אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תיירות 2013: יעדים חמים בעולם צילום: פליקר (hooch)

תיירות 2013: יעדים חמים בעולם

קונגו, מונטנגרו ונמיביה יעלו על מפת התיירות העולמית, וההמלצות ברשתות החברתיות יצברו השפעה. "כלכליסט" סוקר את היעדים שיבלטו בעונת הנסיעות

29.01.2013, 08:48 | תמר וילרפורט

למרות המצב הכלכלי המדשדש, מתברר שגם השנה נמשיך כנראה לטייל ברחבי העולם, אם כי שיעור הגידול בנסיעות יהיה נמוך מזה של 2012. רק כשליש מהמטיילים הפוטנציאליים בעולם מאמינים כי המצב עלול להשפיע על החלטות הנסיעה שלהם בשנה הנוכחית. כך עולה מדו"ח המגמות שפרסם בסוף 2012 ה־ITB, יריד התיירות הגדול, המקיף והנחשב בעולם, שמתקיים מדי תחילת מרץ בברלין.

גם נתוני איגוד התיירות הבינלאומי UNTWO תומכים בדו"ח של ה־ITB וצופים עלייה סולידית של אחוזים ספורים במספר התיירים.

גילו של התייר הממוצע כיום גבוה יותר, הוא נוסע לתקופה קצרה יותר, אבל מוציא יותר כסף, בין השאר בגלל עליות המחירים בענף התיירות. לפי האתר Business Travel News, מדובר בעליית מחירים של 5%–9% בעבור הלינות, ודרישה לתשלום בעבור שירותים שבעבר סופקו בחינם, כמו ארוחות בוקר ושימוש באינטרנט ובחדר הכושר.

עוד מודגש בדו"ח כוחן העולה של הרשתות החברתיות והשפעתן על בחירת יעד הנסיעה. מסקר שערכה גוגל ב־2011 עלה ש־40% מהמטיילים טענו כי הרשתות החברתיות משפיעות על תכנון הטיול שלהם, ו־50% מבססים את בחירותיהם רק על חוות דעת שקראו ועל תמונות וסרטונים שראו. המגמה הזאת תימשך גם השנה, וזו גם הסיבה לכך שחברות תעופה, נמלי תעופה, אתרי אינטרנט ומדינות מרגישים מחויבים להגיב על דברים שנכתבים עליהם, ובמקביל בוחרים גם בערוצים עדכניים לפרסם את עצמם, כמו טוויטר.

cnbc.com פרסמה השבוע את רשימת הערים בארה"ב עם מספר העוקבים הגדול ביותר - ולאו דווקא המצייצות ביותר. סן פרנסיסקו מובילה עם כמעט 100 אלף עוקבים, ואחריה ניו יורק ולאס וגאס, כל אחת מהן עם פחות מ־75 אלף.

בנוגע למגמות המאפיינות את הנוסע הישראלי הממוצע אומר אייל שמואלי, מיזמי תערוכת התיירות IMTM שתיפתח בת"א בשבוע הבא בפעם ה־19, שהוא יוצא לחופשה שלוש פעמים בשנה - פעמיים בישראל ופעם בחו"ל, לרוב באוגוסט. על מפת התיירות של הישראלי ב־2013 יבלטו המזרח הרחוק, במיוחד הפיליפינים וסרי לנקה, ומדינות סקנדינביה, אך על מפת היעדים החדשים של תיירי כל העולם יבלטו יעדים נוספים. "כלכליסט" מציג את היעדים החמים ל־2013 לפי אתרי התיירות המובילים.

סרי לנקה: חופים ופולקלור

סרי לנקה השתקמה ממלחמת האזרחים שהסתיימה ב־2009 ומהצונאמי של 2004, ועכשיו הממשלה מתעלת משאבים רבים לפיתוח התיירות. המחירים בה עדיין סבירים, והחופשה מבטיחה פולקלור צבעוני ומגוון, חופים מרהיבים ואזורים רבים שעוד לא התמסחרו בעקבות עדרי תיירים.

סרי לנקה. חופים לא ממוסחרים ומחירים סבירים, צילום: שאטרסטוק סרי לנקה. חופים לא ממוסחרים ומחירים סבירים | צילום: שאטרסטוק סרי לנקה. חופים לא ממוסחרים ומחירים סבירים, צילום: שאטרסטוק

מונטנגרו: טבע פראי ומטבח מעניין

חופים נהדרים, היסטוריה עשירה, מטבח שאינו מוערך מספיק ונופים עוצרי נשימה - כל אלה מספיקים למדינה הקטנה בדרום אירופה כדי למשוך עוד ועוד מטיילים. לפיתוח התיירותי שלה תורמים מסלולי הליכה ומסלולי אופניים רבים. אחרי רביצה בריביירה שלה, שלחוף הים האדריאטי, כדאי להיכנס אל אזורי הטבע הפראי, הנגישים היום יותר מבעבר.

