אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פונטיפקס הרוויחה 25 מיליון שקל על כניסתה לאינסוליין צילום: יובל חן

פונטיפקס הרוויחה 25 מיליון שקל על כניסתה לאינסוליין

חברת הביומד קיבלה שיפוי ביטוחי בגרמניה למוצר שלה לטיפול בסוכרת. פונטיפקס שהשקיעה בה 5.6 מיליון שקל לפני חצי שנה, מורווחת בגדול

21.01.2013, 09:06 | ניר צליק

אינסוליין, חברת הביומד מפתח תקווה שמפתחת מוצרים המסייעים לאפקטיביות העברת האינסולין לחולי סוכרת, קיבלה אישור מותנה מקופת החולים ברמר (Barmer) לשיפוי ביטוחי למוצר האינסופד (InsuPad) בגרמניה. האינסופד מיועד לזירוז הספיגה בדם של אינסולין שמוזרק לגוף המטופל, באמצעות חימום מקומי של אזור ההזרקה. בעקבות ההודעה זינקה מניית אינסוליין ב־19% בבורסה של תל אביב ובמחזור של 202 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בין המשקיעים הבולטים באינסוליין נמצאת קרן פוטנטיפקס (12.2%) שהשקיעה באינסוליין 5.64 מיליון שקל לפני כחצי שנה כנגד הקצאה של 10.26 מיליון מניות, המשקפים מחיר של 55 אגורות למניה, דיסקאונט של 12.3% ממחיר המניה בשוק. כמו כן הוקצו 2.23 מיליון כתבי אופציות לתקופה של שנתיים במחיר של 74.25 אגורות לאופציה, כך שהרווח על הנייר של קרן פונטיפקס מסתכם בכ־25 מיליון שקל.

המוצר של אינסוליין כבר זכה לאישור שיווק אירופי (CE) והשיפוי הביטוחי למוצר בגרמניה מותנה בכך שהמוצר יירשם בקטלוג המוצרים רפואיים ושהמוצר יעבור בהצלחה ניסוי שאינסוליין מקיימת בשיתוף עם ברמר, אשר צפוי להסתיים במהלך הרבעון הראשון של 2013. לפני כחודש התקבלו תוצאות ביניים חיוביות לניסוי זה. האישור שניתן על ידי ברמר הוא לפי מחיר של 49.9 יורו למארז של 30 אלמנטים מתכלים (1.66 יורו ליום למטופל, אדם ליום) ומחיר של 98 יורו לערכת התחלה, סכום גבוה מכל ההערכות עד כה באשר לגובה השיפוי הביטוחי שאינסוליין ציפתה לקבל והם ישמשו את החברה בעת רישום המוצר בקטלוג המוצרים הרפואיים בגרמניה. לסכומי השיפוי צפויה להיות השפעה רבה על פוטנציאל התוצאות העסקיות העתידיות של החברה.

אילן כהן, יו"ר דירקטוריון אינסוליין אמר כי "ההערכה הקודמת של חברת הייעוץ (סימון קוכר - נ"צ) שלקחנו היתה שאם נעמוד בתוצאות הניסוי, נקבל כ־1.3-1.1 יורו ליום עבור כל חולה סוכרת. האתגר הגדול כעת הוא האתגר השיווקי והביצוע. הודענו בעבר שאנחנו במשא ומתן עם גוף מוביל לשיתוף פעולה לחדירה לשוק הגרמני, אבל עדיין אין הסכם. מה שבטוח הוא שאנחנו מתקרבים לשוק. בגרמניה כמו בהרבה מקומות אחרים הטיפול בסוכרת משופה ביטוחית. הצרכן לא קונה את המוצר, קופות החולים קובעות מחיר יעד והקופה משלמת עבור הצריכה שלו". בגרמניה יש 1.2 מיליון חולי סוכרת, כך שפוטנציאל השוק של האינסופד במדינה זו הוא 525 מיליון יורו בשנה.

אילן כהן, צילום: עמית שעל אילן כהן | צילום: עמית שעל אילן כהן, צילום: עמית שעל

אינסוליין פעלה במתווה שונה מזה שבו פועלות בדרך כלל חברות מכשור רפואי ופיתוח תרופות, כאשר את פרוטוקול הניסוי היא בנתה בשיתוף עם ברמר, כך שאם מתקבלות תוצאות חיוביות בניסוי הסופי הדרך לשיפוי ביטוחי למוצר בגרמניה סלולה. על פי המתווה בין שתי החברות, ברמר התחייבה לשפות את המוצר אם יוכח כי מעבר לשיפור בקצב העברת האינסולין לחולים תצליח אינסוליין להוכיח גם הורדה בצריכת האינסולין שתוביל לחיסכון כספי מיידי לקופת החולים. היעד העיקרי של הניסוי היה להוריד ב־10% את צריכת האינסולין בקבוצות הניסוי שטופלו באינסופד באופן יום־יומי במשך שלושה חודשים. אינסוליין הביאה לירידה של 30.3% בצריכת האינסולין. בנוסף, הושגה בניסוי ירידה של 49% במספרם של מקרי ההיפוגליקמיה (צניחה ברמת הסוכר בדם) לנבדק.

לאינסוליין יש מוצר נוסף מבוסס אינסופד שמוצמד למשאבת אינסולין שהשימוש בה נפוץ בצפון אמריקה, ואשר ממתין כעת לאישור FDA). בהמשך תחבור אינסוליין ליצרן משאבות אינסולין אמריקאי.

תגיות