אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלל ביוטכנולוגיה מזנקת לאחר הצלחה בניסויים של גמידה סל וביוקנסל

כלל ביוטכנולוגיה מזנקת לאחר הצלחה בניסויים של גמידה סל וביוקנסל

גמידה סל המוחזקת על ידי כת"ב בשיעור של 22% דיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בטיפול בלוקמיה. במקביל ביוקנסל (69%) דיווחה על הצלחה בניסוי בשלב השני בטיפול בחולי סרטן הלבלב

04.02.2013, 10:28 | שי סלינס

חברת גמידה סל המוחזקת על ידי אלביט מדיקל(31%) וכלל ביוטכנולוגיה (22%) דיווחה היום (ב') לבורסה בתל אביב כי מניתוח ראשוני של תוצאות ניסוי השלב השלישי  בחולים הסובלים מלוקמיה עולה כי הניסוי עמד ביעד העיקרי שלו אשר הוגדר כאחוזי תמותה של החולים 100 ימים לאחר ההשתלה.

קראו עוד בכלכליסט

הניסוי, כלל 101 חולים, ונערך ב-25 מרכזים רפואיים בארה"ב, באירופה ובישראל. קבוצת הביקורת של הניסוי כללה כ-300 חולים בעלי מאפיינים דומים לחולים שהשתתפו בניסוי, אשר עברו השתלה של 2 מנות דם טבורי (Double Cord Blood Transplantation) בשנים 2006 - 2010.

מהחברה נמסר כי מניתוח ראשוני של תוצאות הניסוי עולה כי 100 ימים לאחר מועד ההשתלה, אחוז התמותה בקבוצה שטופלה בתרופה של גמידה סל, ®StemEx, עומד על 15.8% לעומת 24.5% בקבוצת הביקורת. להערכת גמידה סל, תוצאות מלאות של ניסוי זה (כולל secondary endpoints) צפויות להתקבל בתוך מספר שבועות.

במקביל לאור התוצאות האמורות, נערכים בחברה להגשת בקשות לרישום של ה-®StemEx בארה"ב ובאירופה, בעוד שעדיין אין ודאות כי התרופה תגיע לשיווק על בסיס מסחרי.

ביוקנסל סיימה ניסוי בחולי סרטן הלבלב

במקביל, ביוקנסל, המוחזקת גם היא על ידי כלל ביוטכנולוגיה (69%), העוסקת במחקר ופיתוח של תרופות למחלת הסרטן, דיווחה היום כי סיימה בהצלחה את השלב הראשון בניסוי הקליני בשלב השני לטיפול בחולי סרטן הלבלב.

לפי החברה תוצאות הניסוי מצאו כי לא נצפתה כל החמרה במצב המחלה של החולים שטופלו בתרופת החברה, BC-819, במינון הגבוה והוכחה בטיחות הטיפול בכלל משתתפים בניסוי.

בניסוי זה נבדקו שני מינונים של התרופה כש-11 חולים חולקו לשתי קבוצות מינון: חמישה חולים קיבלו מינון של 8 מ"ג למנה ואילו שישה קיבלו את התרופה במינון של 12 מ"ג למנה.

פרופ' פרד קוניקוף, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד במרכז הרפואי מאיר, שטיפל בחלק מהחולים במסגרת הניסוי, מסר כי "למרות המספר הקטן של המשתתפים בניסוי, מדובר בתוצאות מעודדות, בעיקר לאור ההבדל שנמצא בין שתי הקבוצות. לאור זאת יש לשקול את המשך הניסוי ולבחון אפשרות להגדלה נוספת של מינון התרופה".

תגיות