מונטנגרו. מסלולי הליכה ומסלולי אופניים רבים, צילום: fliker מונטנגרו. מסלולי הליכה ומסלולי אופניים רבים | צילום: fliker מונטנגרו. מסלולי הליכה ומסלולי אופניים רבים, צילום: fliker

ניו זילנד: הרי געש והוביטים

הטרילוגיה של "שר הטבעות" שמה את נופי ניו זילנד על המפה. הסרט המדובר בטרילוגיה החדשה, "ההוביט", מעלה שוב את הרצון לבקר באזור Waikato, למשל, בחווה שבה הוקם לצורך הצילומים ההוביטון, ובפארק הלאומי Tongariro עם הנוף עוצר הנשימה של הרי הגעש פולטי העשן והאגמים שמותר וכדאי לשחות בהם. קרייסטצ'רץ', העיר הגדולה באי הדרומי, ספגה ב־2010 ו־2011 רעידות אדמה חזקות, והשיקום שלה, בהשקעה של 2 מיליארד דולר, כולל מקומות בילוי חדשים, ברים, מסעדות וגלריות.

ניו זילנד. פארקים לאומיים ואתרי צילום של "ההוביט", צילום: פליקר (hooch) ניו זילנד. פארקים לאומיים ואתרי צילום של "ההוביט" | צילום: פליקר (hooch) ניו זילנד. פארקים לאומיים ואתרי צילום של "ההוביט", צילום: פליקר (hooch)

נמיביה: ספארי והרפתקאות

אחד הטרנדים החמים בתיירות הוא טיולי הרפתקה וחוויות, המשלבים פעילות פיזית מאתגרת עם תרבות ואקולוגיה. חוף השלדים (Skeleton Beach) בנמיביה נקרא כך על שם יותר מאלף שלדי ספינות שנשטפו אליו. החופים השוממים עדיין הם ביתם של אריות ים, ועמוק יותר אל תוך היבשה אפשר גם לראות בבונים, פילים וקרנפים שחורים נדירים. האזור אינו נגיש, וכמה חברות תיירות המתמחות בהרפתקאות מארגנות ספארי לאזור.

נמיביה. אריות ים בחופים, בבונים וקרנפים נדירים בפנים היבשת, צילום: שאטרסטוק נמיביה. אריות ים בחופים, בבונים וקרנפים נדירים בפנים היבשת | צילום: שאטרסטוק נמיביה. אריות ים בחופים, בבונים וקרנפים נדירים בפנים היבשת, צילום: שאטרסטוק

קונגו: יערות גשם וחיות בר

יעד חדש באפריקה הוא המדינה השסועה והלא מוכרת. המצב הפוליטי נרגע, והמדינה שכלל לא היתה פתוחה לתיירים - ואשר חלקים ניכרים ממנה לא נחשפו עד היום - מציעה עכשיו את יערות הגשם השניים בגודלם בעולם, וחיות בר כמו גורילות הרים, פילי יער אפריקאים ושימפנזות ננסיות.

קונגו. גורילות הרים ביערות הגשם, צילום: שאטרסטוק קונגו. גורילות הרים ביערות הגשם | צילום: שאטרסטוק קונגו. גורילות הרים ביערות הגשם, צילום: שאטרסטוק

אמסטרדם: תרבות, היסטוריה וחגיגות

אחת מבירות התיירות העולמית תקבל השנה תשומת לב נוספת בעיקר מצדם של שוחרי תרבות וההיסטוריה. באפריל ייפתח שוב ה־Rijksmuseum אחרי 10 שנים שבהן היה סגור לשיפוצים, ומוזיאון Stedelijk לאמנות עכשווית ייפתח גם הוא, אחרי 9 שנים. במרץ תציין העיר 160 שנה להולדת ואן גוך בסדרת אירועים ותערוכות מיוחדות, וחגיגות נוספות שמורות לתעלה הטבעתית שמקיפה את מרכז העיר וחוגגת 400 שנה, לגן החיות שמלאו לו 175, ולתזמורת המלכותית שתציין 125 שנים להקמתה בסדרת קונצרטים.

אמסטרדם. חגיגות 160 שנה להולדת ואן גוך ופתיחתו של  ה־Rijksmuseum (בתמונה) בתום שיפוץ בן עשר שנים, צילום: אי פי איי אמסטרדם. חגיגות 160 שנה להולדת ואן גוך ופתיחתו של ה־Rijksmuseum (בתמונה) בתום שיפוץ בן עשר שנים | צילום: אי פי איי אמסטרדם. חגיגות 160 שנה להולדת ואן גוך ופתיחתו של  ה־Rijksmuseum (בתמונה) בתום שיפוץ בן עשר שנים, צילום: אי פי איי

תגיות