אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישי דוידי בדרך לעוד השתלטות, הפעם על סינרון צילום: נמרוד גליקמן

בלעדי לכלכליסט

ישי דוידי בדרך לעוד השתלטות, הפעם על סינרון

קרן פימי של דוידי רכשה 6% מחברת המכשור האסתטי־רפואי, בדרך למה שנראה כמו השתלטות נוספת. הפעם אולי דווקא בשיתוף המייסד

31.01.2013, 06:59 | גולן חזני

סינרון היא היעד הבא של קרן פימי. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן בניהולו של ישי דוידי ביצעה בשבועות האחרונים רכישות של מניות סינרון בהיקף של כמה אחוזים, ועל פי הערכות מדובר ב־4%–6% - יריית הפתיחה בדרך לעוד רכישות שיביאו אותה להחזיק 20%–25% ולשליטה בחברה.

סינרון תצטרף לריטליקס ולאורמת הטקטיקות של דוידי ב-16 שנות קיומה גייסה פימי 2.1 מיליארד דולר בחמש קרנות, השקיעה ב-67 חברות ומכרה 30 חברות גולן חזני, תגובה אחתלכתבה המלאה
עדיין לא ברור באיזו צורה דוידי מתכנן לבצע את ההשתלטות. בעבר ביצע דוידי השתלטות על ריטליקס בצורה לא אוהדת לבעלי השליטה הקודמים ולמנכ"ל בארי שקד, ולאחרונה גם החל לרכוש מניות של גילת לוויינים בלי תיאום עם ההנהלה (ראו מסגרת). ייתכן שהסיפור הפעם שונה, וכי המהלכים ייעשו בשיתוף המייסד שמעון אקהויז.

רחוקה ממחיר השיא שלה

סינרון נוסדה על ידי שמעון אקהויז ומנוהלת על ידי לו סקאפורי, החלה את דרכה בתחום הסרת השיער והתפתחה להיות חברה רב־תחומית בשוק האסתטיקה בכלל ובתחום המכשור האסתטי־ רפואי בפרט. סינרון ביצעה ב־2010 רכישה של מתחרתה האמריקאית המשמעותית קנדלה, תמורת 65 מיליון דולר. מאז צמחו מכירותיה אך היא התקשתה לשוב לרווחיות. לפני שנה רכשה סינרון את אולטרה שייפ הישראלית תמורת 12 מיליון דולר, והתרחבה לתחום עיצוב הגוף. אולטרה שייפ פיתחה מוצר להמסת שומן, תחום משיק לתחום העיסוק העיקרי של סינרון.

ישי דוידי. גיוס של 2.1 מיליארד דולר והשקעה ב־67 חברות, צילום: נמרוד גליקמן ישי דוידי. גיוס של 2.1 מיליארד דולר והשקעה ב־67 חברות | צילום: נמרוד גליקמן ישי דוידי. גיוס של 2.1 מיליארד דולר והשקעה ב־67 חברות, צילום: נמרוד גליקמן

באוקטובר האחרון קיבלה החברה את אישור ה־‏FDA‏ (רשות המזון והתרופות האמריקאית) לשיווק ‏‏Me‏ - מכשיר ביתי פרי פיתוחה להסרת שיער לצמיתות. זהו המכשיר הביתי הראשון של החברה שמקבל את אישור ה־‏FDA‏, ולכן מדובר באישור שעשוי לסייע לחברה בקבלת אישורים עתידיים למכשירים ביתיים אחרים שתפתח. ‏Me‏, המשווק בארץ על ידי סופר־פארם, הוא המוצר העיקרי בפעילות המכשור הביתי של סינרון, פעילות שמתבצעת תחת החברה־הבת ‏Syneron Beauty‏. פעילות זו נחשבת למנוע הצמיחה העיקרי של סינרון, והיא אמורה להפוך לרווחית בשנה הקרובה. נראה שדוידי מזהה הזדמנות.

אבל זו כנראה לא ההזדמנות היחידה שדוידי מזהה; סינרון, שהונפקה בנאסד"ק ב־2004, הגיעה ב־2005 לשווי שיא של יותר ממיליארד דולר, אולם מאז חלה ירידה חדה בשווייה וב־2009 ירדה לשפל כשנסחרה לפי שווי של כ־200 מיליון דולר בלבד. מאז החברה התאוששה מעט עם התעשייה כולה, אך היא עדיין רחוקה ממחירי השיא שלה. כיום החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 354 מיליון דולר ומחיר המניה הוא 10 דולר.

