אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שוחט: דב מישור פרש מדירקטוריון מזרחי טפחות צילום : עמית שעל

אחרי שוחט: דב מישור פרש מדירקטוריון מזרחי טפחות

נציגו של מוזי ורטהיים דחה אתמול את הטענות כי סיים את כהונתו בגלל הביקורת שהוא ובייגה שוחט ספגו ממנכ"ל הבנק אלי יונס

29.01.2013, 08:17 | שניר הנדלר

בנק מזרחי טפחות דיווח אתמול על סיום כהונתו של דב מישור בדירקטוריון. מישור סיים כהונה כפולה כדירקטור חיצוני כנציגו של מוזי ורטהיים.

קראו עוד בכלכליסט

מישור, שהצטרף לדירקטוריון הבנק בינואר 2007, עלה באוגוסט לכותרות לאחר שמנכ"ל הבנק אלי יונס תקף את התנהלותו ואת התנהלות שר האוצר לשעבר אברהם (בייגה) שוחט, שכיהן אז כדירקטור בבנק. יונס האשים אותם בעשיית "קומבינות", שעלולות להסב נזק לבנק על רקע חברותם של השניים בדירקטוריון יבואנית הרכב קרסו. עיקר הבעיה שעליה

מוזי ורטהיים, צילום: צביקה טישלר מוזי ורטהיים | צילום: צביקה טישלר מוזי ורטהיים, צילום: צביקה טישלר

הצביע יונס היתה חברותם של שוחט ומישור בוועדת הביקורת של הבנק. בעקבות המכתב מינה בנק ישראל ועדה לבדיקת התנהלות הדירקטוריון ויונס. בינתיים פרסום דו"ח הבדיקה מתעכב, אך בטיוטת הדו"ח ששלח בנק ישראל לבנק מזרחי טפחות בנובמבר נמתחה ביקורת חריפה על התנהלות דירקטוריון הבנק. לדברי בנק ישראל, במשך יותר משנה התקשה מזרחי טפחות לאשר עסקאות עם חברת קרסו, משום ששלושה מששת חברי ועדת הביקורת בבנק הם בעלי עניין אישי ביבואנית הרכב.

תקופת כהונתו של דירקטור חיצוני היא שלוש שנים, כשהבנק רשאי למנות אותו לשתי תקופות נוספות. מכאן, שמישור היה יכול לכהן עד 2016. מישור דחה אתמול את הטענות כי ההחלטה שלא להאריך את כהונתו קשורה בביקורת שספג מיונס או מבנק ישראל. "לפני קצת פחות משנה הודעתי למוזי ורטהיים על כוונתי שלא להמשיך לכהונה נוספת", אמר. "הסיכום בינינו היה הרבה לפני שכל הבלגן הזה קרה".

תגיות