אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מישל מרסייה: "פוטרתי כי סירבתי למסור זכויות על מברשת שהמצאתי" צילום: עמית גושר

מישל מרסייה: "פוטרתי כי סירבתי למסור זכויות על מברשת שהמצאתי"

הספר מישל מרסייה טוען בתביעה שהגיש כי פוטר מהחברה שייסד כחלק ממכבש לחצים שהופעל עליו כדי שיוותר על קניין רוחני של מברשת הפלא שהמציא. הוא תובע שכר עבודה של עשרה חודשים ואת השבתו לעבודה

31.01.2013, 10:43 | זוהר שחר לוי

מעצב השיער מישל מרסייה תובע את הנהלת רשת המספרות שייסד, את המנכ"ל אבשלום הרשקוביץ ושתי דירקטוריות שולה רקנאטי ומימי (מרים) סלע. מרסייה דורש לבטל את פיטוריו מהחברה הנושאת את שמו מישל מרסייה בע"מ וטוען כי במשך תשעה חודשים מלינים את שכרו.

קראו עוד בכלכליסט

מרסייה הקים בשנות ה־80 רשת לעיצוב שיער תחת המותג הנושא את שמו. באמצע שנות ה־90 הקים את חברת "מישל מרסייה בע"מ" שכללה גם מספרות תחת שם זה וכן ייצור, שיווק ופיתוח של מוצרי שיער. תחת שמה של החברה יצאו גם מוצרים חדשניים לטיפול בשיער, שיזם מרסייה לדבריו, כמו מוצר בשם SOS Color שנועד לתת פתרון לכיסוי מהיר לשיער לבן. מוצר נוסף וייחודי הוא מברשת שיער להתרה קלה ומהירה של קשרים בשיער והוא, כך לטענת המעצב, הסיבה לפיטוריו בחודש שעבר לאלתר מהחברה. "מפעילים עלי לחץ ברוטלי כדי לקבל את הקניין הרוחני שלי, הגעתי למצב כלכלי קשה", הוא טוען בתביעה שהגיש השבוע לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.

בני לנדא, משקיע בחברה, צילום: אוראל כהן בני לנדא, משקיע בחברה | צילום: אוראל כהן בני לנדא, משקיע בחברה, צילום: אוראל כהן

לדברי מרסייה, עד 2009 הוא שימש כמנהל של החברה, אך אז השקיעו בחברה בני לנדא וחברה בבעלות ליאון רקנאטי ומרסייה הפך לסמנכ"ל טכנולוגיות בחברה וכן ליו"ר דירקטוריון. יחד עמו בדירקטוריון יושבים המנכ"ל של החברה, אבשלום הרשקוביץ, שולה רקנאטי ומרים (מימי) סלע.

בהתאם, הוחלט כי יקבל שכר של 50 אלף שקל בחודש, שעלה בהמשך ל־60 אלף שקל, רכב מסוג פורד וכן הוצאות טלפון, דלק ועוד. לדבריו, הוא תמיד נותר "הרוח החיה בחברה".

מישל מרסייה, צילום: עמית גושר מישל מרסייה | צילום: עמית גושר מישל מרסייה, צילום: עמית גושר

אלא שלדברי מרסייה, בשנת 2012 נודע לו "בדרך אגב" כי עליו להעביר את קניינו הרוחני, מברשת השיער שהמציא, לידי החברה ללא קבלת תמורה עבורה. מרסייה, כך לגרסתו, סירב, ומאז מפעילה החברה לחצים ברוטאליים כנגדו.

כך לדבריו, מאז חודש אפריל האחרון, כלומר במשך תשעה חודשים, מלינה החברה את שכרו וכן את זכויותיו הסוציאליות, דבר שהוביל אותו למצוקה כלכלית. "התנהלותה הבריונית של החברה", נכתב בתביעה, בגיבוי הדירקטורים ובניצוחו של המנכ"ל, גרמה וגורמת למרסייה נזק רב ביותר ולמעשה פוגעת קשות במטה לחמו".

משא ומתן בין הצדדים לא העלה כל התקדמות ובסופו של דבר, בחודש שעבר הוא פוטר לאלתר וללא הודעה מוקדמת מהחברה. לדבריו תכלית הפעלת הלחץ עליו, על ידי החברה, היא בניסיון לגרום לו להיכנע לדרישותיה להשתלט "באופן ציני וללא כל תמורה על קניינו הרוחני ובכלל זה המותג 'מישל מרסייה' וכן מוצר שהמציא – מברשת להתרת קשרים בשיער". בתביעתו דורש מרסייה להחזירו לעבודה וטוען שפוטר שלא כדין.

לדבריו, בעקבות הודעה שקיבל מהחברה בה התבקש להוציא את חפציו ולפנות את משרדו ולהחזיר את רכבו – הוא דורש כי יוצא צו האוסר על החברה לעשות כן. נכון למועד הגשת התביעה, חייבת לדבריו, החברה שכר עבודה עבור עשרה חודשים בסכום של 510 אלף שקל בתוספת מע"מ. בית המשפט קבע דיון בבקשתו להוצאת צווי המניעה לשבוע הבא.

מחברת מישל מרסייה נמסר: "התביעה טרם הגיעה למשרדו, ולכשתגיע היא תבדק ונגיב כנדרש בפני בית הדין. אך נציין, כי אכן הופסקה ההתקשרות בין חברת מישל מרסייה בע"מ לבין חברה הנמצאת בשליטתו של מר מרסייה, וזאת מימוקים עניינים אשר ידועים היטב למר מרסייה, ואשר במידת הצורך יוצגו גם בפני בית הדין".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה