אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'ורג' קוסטנזה לא לבד: שליש מהאמריקאים היו שמחים לישון בעבודה צילום: בלומברג

ג'ורג' קוסטנזה לא לבד: שליש מהאמריקאים היו שמחים לישון בעבודה

מחקר חדש מוכיח: עובדים רבים מדי מגיעים לעבודה עייפים - וגורמים לנזקים של עשרות מיליארדי דולרים. אז מה עושים?

26.01.2013, 21:40 | סוכנויות הידיעות

שליש מהעובדים בארה"ב אינם ישנים מספיק - ותפקודם בעבודה נפגע. התוצאה: הפסד של מיליארדי דולרים בפריון העבודה בשל עייפות כרונית. כך עולה ממחקר חדש שערכה הפקולטה לרפואה באוניברסיטת הרווארד.

ב"וול סטריט ג'ורנל" מדווחים כי בחברות גדולות כמו פרוקטר אנד גמבל וגולדמן זאקס מודעים לבעיה והחלו לנקוט צעדים שונים - החל מהעברת הדרכות בנושא ועד להקפדה על רמת התאורה במטרה לשמור על רמות המלטונין.

ג ג'ורג' קוסטנזה במיטה מאולתרת במשרד, בסדרה "סיינפלד" ג

המרכז לפיקוח ומניעת מחלות מעריך כי 40.6 מיליון עובדים באמריקה, המהווים 30% מכוח העבודה האזרחי, אינם ישנים מספיק. לפי המחקר שנערך בהרווארד, הפגיעה בפריון העבודה בארה"ב כתוצאה מעייפות העובדים הסתכמה ב-63.2 מיליארד דולר ב-2011. לפי מחקר שנערך באוניברסיטת הניהול בסינגפור, העובדים בזבזו 8.4 דקות נוספות באינטרנט - בבדיקת מיילים, קריאת אתרי רכילות וכו' - עבור כל שעה של שינה לא סדירה בלילה הקודם.

"אם היינו מתייחסים למכונות כמו שאנחנו מתייחסים לגוף האנושי, הן היו קורסות כל הזמן", אומר הפסיכולוג ג'יימס מאאס, מחבר הספר "לישון להצלחה". כחלק מהמאמצים של החברות להילחם בתופעה, מאאס הוזמן ב-2011 להעביר הרצאה בגולדמן זאקס. בשנה שעברה הוא הרצה בקרן הגידור D.E. Shaw & Co, שבמשרדים שלה מוצבות פינות שינה.

העובדה שמאאס מרצה בעיקר בחברות פיננסים, אינה מקרית. מחקר שערכה אוניברסיטת דרום קליפורניה ב-2012 מצא שהמחסור בשינה ושעות העבודה הארוכות גורמים לכך שהעובדים בבנקי ההשקעות מפתחים בעיות פיסיות ורגשיות בארבע השנים הראשונות לעבודתם.

עייפות כרונית פוגעת בפריון העבודה, צילום: SHUTTERASTOCK עייפות כרונית פוגעת בפריון העבודה | צילום: SHUTTERASTOCK עייפות כרונית פוגעת בפריון העבודה, צילום: SHUTTERASTOCK

"העובדים בבנקי השקעות הם הלקוחות העיקריים שלי בשנים האחרונות - הם מותשים ומופעל עליהם לחץ רב", מציין מאאס. עם זאת לדבריו, ברוב המקרים, בנקאים אינם מעוניינים לשמוע עצות לשיפור השינה, אלא רוצים לדעת כיצד לתפקד היטב על חמש שעות שינה בלבד.

הסיכונים הנלווים לעייפות מהותיים במיוחד במקצועות בתחומי הבריאות והייצור, הכוללים משמרות לילה, ואשר בהם שגיאה אחת עשויה לסכן חיים.

באורורה הלת' קייר, מערכת בתי החולים הגדולה ביותר בוויסקונסן, כל 2,600 העובדים השתתפו בשנה שעברה בקורס מקוון לסובלים מנדודי שינה; זאת, לאחר שהמנהלים הבינו שמחסור בשינה הוא בעיה שכיחה. הקורס פותח על ידי חטיבה של ג'ונסון אנד ג'ונסון ומחייב את המשתתפים לנהל יומן שינה. ד"ר דיוויד סמית', סגן נשיא באורורה, סיפר ל"וול סטריט ג'ורנל" כי החברה חסכה 672 דולר במונחים של פריון עבודה, עבור כל עובד שהשתתף בקורס.

בפרוקטר אנד גמבל מקיימים מגעים עם מומחית השינה ננסי רוזנשטיין, בנוגע לגיבוש קורסים בנושא שינה בשני מפעלים של החברה, בקנדה ובפרו, הפועלים ביום ובלילה. אם תירשם הצלחה, הקורסים יורחב למפעלים נוספים. רוזנשטיין מדגישה, בין השאר, את החשיבות של כיבוי מכשירים אלקטרוניים שעה לפני שנכנסים למיטה, מכיוון שהאור הכחול שעולה מהמסכים פוגע בייצור הורמון השינה, מלטונין; מדובר במשימה לא קלה בעידן הסמארטפונים, המחשבים הניידים ושיחות הוועידה המאוחרות.

ויש עוד פתרון: חברת לייטבוק, למשל, מייצרת מנורות שעוזרות לווסת את רמות המלטונין בגוף. החברה אף מספקת מכשירים לקבוצות ההוקי פילדפליה פליירס ואוטווה סנטורס - על מנת לסייע לשחקנים להתגבר על ג'ט-לג.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
אם אני הייתי בעל עסק הייתי דואג לחדרים חשוכים עם מיטות לשנת צהריים וכל עובד היה יכול לישון
אם הוא רוצה אחרי ארוחת הצהריים (אבל רק שעה אחת מקסימום) אני בטוח שלמרות שהיו עובדים שעה פחות היו יותר פוריים וגם יותר עובדים היו רוצים לעבוד בחברה מה שהיה מאפשר אולי להוריד משכורות או לפחות לעצור העלאות.
27.01.13
לכל התגובות