אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
5 דולר לצפייה: גוגל תשיק תוכנית פרימיום חדשה ביוטיוב צילום: בלומברג

5 דולר לצפייה: גוגל תשיק תוכנית פרימיום חדשה ביוטיוב

ערוצים מצליחים עשויים להתחיל לגבות דמי מנוי של בין דולר לחמישה לחודש. מטרת החברה: להוון את הערוצים, למשוך חברות תוכן שונות ולהציג מתחרות משמעותית ל-Hulu, שפופולרי בארה"ב

30.01.2013, 15:02 | הראל עילם
גוגל עומדת להשיק בקרוב תוכנית שאפתנית לערוצי פרימיום ביוטיוב, עליהם החברות יוכלו לגבות דמי מנוי חודשיים. הדבר יכול לסלול את הדרך של הפיכתו של יוטיוב לאלטרנטיבה ל-Hulu האמריקאי - ולזינוק בכמות תכני הטלוויזיה המקוריים שישודרו דרך הרשת. כך דיווחו מספר מקורות ל"וול סטריט ג'ורנל" ו-AdAge.

קראו עוד בכלכליסט

לפי המקורות, כל ערוץ יגבה סכום שינוע בין דולר אחד לחמישה לחודש ויתכן ויושקו כבר באמצע 2013. לא ברור בדיוק מה יחשב תוכן פרימיום - לפי המקורות, נראה כי גוגל נמצאת במגעים עם חברות התוכן ורשתות הטלוויזיה על מנת לאפשר להן גם לגבות כסף על גישה לספריות קבצים במתכונת VOD, להופעות חיות בשידור חי וכן עבור גישה מוקדמת לתכנים.

 

ערוצים פופולריים עשויים לגבות דמי מנוי

 

עדיין לא ידוע אם התוכן בתשלום יכלול ערוצי טלוויזיה קיימים שיהגרו ליוטיוב, או שיהיה מדובר בערוצי מקור חדשים. לפני יותר משנה הכריזה החברה על קמפיין משמעותי להקמת יותר ממאה ערוצי תוכן חינמיים בארצות הברית ועשרות מחוצה לה, אבל לא מעט חברות יצאו בחודשים האחרונים מהתוכנית ויוטיוב אף הודיעה כי היא תקצץ בתקציב הפקות המקור שלה.

מהלך אסטרטגי ביוטיוב. הייתם משלמים עבור קליפים?, איור: ליאב צברי מהלך אסטרטגי ביוטיוב. הייתם משלמים עבור קליפים? | איור: ליאב צברי מהלך אסטרטגי ביוטיוב. הייתם משלמים עבור קליפים?, איור: ליאב צברי

תוכנית פרימיום תוכל לעודד את החברות שנטשו את יוטיוב לחזור אליה, ולהפיק תכנים יעודיים לאינטרנט. מנכ"ל יוטיוב, סאלר קמקנגה, אמר לפני כשנה ששירות פרימיום יוכל לאפשר ליוטיוב "לגנוב" חברות כבלים קטנות. מספר ערוצי טלוויזיה כבר משדרים ביוטיוב, כגון ערוץ ההיאבקות.

לפי המקורות, גוגל כבר פנתה למספר חברות שהפיקו תכני יוטיוב מצליחים, כגון ערוץ הגיימינג Machinima שצבר כארבע מיליארד צפיות, ולבקש מהם להפיק תכני פרימיום.

ראש בראש עם Hulu

יוטיוב השיקה בעבר מספר שירותים שנועדו לייצר לה מקורות הכנסה נוספים, כגון שירות השכרת סרטים וצפיה על גבי הטלוויזיה ביוטיוב Leanback. שירותים אלה מוערכים ככישלון מסחרי, על אף שהחברה לא פרסמה נתונים רשמיים של המכירות שבוצעו דרכם.

בתחום הטלוויזיה המקוונת, התחרות הגדולה ביותר של יוטיוב היא הולו, מיזם משותף שהוקם על ידי שלוש מארבעת חברות הטלוויזיה הגדולות בארצות הברית. האתר מציע, תמורת תשלום חודשי של שמונה דולר בחודש, גישה בלתי מוגבלת לכל ערוצי הטלוויזיה ותכני ה-VOD, כולל עונות שלמות ופרקים חדשים.

גוגל גם נאבקת בפייסבוק: לפי נתוני חברת המחקר קומסקור, הרשת החברתית הגדילה את היקף הסרטונים הנצפים דרכה ב-76%, בעוד שיוטיוב איבדה 40% מהיקף הצפיות בה.

תגיות