אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חורף חם צילום: אוראל כהן

חורף חם

אימון פילאטיס בחדר שחומם ל־38 מעלות מיועד למי שמוכן להתאמץ תמורת תחושת היי משכרת. וגם: סופר־פוד חדש

23.01.2013, 09:40 | קרן צור ורעות ברנע

ברשת ביקראם יוגה מרעננים את תפריט האימונים עם פילאטיס חם, אימון שמתבצע בחדר שחומם ל־38 מעלות. החום מאפשר לשרירים להימתח ביתר קלות ומעודד הזעה מוגברת, שיעילה לניקוי רעלים וגם מבטיחה לעשות פלאים לעור הפנים ולהרגשה הכללית.

בשונה מהתרגול בשיטת ביקראם יוגה (90 דקות), שמבוסס על רצף קבוע של 26 תנוחות ו־2 תרגילי נשימה, אימוני הפילאטיס נערכים בחלוקה ל־3 שיטות (פילאטיס יסודות, פילאטיס כדורים ופילאטיס אקסטרים), ומבוססים על רפרטואר רחב של תרגילים מתחלפים. אני השתתפתי בפילאטיס אקסטרים, שנערך בסטודיו שפועל על הגג בדיזנגוף סנטר, ועמד יפה בהבטחה: אימון שמיועד לחובבי ההארד קור בלבד, שמוכנים להתאמץ ולהזיע כמו שלא ידעתם שאפשר. הבשורה הטובה היא, שמדובר באימון קצר יחסית, 50 דקות, ובסופו באמת מרגישים נהדר, ויש לכך גם הסבר מדעי: תהליך ההזעה משחרר אנדרופינים, כימיקלים טבעיים, שהמכורים אליהם מכנים "מפתחות לגן עדן", בשל יכולתם לרומם את מצב הרוח ולתרום לתחושת היי בסוף האימון.

סדרת תרגילים המעלים את הדופק ומחזקים את השרירים , צילום: אוראל כהן סדרת תרגילים המעלים את הדופק ומחזקים את השרירים | צילום: אוראל כהן סדרת תרגילים המעלים את הדופק ומחזקים את השרירים , צילום: אוראל כהן

למה זה טוב: האימון מבוסס על סדרת תרגילים דינמיים, שמעלים את הדופק, מחזקים את כל קבוצות השרירים בגוף ומשלבים בין פעילות אירובית ואנאירובית. החום מגדיל את טווח התנועה ומידת הגמישות, ומאפשר עבודה על השרירים המייצבים העמוקים ביותר, שמקנים לגוף מראה חטוב, אסוף ומהודק. ההזעה המוגברת מפחיתה את תחושת הרעב ומחייבת שתייה מרובה, שמגבירה את קצב חילוף החומרים.

פרטים: השיעורים מתקיימים בסניפי ביקראם יוגה בתל אביב, 90 שקל לאימון בודד, 100 שקל לשבוע היכרות (שמאפשר כניסה חופשית לשיעורים בכל הסניפים).

תזונה: סופר־פוד חדש

מי שמקפיד לשמור על תזונה נכונה מכיר היטב את רשימת מזונות העל - הסופר פוד - העשירים בוויטמנים ואנטי אוקסידנטים וידועים בשלל סגולות בריאותיות.

אל הרשימה, הכוללת בין היתר סלמון, ברוקולי, יוגורט ופירות יער, מצטרף פרי אקזוטי חדש: Inca Berries, דובדבן צהוב שמקורו בפרו, שהוכתר לאחרונה בידי הזאגט כ"סופר פוד החדש של 2013".

הדובדבן הצהוב נולד בשדות של בני שבט האינקה, שכבר לפני מאות שנים גילו כי יש לו ערכים תזונתיים מופלאים, והוא מהווה מקור עשיר לוויטמין A , ויטמין C ואשלגן, ובמדד האנטי אוקסידנטים הנחשק עוקף עגבניות, רימונים ואוכמניות.

ברשתות המזון האורגניות וחנויות הטבע בארה"ב כבר נערכים לקלוט את הפרי בעל המרקם המעניין (מלא זרעונים) והטעם החמצמץ.

בארץ נחת הדובדבן הצהוב כבר לפני 15 שנה, והוא גדל ונמכר מאמצע ינואר עד סוף מאי. בארץ הפרי עדיין לא כבש את חובבי הבריאות, והוא חביב בעיקר על שפים.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות