אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עזיבתו המסתורית של יחיאל עובדיה צילום: צפריר אביוב

עזיבתו המסתורית של יחיאל עובדיה

לפני חצי שנה היו לחברת האחים עובדיה שני בעלי מניות. לא ברור מתי יחיאל עובדיה מכר או ויתר על חלקו ומדוע עשה זאת. הכנ"ר: אם יהיה צורך, העניין ייבדק לאחר הפירוק

20.01.2013, 08:48 | ענת רואה

כחצי שנה לפני קריסתה, לחברת האחים עובדיה היו שני בעלי מניות: לצדו של בן ציון עובדיה, הרשום היום כבעלים היחיד של החברה, החזיק במניות החברה גם אחיו, יחיאל עובדיה.

מבדיקת "כלכליסט" עולה שבמסגרת הליך משפטי שהחברה היתה צד לו, היא הגישה ב־29 במאי 2012 תדפיס של רשם החברות שהונפק שבועיים קודם ובו הופיעו האחים בן ציון ויחיאל כבעלים משותפים של החברה. במועד הקריסה, לפני כחודש, היתה החברה רשומה בבעלותו היחידה של בן ציון עובדיה, שביקש, וגם קיבל הקפאת הליכים אישית, כדי למנוע הליכי הוצאה לפועל ומימוש ערבויות נגדו בשל חובות החברה המוערכים בכ־100 מיליון שקל.

בידי "כלכליסט" אין מידע המסביר מדוע הופסקה כהונתו של יחיאל עובדיה בחברה ומה היה המועד המדויק שבו מכר או ויתר על אחזקותיו. בנוסף, לא ידוע במשך כמה זמן בעבר היה יחיאל עובדיה בעל מניות בחברה. מבדיקה במאגר המשפטי נבו, עולה כי בשנת 1998 ניתן פסק דין בתביעה שהוגשה נגד החברה ובו נכתב כי יחיאל עובדיה כיהן כמנהל החברה באותה תקופה וכבעל מניות, כך שנראה שיחיאל עובדיה היה שותף לניהול החברה במשך תקופה ממושכת.

בשבוע שעבר הוגש לבית המשפט תצהיר של עובדת בחברה שטענה שיחיאל עובדיה נכנס למשרדי החברה, אסף מסמכים ולקח אותם במכוניתו. יחיאל עובדיה לא מסר עד כה תגובה לטענה.

כונס הנכסים הרשמי מסר בתגובה באמצעות דובר משרד המשפטים, כי "לעניין השאלה בדבר הפסקת כהונתו של אחד מבעלי המניות, כעת עדיין מתנהל הליך פירוק זמני כנגד החברה, שבו רוב הזמן מוקדש לסייע ל־2,500 עובדי החברה הנמצאים במצוקה קיומית. כל עניין אחר יתברר, ככל שיידרש ורלבנטי להליך הפירוק, לאחר מתן צו הפירוק".

תגיות