי במאלי עשוי להיות גבוה מה-2,500 עליהם הוכרז בתחילת המבצע. לה דריאן אמר כי כעת כבר פרושים בשטח כ-2,000 חיילים.

במקביל, שר החוץ הצרפתי, לורן פביוס, אמר בוועידה בחוף השנהב עם מנהיגים ממדינות מערב אפריקה כי כוח משולב של מדינות אפריקה יצטרף "מוקדם ככל האפשר" לכוחות צרפת במבצע הצבאי במאלי. בוועידה נכח גם נשיא מאלי, דינוקונדה טראורה. פביוס פנה אליו מול הנוכחים ואמר לו כי הוא המנהיג הלגיטימי של מאלי.

היום נודע כי מפקדם בשטח של הלוחמים האיסלאמיסטים מארגון "בריגדת רעולי הפנים" הוא לוחם ותיק מניז'ר, המקורב למנהיג הארגון, מוכתר בלמוכתר. לפי סוכנות הידיעות של מאוריטניה, מפקד הלוחמים, עבד אל רחמן אל ניז'רי, לחם יחד עם בלמוכתר בשורות אל קאעידה באפגניסטן בשנות ה-80 וה-90, והיה מעורב גם במלחמת האזרחים באלג'יריה. עוד נמסר, כי ככל הנראה בלמוכתר לא היה באזור שדה הגז בשעת הפשיטה עליו.

מועצת הביטחון של האו"ם גינתה הלילה את מתקפת הטרור בשדה הגז באלג'יריה. בהודעתה מסרה המועצה כי התקרית היא "מעשה נפשע".

"מועצת הביטחון מגנה באופן התקיף ביותר את מתקפה הטרור בשדה הגז עין אמאנס שבמזרח אלג'יריה", נכתב בהודעה שאישרו פה אחד כל 15 המדינות החברות. "המועצה קוראת לכל המדינות הקשורות לשתף פעולה באופן פעיל עם הרשויות באלג'יריה", נכתב עוד בהודעה, המדגישה את הצורך להילחם בטרור תוך הקפדה "על החוק הבינלאומי, זכויות האדם וזכויות הפליטים".

תגיות