ענף בהתאוששות

תחום האסתטיקה הרפואית שבו פועלת סינרון התעורר לחיים בשנתיים האחרונות, ולפי מחקרים של השנה האחרונה צפוי השוק להגיע למכירות של 3.5 מיליארד דולר בשנה. העלייה שמסתמנת בביקושים נובעת מהשיפור הטכנולוגי המשמעותי, מהירידה בעלות השימוש ובמחיר המוצרים והמכשירים ומהאמון הגדל של הצרכנים במוצרים ובתהליכים.

שמעון אקהויז. מימושים במאות מיליוני דולרים, צילום: אילן ספירא שמעון אקהויז. מימושים במאות מיליוני דולרים | צילום: אילן ספירא שמעון אקהויז. מימושים במאות מיליוני דולרים, צילום: אילן ספירא

חממה יזם סדרתי ושמו אקהויז שמעון אקהויז הוא חלוץ תחום הטיפול האסתטי המסחרי בישראל גולן חזנילכתבה המלאה
אך נראה כי הסיבה העיקרית לצמיחה בתחום נובעת מההתאוששות הכלכלית הגלובלית שמכניסה לקוחות חדשים ובעיקר קהלים שבעבר לא הרשו לעצמם להשתמש במוצרים ושירותים בתחום זה.

התנופה נעצרה ולא שבה

את 2002, השנה הראשונה שלה במכירות, סיימה סינרון עם הכנסה של 11.5 מיליון דולר ורווח של 2 מיליון דולר, וכעבור חמש שנים בלבד את 2007 סיימה החברה עם הכנסות של 141 מיליון דולר ורווח של 31 מיליון דולר. סינרון הונפקה בנאסד"ק בתחילת הרבעון האחרון של 2004 וגייסה כ־60 מיליון דולר במחיר של 12 דולר למניה.

במרץ 2005 מכרה החברה עוד 7 מיליון מניות של מנהליה ועובדיה, והפעם במחיר של 28 דולר למניה, כאשר בסוף 2006 הגיעה המניה לשיא של 45 דולר. חלק מהעלייה המשמעותית מיוחסת לגורו הטלוויזיוני והפרשן הבכיר של CNBC ג'ים קריימר, שהמליץ עליה בחום. אלא שבמהלך השנים 2007–2009 נעצרה התנופה של סינרון בשל המשבר בעולם בכלל ובתחום האסתטיקה בפרט. ב־2007 ירדו מכירות החברה ל־55 מיליון דולר וב־2009 עברה החברה להפסד הראשון שלה - 23.6 מיליון דולר.

ב־2010 הוחלף המנכ"ל רונן גרצל בלו סקאפורי. באותה שנה רשמה החברה התאוששות במכירות וסיימה את 2010 עם הכנסה של 189.5 מיליון דולר, אך עם הפסד דומה לזה של 2009 - 25.4 מיליון דולר. את 2011 סיימה החברה עם הפסד של 50 מיליון דולר, למרות הצמיחה בהכנסות, שהגיעו ל־228 מיליון דולר בשנה זו. הונה העצמי של החברה עמד בסוף הרבעון השלישי ב־2012 על 234 מיליון דולר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ביצועי החברה קשורים ליכולת הניהולית והכרת השוק
בכל פעם שחברה אומרת שעקב המשבר הפיננסי תוצאותיה העסקיות נפגעו, יש לבדוק את ביצועי התעשיה והמתחרים שלה, עיין ערך Allergan חברה מובילה שעוסקת בתחום האסתטיקה וגדולה פי כמה מסינרון מדווחת על גידול במכירות וברווחיות למרות שבסיס האם שלה בארה״ב. וכעת למרות המשבר באירופה מדווחת על מכירות שיא באירופה. המסקנה המתבקשת היא שההנהלה בסינרון פשוט לא מבינה את השוק שהיא פועלת בו וכיצד לבדל עצמה.
אחת שיודעת , ארה״ב  |  31.01.13