אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גביע אפריקה לאומות: קהל מועט, אווירה מחשמלת צילום: איי אף פי

גביע אפריקה לאומות: קהל מועט, אווירה מחשמלת

עד כה נערכו שמונה משחקים ומושבים רבים נותרו ריקים, אך המארגנים שומרים על אופטימיות: "נתוני הצפייה מסביב לעולם השתפרו ב-225%"

23.01.2013, 17:48 | סוכנויות הידיעות
שיעור הנוכחות במגרשים אמנם נמוך, אך האווירה היתה מחשמלת כמעט בכל אחד משמונת המשחקים שהתקיימו בסיבוב הפתיחה של גביע אפריקה לאומות.

קהל מועט הוא תופעה שכיחה למדי במשחקים של סבבי הפתיחה בטורניר הבכיר של אפריקה, אך קשה להעריך במדויק את מספר האוהדים שנוכחים במשחקים, מכיוון שפדרציית הכדורגל של אפריקה (CAF) והוועדה המארגנת המקומית כמעט ולעולם לא מפרסמות נתוני נוכחות רשמיים.

שורות של מושבים ריקים באצטדיונים המשודרות בטלוויזיות ברחבי העולם פוגעות בדימוי של הטורניר, זאת אף שהאוהדים שכן הגיעו למשחקים הצליחו ליצור אווירה דינמית ומלאת חיים, למרות החזרת רעשי הוובוזלה לעולם.

היכאם אל עמראני, מזכ"ל פדרציית הכדורגל של אפריקה, ציין כי אף שהטורניר גדל במונחים של התעניינות החברות ומודעות קהל צופי הטלוויזיה ברחבי העולם, ואף מרוויח משיפור התשתיות בדרום אפריקה בעקבות אירוח המונדיאל ב-2010, עדיין נותרו בעיות אחרות.

אל עמראני הודה בערב פתיחת הטורניר כי עדיין נותרו כרטיסים למשחקים, כולל לגמר. "לאוהדים אפריקאים מעטים יש תקציב מספיק כדי לטוס לכאן, ולא תמיד קל למצוא את טיסות ההמשך הנכונות באפריקה. למרות זאת אנחנו ממשיכים לשמור על אופטימיות לגבי עתיד הטורניר. בשנים האחרונות נתוני הצפייה שלנו מסביב לעולם השתפרו ב-225%, ואנחנו מקווים להמשיך לשמור על התנופה".

"ממשיכים לשמור על אופטימיות", צילום: איי אף פי "ממשיכים לשמור על אופטימיות" | צילום: איי אף פי "ממשיכים לשמור על אופטימיות", צילום: איי אף פי

מכירות הכרטיסים מהותיות להשגת רווח בסוף הטורניר, שיחולק על ידי CAF להתאחדויות הלאומיות ולוועדה המארגנת המקומית. לדבריו של אל עמראני, ה-CAF וההתאחדויות המקומיות מעוניינות לראות כמה שיותר אוהדים ביציעים, אולם עד כה, רק עבור משחק הפתיחה בין דרום אפריקה וכף ורדה, שנערך ביום שבת באצטדיון סוקר סיטי, נמכרו כל הכרטיסים.

קרוב ל-87 אלף אוהדים צפו במשחק הפתיחה, שנערך באחר צהריים קר ולח, אולם במשחק השני באותו היום, שבו שיחקו אנגולה ומרוקו, האצטדיון כבר נראה מלא פחות. ככל הנראה אלפים העדיפו לוותר בשל תנאי מזג האוויר.

"הצבנו יעד למכור 500 אלף כרטיסים בסך הכל, ועמדנו בו. זה היה השלב הראשון", ציין אל ערמאני. "אנחנו מקווים למכור הרבה יותר כרטיסים ככל שהטורניר יתקדם, כפי שלרוב קורה בתחרות הזו".

גביע האומות הוא הטורניר החשוב השני שנערך בדרום אפריקה בשנתיים וחצי האחרונות, זאת לאחר שהמדינה אירחה ב-2010 את המונדיאל, אם כי קשה להשוות בין שני האירועים.

המונדיאל, שמאורגן על ידי ועדה מקומית בהשגחה צמודה של פיפ"א, כולל 32 קבוצות מכל רחבי העולם, ונחשב לאירוע הספורט הגדול ביותר בעולם. לפיכך, הוא מושך קהל צופי טלוויזיה עצום בכל המדינות, ומספר רב של אוהדים גם באים פיזית לצפות במשחקים.

לעומת זאת בגביע אפריקה לאומות משתתפות 16 נבחרות, ביניהן כמה מהמדינות העניות ביותר ביבשת, כך שפחות אוהדים באים לצפות במשחקים. מלבד המושבים הריקים, האלמנט המאכזב ביותר שאפיין את שמונת המשחקים הראשונים היה היעדר השערים. הובקעו 13 גולים בלבד, כלומר ממוצע של 1.63 למשחק – המספר הנמוך ביותר מאז 2002, אז הובקעו 5 שערים בלבד בשמנות המשחקים הראשונים, שהיוו ממוצע של 0.63 שערים למשחק.

הנתון הגבוה ביותר שתועד בתקופה האחרונה מתייחס ל-26 השערים שהובקעו בשמונת המשחקים הראשונים של הטורניר שנערך ב-2008 בגאנה. אולם מנגד, אלמנט מעניין אחר מתבהר. מכיוון שחמישה מתוך המשחקים הסתיימו בתיקו, 16 המשחקים הנותרים בסיבוב הראשון יהיו בעלי חשיבות, וכמעט ולא יהיו משחקים שהתוצאה שלהם חסרת חשיבות (dead rubbers).

הטורניר אמנם התחיל באיטיות מסוימת, אך נותרו עוד יותר משבועיים ו-24 משחקים, כך שהקהל והשערים עוד יכולים להגיע.

תגיות