אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מערכת הביטחון דרשה לפנות האסדה ועלויות הקידוח של שמן עלו ב-4 מיליון דולר צילום: עמית שעל

מערכת הביטחון דרשה לפנות האסדה ועלויות הקידוח של שמן עלו ב-4 מיליון דולר

שמן, שבראשה עומד גבי אשכנזי הרמטכ"ל לשעבר, הודיעה כי נכון להיום עובדי הקידוח ממשיכים בביצוע הקידוח כמתוכנן

24.01.2013, 09:08 | גיא בן סימון

שמן נפט וגז שבשליטת חיים לייבוביץ', ג'קי בן זקן, אברהם נניקשווילי ומנופים פיננסים ובניהולו של יוסי לוי, הודיעה הבוקר (ה') לבורסה כי תקציב קידח ים 3 צפוי לגדול ב-4 מיליון דולר עקב דרישת מערכת הביטחון לפנות צוות עובדים מאסדת הקידוח. עם זאת, נכון להיום עובדי הקידוח ממשיכים בביצוע הקידוח כמתוכנן.

קראו עוד בכלכליסט

בהסכם שחתמה שמן שבראשה עומד גבי אשכנזי הרמטכ"ל לשעבר מול מערכת הביטחון ב-22 ביולי 2012  נקבע, בין היתר, הוראות תיאום בעת ביצוע העבודות והכניסה לשטח הביטחוני ונוהל פינוי לתקופה של שעות ספורות עד מספר ימים של אנשי הצוות בשל צרכים ביטחוניים.

גבי אשכנזי, צילום: עמית שעל גבי אשכנזי | צילום: עמית שעל גבי אשכנזי, צילום: עמית שעל

בתחילת ספטמבר 2012 קיבלה שמן אישור מקדמי לביצוע את הקידוח למטרת נפט במאגר הפוטנציאלי ים 3 שבמרחק של כ-16 קילומטר מול רצועת החוף שבין פלמחים לאשדוד, בשטח של 400 אלפי דונם. הקידוח עצמו יהפוך את שמן לאחת החברות הראשונות בישראל שמבצעת קידוח למטרות אקספולרציה והפקה בו זמנית לנפט בתחומי הים התיכון. השיטה שבאמצעותה רוצה שמן להשיג את המטרה היא ביצוע קידוח רחב שכולל דיפון מיוחד שיאפשר הפקת נפט ואחסנתו המיידית באונייה ייעודית או הזרמה שלו באמצעות צנרת לאחד מבתי הזיקוק בישראל, כנראה בית הזיקוק של חברת פז באשדוד.

הקידוח ברשיון זה מתוכנן להתבצע לעומק של 5,800 מטרים. שמן קיבלה אישור מערכת הביטחון וצה"ל לביצוע קידוח הנפט ים 3 כבר בינואר האחרון. הסיבה לבהילות בקידוח היא הניסיון של שמן להפיק נפט לפני דצמבר 2013, שכן במסגרת המלצות ועדת ששינסקי הומלץ להתחיל ולגבות מס מהיזמים רק לאחר שהשיגו תשואה של 150%, כאשר מי שיפיק גז או נפט עד דצמבר 2013 יזכה ל"סוכריה" נוספת בדמות גביית מס רק לאחר שהיזם השיג תשואה של 200% על השקעתו.

ההחזקה בזכויות ברישיון ים 3 מתחלקת בין שמן (95%) ומפעילת הקידוח Caspian Drilling Company Limited. שותפות מוגבלת זרח מחזיקה ב-7.5% מהזכויות ברישיון שמן.

תגיות