אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדירקטור הישראלי קרוב יותר לעמיתו מצ'כיה מאשר לדירקטור הבריטי צילום: שאטרסטוק

הדירקטור הישראלי קרוב יותר לעמיתו מצ'כיה מאשר לדירקטור הבריטי

משאל שנערך על ידי דלויט העולמית מחזק את ההערכה שבארץ אין מספיק כלים לבחינת אפקטיביות של דירקטוריון

30.01.2013, 08:14 | ענת ציפקין

ההכבדה הניכרת בדרישות הרגולטור מתאגידים היא אחת התוצאות המובהקות ביותר של המשבר העולמי האחרון. האילוץ ליישר קו עם תקנות הרגולציה בא לידי ביטוי בולט בישיבות הדירקטוריונים של תאגידים בארץ ובעולם, שאינם חסינים לתזוזות בסביבה העסקית שבה הם פועלים, אשר בשנתיים האחרונות הפכה לבלתי מתפשרת במיוחד. על רקע התמורות הרגולטוריות בעולם התאגידי, ראיינה חטיבת הממשל התאגידי בפירמת רואי החשבון דלויט העולמית 288 חברי דירקטוריון של חברות פרטיות וציבוריות ב־19 מדינות בעולם, מתוכם 30 דירקטורים ישראלים.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי אירנה בן יקר, שותפה ביחידה לשירות הדירקטוריון בפירמת ראיית החשבון והייעוץ דלויט בריטמן אלמגור זהר, רוב הדירקטורים הישראלים ציינו את הרגולציה כאחד הנושאים המרכזיים שנמצאים על סדר היום של דירקטוריונים. 97% מהדירקטורים הישראלים שהשתתפו בסקר העריכו שהשינויים הרגולטוריים ישפיעו על דיוני הדירקטוריונים בשנים הקרובות, לעומת 85% מהנשאלים בעולם. בדלויט ישראל מעריכים שהסיבה לכך היא כניסתו של תיקון 20 לחוק החברות.

הדרישה לקשור בין שכר לביצועים והצורך להפריד בין יעדי טווח קצר ליעדי טווח ארוך ובין ביצועים כמותיים לאיכותיים הובילו חלק מהדירקטורים להאמין שתהליך קביעת התגמולים והסדרי השכר הופכים ליותר ויותר קשים. מפתיע לראות שרק 34% מהדירקטורים הישראלים הסכימו עם קביעה זו בהשוואה ל־49% בלבד מהדירקטורים שאינם ישראלים. המסקנה הזו מחזקת את ההערכה שקביעת השכר במדינות כמו צ'ילה, ישראל או צ'כיה נחשבת לפשוטה יחסית, ומורכבת משילוב לא מסובך מדי של שכר ובונוס.

חדר ישיבות דירקטוריון, ארכיון, צילום: שאטרסטוק חדר ישיבות דירקטוריון, ארכיון | צילום: שאטרסטוק חדר ישיבות דירקטוריון, ארכיון, צילום: שאטרסטוק

הדירקטורים נשאלו אם קיימים כלים להערכת אפקטיביות החברים בדירקטוריונים שבהם הם יושבים. לפי הסקר, הערכת הביצועים נפוצה בעיקר בדירקטוריונים בארצות דוברות אנגלית, כמו בריטניה ואוסטרליה. לעומת זאת, 62% מהדירקטורים בארץ אמרו שאינם מכירים כלים לבדיקת אפקטיביות.. "מהסקר ניתן לראות שבישראל כמעט לא קיים באף ארגון מנגנון הערכת אפקטיביות, דבר שיוצר פער בין הדירקטוריונים בארץ ועמיתיהם בחו"ל", אומרת בן יקר.

בסקר נמצא פער גדול בשאלה אם הדירקטוריון קובע את הטון שלפיו מתנהלת החברה: 73% מהדירקטורים הישראלים הסכימו לקביעה זו לעומת 90% מהדירקטורים הזרים. פער גדול נמצא גם בשאלה אם הדירקטוריון בודק את ביצועי התאגיד גם לפי מדדים לא כלכליים. 63% מהדירקטורים מחו"ל הסכימו עם הטענה לעומת 31% מהישראלים.

תגיות