אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: הולכים על בטוח במסעדות החדשות צילום: שי בן אפריים

מה מתבשל: הולכים על בטוח במסעדות החדשות

המסעדות החדשות ממשיכות במגמות הקולינריות שבלטו ב־2012: האחים ירזין רוכבים על הגל האסייתי עם הסינגפורית אנג סו, בתל אביב נפתח עוד בר אוכל ובראשון לציון נפתחה סנדביצ'יית בוטיק

27.01.2013, 09:14 | גלי וולוצקי

אוכל רחוב סינגפורי. הגל האסייתי צובר תאוצה ומתרחב גם לז'אנרים שעדיין לא נראו בישראל. המסעדה הסינגפורית הראשונה בישראל, בבעלות האחים ירזין (קפה איטליה, טוני וספה, מוזס וטאקריה), מחממת מנועים, ותיפתח בעוד כשלושה שבועות ברחוב בוגרשוב בתל אביב. המטבח הסינגפורי משקף את התרבות הקולינרית האקלקטית של אזרחי המדינה הזאת, ששורשיהם במלזיה, הודו וסין, ולאלה נוספו גם השפעות אינדונזיות, תאילנדיות ומערביות.

שמה של המסעדה יהיה אנג סו (Eng Su), כשמו של השותף הסינגפורי המשמש גם כשף המסעדה. הקונספט הוא אוכל רחוב סינגפורי, מסביר יורם ירזין, ומבטיח כי המחירים יהיו עממיים. בתפריט תוכלו למצוא מנות כמו באן שאו (קרפים פריכים עשויים עם חלב קוקוס, כורכום וקמח אורז וממולאים בעוף, בשר חזיר ונבטי שעועית), גוו טאי (גיוזה מאודה ומטוגנת, במילוי בשר חזיר וכרוב), רנדאנג (קארי אינדונזי מסורתי מהמאה ה־15, מתובל בכורכום, ג'ינג'ר, למון גראס ועלי קפיר ליים, ומבושל עד לייבוש). ה־CNN בחר במנה הזאת כטובה ביותר בעולם לשנת 2011. פרטים: בוגרשוב 34 תל אביב.

אנג סו בשיפוצים אחרונים. תגיש אוכל רחוב סינגפורי, צילום: אוראל כהן אנג סו בשיפוצים אחרונים. תגיש אוכל רחוב סינגפורי | צילום: אוראל כהן אנג סו בשיפוצים אחרונים. תגיש אוכל רחוב סינגפורי, צילום: אוראל כהן

בשר ואלכוהול. בר אוכל חדש מצטרף לברי האוכל של תל אביב. “האטליז", בבעלות דליה ישראלי נחמני (יזמית נדל"ן) וגדי שבדרון (יזם הייטק), נפתח בשבוע שעבר בכיכר רבין, ומציע מבחר בשרים על הגריל. בתפריט: מיקס האטליז - דונר טורקי (שווארמה בנוסח טורקי), קבב טלה ונתח פיקאניה, כולם עשויים בגריל (90 שקל ל־400 גרם, 120 שקל ל־600 גרם, 220 שקל ל־1.2 ק"ג), המחיר כולל סלטים; מנת דונר - בשר טלה ובקר על שיפוד שווארמה מתובל בפיסטוקים, צנוברים ותערובת תבלינים, ומושרה בחלב לפני הצלייה (55–31 שקל, בלחם פראנה, בצלחת או בפיתת סאלוף). המקום, המיועד לשמש גם כבר, מגיש משקאות אלכוהוליים ופועל 7 ימים בשבוע משעות הצהריים ועד הלילה. פרטים: מלכי ישראל 8 תל אביב, 03-5297929.

סנדביץ' בסטייל. סנדביצ'יית בוטיק חדשה מתווספת לאלה של השפים אביב משה ואייל שני ולשרגא הירושלמית. "השוק", בבעלות עופר ומיכאל עין־שי, הבעלים של רשת סושה, נפתחה לפני שבוע במרכז ראשון לציון. המקום, שעיצב משרד האדריכלים סטודיו מקומי, האחראי בין השאר לעיצוב מסעדת מחניודה הירושלמית, נראה כשילוב ססגוני בין דוכני רחוב ומסעדות שוק לבנטיניות, ומגיש סנדביצ'ים בפיתה, בבאגטים או בלחם מחיטה מלאה. בתוך הלחם תוכלו למצוא, בין השאר, מילוי של חזה עוף (28 שקל), רוסטביף (30 שקל), חזה אווז (34 שקל), קציצות בקר (28 שקל), מעורב ירושלמי (30 שקל), טוניסאי (20 שקל) או עוף מוקפץ עם ירקות (30 שקל). בר האנטיפסטי במקום יציע מבחר סלטים טריים, כמו כרובית בטמפורה, סלט גזר מרוקאי, סלט פלפלים חריפים ועוד, ללא תוספת תשלום. פרטים: הרצל 71 ראשון לציון, 03-5449017.

סנדביץ סנדביץ' רוסטביף ב"השוק". 30 שקל | צילום: שי בן אפריים סנדביץ

תגיות