אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלומיי קפיטל של שלמה נחמה רכשה שדה סולארי באיטליה ב־130 מיליון שקל

בלעדי לכלכליסט

אלומיי קפיטל של שלמה נחמה רכשה שדה סולארי באיטליה ב־130 מיליון שקל

החברה שבשליטת שלמה נחמה, חמי רפאל ורן פרידריך צופה כי השדה, הפרויקט השמיני של אלומיי קפיטל באיטליה, יניב תשואה שנתית ממוצעת של 16%. פרידריך: "מחפשים השקעות גם בארץ, אבל הרגולציה מקשה על היזמות"

29.01.2013, 07:02 | ליאור גוטמן

חברת ההשקעות אלומיי קפיטל מרחיבה את פעילות ייצור החשמל ה"ירוק" באיטליה. החברה, שבשליטת שלמה נחמה ושותפות קניר שבשליטת חמי רפאל ורן פרידריך, רכשה בימים האחרונים שדה סולארי לייצור חשמל בהשקעה של כ־130 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בפרויקט השמיני של החברה בתחום האנרגיות המתחדשות באיטליה, כאשר לחברה פרויקטים נוספים בתחום ייצור החשמל ממתקנים סולארים שממוקמים בספרד.

"הכונס רצה את הכסף ביד"

אלומי קפיטל נסחרת בבורסת ניו יורק (סימול: MKT), והיא ומשקיעה במיזמים שונים בתחומי האנרגיה והתשתיות. שווי השוק של החברה עומד על כ־73.5 מיליון דולר, ופרט לפרויקטים הסולאריים, היא מחזיקה בכ־10% מתחנת הכוח הפרטית דוראד שבאשקלון. תחנת הכוח צפויה להתחיל לפעול בדצמבר הקרוב ולספק כ־800 מגה־ואט, שהם כ־6.7% משיא הביקוש לחשמל שנרשם בקיץ האחרון בישראל. בנוסף, החברה מחזיקה ב־20% ברישיון החיפוש יצחק שמול חופי חדרה, שם התגלה במרץ האחרון פוטנציאל להפקה של כ־80 מיליון חביות נפט.

שלמה נחמה שלמה נחמה שלמה נחמה

בשיחה עם "כלכליסט" הסביר פרידריך, המכהן כמנכ"ל אלומיי קפיטל, שהשדה הסולארי באיטליה הועבר לידי החברה לאחר שהוחזק בשנה האחרונה על ידי חברת יזמית מגרמניה שפשטה למעשה את הרגל. "הפרויקט עובד מאוגוסט 2011. היזם הגרמני של הפרויקט קנה ציוד מספק קוריאני וקיבל ממנו גם אשראי לשנה כדי להשלים את מימון ההקמה. אולם, היזם לא עמד בתנאי המימון ולפרויקט מונה כונס נכסים שמולו השלמנו את העסקה".

לדברי פרידריך, כבר לפני כמה חודשים התעוררה בעיית מימון ליזם הגרמני שהחזיק בשדה הסולארי, ולאלומיי קפיטל הוצע לרכוש את הפרויקט בכ־32 מיליון יורו (כ־160 מיליון שקל). "מאז שהוגשה ההצעה היזם רק הלך והסתבך, והשותף שלנו, חמי רפאל, הצליח לאחר מו"מ להוריד את המחיר עד לסביבות 26 מיליון יורו (130 מיליון שקל), כאשר בקופת החברה 2 מיליון יורו נוספים. ההצעה שהוגשה לנו בעבר לרכוש את הפרויקט הקלה על כונס הנכסים כיוון שהיתה לנו היכרות קודמת עם החברה. עמדו בפני הכונס הצעות למכור בסכום גבוה יותר, אולם תחת תנאי מימון, והוא העדיף 'כסף ביד' על פני כניסה לעסקאות מימון מסובכות מול מישהו חדש", הסביר פרידריך.

"תשואה שנתית של 16%"

לטענת פרידריך, מימון השדה הסולארי החדש שנרכש יתחלק באופן שווה בין הון עצמי של אלומיי ומימון חיצוני שיגיע ככל הנראה מאחד הגופים המוסדיים. "הפרויקט החדש יניב תשואה של 16%, זאת לעומת תשואה ממוצעת של 11% לשנה בשדות דומים מבחינת גודל באירופה", אמר פרידריך.

לטענתו, "הממשלה האיטלקית משלמת 30 יורוסנט לכל קילואט שעה שמיוצר שם, מה שיניב לנו הכנסות של 6 מיליון דולר לשנה, EBITDA של 5.3 מיליון דולר ותזרים נקי של כ־4 מיליון דולר.

לטענתו, אלומיי קפיטל מחפשת השקעות גם בישראל אולם התשואה הנמוכה על פרויקטים סולאריים - שיורדת לפעמים רק ל־9% בשנה, "מושכת" אותם להשקיע דווקא באירופה. "היזמות מאוד קשה בארץ בשל בעיות רגולציה. יש לנו בספרד פרויקט סולארי שמפיק כ־2 מגה־ואט ואותו רכשנו בשנה שעברה. השקענו בו ארבעה מיליון יורו וכבר ב־2012 רשמנו צבר הכנסות של 900 אלף יורו".

תגיות