אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עושים כותרות לפני הסדרים

עושים כותרות לפני הסדרים

השימוש במכתבים מעורכי דין ליצירת הד תקשורתי כבר חרג מגבול הטעם הטוב. מוטב היה לו עורכי הדין היו משקיעים ממרצם וכישרונם פחות לספינים תקשורתיים ויותר להגעה להסדרי חוב מהירים ומועילים

28.01.2013, 08:51 | יניב רחימי
בשבוע שעבר קיבל נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי פתוח, מכתב מעורכי הדין של נציגות מחזיקי האג"ח. במכתב נדרשת אי.די.בי פתוח לפעול להשבת הדיבידנדים שחולקו החל מיוני 2007 ושמסתכמים בכ־3.9 מיליארד שקל. לטענת עורכי הדין, הדיבידנדים חולקו אף שנושאי המשרה ידעו - והיה עליהם לדעת - כי מדובר בחלוקה אסורה.

אם חלוקת הדיבידנדים היתה כרוכה בסיכון כה ברור וגלוי לעין, כפי שטוענים בלהט עורכי הדין, כיצד ייתכן שרק עכשיו, 5.5 שנים לאחר שחולקו, עולות הטענות כלפי אי.די.בי? האם אותם מוסדיים, החברים כיום בנציגות של אי.די.בי פתוח, נרדמו בשמירה בעת שחולקו "הדיבידנדים האסורים" לשיטתם? האם העובדה שהדיבידנדים שהתקבלו באי.די.בי אחזקות שימשו, בין היתר, לפירעון החוב למחזיקי האג"ח תרמה לקשר השתיקה? ובכלל, הדרישה להחזיר את הכספים שחולקו נראית בלתי סבירה בעליל, בייחוד לנוכח העובדה שעד מרץ 2009 אי.די.בי היתה חברה ציבורית וגם הציבור נהנה מחלוקתה.

נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי, צילום: אוראל כהן נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי | צילום: אוראל כהן נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי, צילום: אוראל כהן

הכוונה כאן איננה לסנגר על אי.די.בי - ההפך הוא הנכון. אין להנהלת אי.די.בי על מה להלין, מאחר שזמן קצר לפני שקיבלה את המכתב מנציגות מחזיקי האג"ח, גם היא נעזרה במכתב מעורכי הדין שלה כדי להטיל דופי בפעילות מחזיקי האג"ח, ואף לבטא את עמדתה בתקשורת ביחס לאיתנותה הפיננסית. עמדה שהתבררה אחרי זמן קצר מאוד כאמירות ריקות המנותקות מהמציאות.

המכתבים הנשלחים מעורכי הדין הם חלק בלתי נפרד מזירת ההתגוששות בהסדרי החוב. מכתבים אלו הפכו לכלי שרת בידי עורכי הדין, פעם של נציגויות מחזיקי האג"ח ופעם בידי החברות שבעוונותיהן שמטו חובות לציבור. גם אלה וגם אלה משתמשים לא פעם במשרדי יחסי ציבור כדי "למנף" את מכתבי עורכי הדין, עד שנדמה שפעמים רבות מדי שהכותרת בעיתון היא המטרה המרכזית, ואילו המכתב הממוען לחברה או לנציגויות, על פי המקרה, הוא רק תוצר לוואי.

אין פלא שהמכתבים כובשים את כותרות העיתונים. הם רוויים יצרים ומשופעים בביטויים צבעוניים ופומפוזיים, כיאה לעורכי דין מהשורה הראשונה. הבעיה היא שפעמים רבות מדובר במסמכים הכוללים טענות מופרכות וחצאי אמיתות. הרי לא מדובר בדו"ח כספי מחייב אלא במכתב ותו לא.

השימוש במכתבים מעורכי דין ליצירת הד תקשורתי כבר חרג מגבול הטעם הטוב. התופעה היתה נסבלת אלמלא היה מדובר בסופו של יום בכספי הפנסיה של הציבור. מוטב היה לו עורכי הדין היו משקיעים ממרצם וכישרונם פחות לספינים תקשורתיים ויותר להגעה להסדרי חוב מהירים ומועילים.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אין לי ספק שיש אמת בדבריך, אבל גם התקשורת אשמה פה
באשר למה שהיה בעבר והעלמת עין של כל הצדדים אני מסכים עם כל מילה שלך. באשר לטענתך האחרת שעורכי הדין, החברות והמוסדיים מטיחים האשמות באמצעות כותרות בעיתונות אפשר באותו אופן להאשים את התקשורת שצמאה לדווח על כל צעד ושעל במו"מ. הפלטפורמה קורצת והם נעזרים בה על מנת לייצר לחץ תקשורתי במקביל לאיומים בשולחן המו"מ. הסדרים טובים נסגרים בעיקר כשיש נציגויות שקטות וצוות מו"מ מהיר ושקט בתחילת הדרך. ברגע שזה מגיע לסיקור תקשורתי נרחב מו"מ להסדרי חוב הופך להיות סאגה על פני שנה-שנתיים.
אילן ק. , מרכז  |  29.01.13
1.
מילים כדורבנות
סיקור יפה. הדו פרצופיות של המוסדיים במלא הדרה. הלוואי ותקום תביעה נגדית של העמיתים באותם קופות כנגד אותם מוסדיים שסיכנו כך את כספם, חכמה שבדיעבד 5.5 שנים לבא בטענות אל החברה, איפה אותם גאונים היו כשחילקו את הדיבדנדים (אה נזכרתי מחייכים מאוזן לאוזן ונהנים מהחיים) החברה מטבעה תרצה לחלק דיבידנד המוסדיים מתוקף תפקידם מחוייבים לבדוק אם קיים סיכון בחלוקה זו. ברור שהם נכשלו ועכשיו מנסים להפיל את האשמה על החברה. אני בעד תביעה יצוגית למען יראו ויראו כל אותם מוסדיים אשר מתיימרים להגן על כספי החוסכים, בושה וחרפה של התנהלות עדיף היה שתשתקו.
אזרח , מרכז  |  28.01.13