אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שופטים חסיני תלונה צילום: אוראל כהן

שופטים חסיני תלונה

למה תלונות נגד עורכי דין מטופלות בחומרה ומתלונות מוצדקות נגד שופטים מתעלמים?

27.01.2013, 09:02 | ענת רואה

התלונה נגד השופט שקד אינה מקרה נדיר של תלונה מוצדקת. לפי דו"ח נציב התלונות שפורסם במאי 2012, אחת מכל שש תלונות נגד שופטים נמצאה מוצדקת. במהלך 2011 מצא הנציב 89 תלונות כמוצדקות. למרות זאת, אין כמעט משמעות מעשית לקביעת הנציב. לפי החוק, ההחלטות בתלונות אינן מתפרסמות בפומבי לעיון הציבור, אלא רק במסגרת הדו"ח השנתי, שבו לא מצוינים שמות השופטים, אלא רק בית המשפט שבו הם מכהנים. לנציב גם אין סמכות לנקוט סנקציות, וההחלטות בתלונות מועברות לנשיא העליון, למנהל בתי המשפט ולשר המשפטים, שבידיהם הסמכות להעמיד שופט לדין משמעתי, או אף לפעול להדחתו, סמכות שמופעלת רק במקרים נדירים.

כך למשל, באפריל 2011 קיבל הנציב תלונה נגד השופט בדימוס יהודה זפט, בעקבות חשיפת "כלכליסט", וקבע שהשופט זפט לא גילה למתדיינים שהופיעו בפניו כשמולם עו"ד יעקב וינרוט, שווינרוט ייצג אותו בהליך משפטי אישי. התלונה הועברה לנשיאת העליון דאז דורית ביניש, אך לא ננקטה כל פעולה כלפי השופט.ביוני 2012 קיבל הנציב תלונה אחרת, אף היא בעקבות חשיפת "כלכליסט", בעניינה של השופטת ורדה אלשיך, ונקבע שהיא הכניסה שינויים בפרוטוקול דיון שאותו שיגרה כתלונה נגד עו"ד רפאל ארגז שעמו התעמתה. באוגוסט 2012 פרסם נשיא העליון אשר גרוניס החלטה שלא ינקוט כל צעד נגד השופטת. בספטמבר אמר מנכ"ל משרד המשפטים ד"ר גיא רוטקופף לוועד ראשי המחוזות שאלשיך תפרוש מתפקידה בסוף 2012, אך בפועל השופטת עודנה מכהנת בתפקידה.

יהודה זפט. לא ננקטה כל פעולה כלפיו יהודה זפט. לא ננקטה כל פעולה כלפיו יהודה זפט. לא ננקטה כל פעולה כלפיו

תלונות נגד עורכי דין אינן זוכות ליחס דומה, הן מוגשות לוועדות האתיקה במחוזות הלשכה, ואם הן נמצאות מוצדקות רק לכאורה, נפתחים באופן אוטומטי הליכים משמעתיים והעו"ד עומד לדין משמעתי. אם הוא מורשע בו, לאחר פסק הדין ניתנת הכרעת הדין ועו"ד צפוי לעונשים כמו השעיה מעיסוק במקצוע או קנס. בניגוד להליכים נגד שופטים, הדין המשמעתי על עורכי הדין גלוי לציבור ופסקי הדין המשמעתיים מתפרסמים בפומבי.

תגובת דוברת מערכת בתי המשפט: "החלטות הנציב חסויות על פי דין, וכך גם אופן הטיפול בהן".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
גם אני קבלתי פסק דין מעוות רק כדי לסגור תיק.
משרד המשפטים צריך לבחון את השופטים שמתמחים בדינים ולא בצדק. הם רוצים רק לסגור תיקים ולא מעניין אותם העובדות מתרשמים לפי רושם חיצוני. חוייבתי בדין על לא עוול בכפי.במקום לחייב את עירית תל אביב. השופט המתנשא והמבין בחוקים בושה למדינה ישראל שיש שופטים כאלה.חוויה ראשונה בבית משפט.עדין מתלבט אם להתלונן נגד השופט המתנשא.כי אבדתי אימון בבית משפט.! מי שמעוניין לקבל פרטים באיימל. מתי.
מתי , תל אביב  |  05.01.14
3.
המערכת המשפטית לוקה ולקויה
לחסינות השיפוטית אין אח ורע בכל מערכת אחרת (חוץ אולי מהשב"כ והמוסד). המצב הגרוע ביותר בבתי משפט למשפחה. כי שם הדיונים גם חסויים למרות שחלק ניכר מהדיונים הוא בנושאים כלכליים בדומה לבתימ"ש שלום ומחוזי. צריך להסיר את החסיון על נושאים כלכליים לרבות דני מזונות שגם הם נקבעים לפי קריטריונים כלכליים, על פירוק שיתוף עסקי או דירות, וכו. ניתן להשאיר חסיון רק לנושאי משמורת ודברים אחרים שקשורים בילדים. וכמובן- לאפשר הקלטות דיונים חופשי!!!!!!!!!!!!
אור השמש  |  27.01.13
2.
מורמים מעם . מי האזרח שיתלונן על שופט ?
אתם לא יודעים שהשופטים במדינת ישראל מורמים מעם ? מי אנחנו שנוכל להתלונן על שופטים מלאכים שאינם מושפעים משום דבר , אולי לפעמים השקפת עולמם משפיע על חלק מהם (לפי דעת האזרחים הלא נאורים) אך הם מכחישים זאת בכל תוקף. החלטותיהם הינם רק בשם כוכב ביקום.
נאור  |  27.01.13