אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תם עידן מינהל מקרקעי ישראל: חתימת הסכם עם העובדים תאפשר שינוי ארגוני צילום: עמית שעל

תם עידן מינהל מקרקעי ישראל: חתימת הסכם עם העובדים תאפשר שינוי ארגוני

במסגרת ההסכם הוסדרו תנאי פרישתם של 200 עובדים ושיבוצם מחדש של 550 עובדים בגוף החדש - רשות מקרקעי ישראל; הרפורמה תאפשר העברה של קרקעות מחכירה לבעלות

04.02.2013, 18:22 | דותן לוי

מינהל מקרקעי ישראל בדרך לעבור שינוי ארגוני רחב ולהפוך לרשות מקרקעי ישראל, זאת לאחר שנחתם הסכם קיבוצי המסדיר את תנאי פרישתם של 200 עובדים ושיבוץ מחדש של כ-550 עובדים שיוותרו בארגון  החדש - רשות מקרקעי ישראל.

קראו עוד בכלכליסט

 במכתב שהעביר היום (ב') מנהל המינהל בנצי ליברמן בשיתוף עם יו"ר ועד העובדים גיל אייזנשטיין לעובדים נכתב: "אנחנו שמחים להודיעכם כי הנהלת המינהל, ועד העובדים הארצי, הסתדרות עובדי המדינה ונציגי משרד האוצר הגיעו להסכמה על עקרונות לעדכון להסכם הקיבוצי. הדיונים בערעורים הסתיימו, והודעות לעובדים יישלחו בימים הקרובים". בהמשך המכתב ציין ליברמן כי המעבר לתפקידי הרשות החדשים יתבצע בהדרגה, ובשבועות הקרובים יימשכו ההדרכות והפעולות כחלק מההכנה למעבר לרשות.

ליברמן. הושג הסכם עם העובדים, צילום: נחום ברנע ליברמן. הושג הסכם עם העובדים | צילום: נחום ברנע ליברמן. הושג הסכם עם העובדים, צילום: נחום ברנע

שינוי המבנה הארגוני במינהל מקרקעי ישראל הוא אחת היוזמות של ראש הממשלה בנימין נתניהו אשר נועדו לטפל במחירי הדירות, בין היתר על ידי הליכי התייעלות של הגופים שמטפלים בענף, ובהם מינהל התכנון והמינהל אשר אחראי על הליך שיווק הקרקעות. במסגרת מהלך זה יזם נתניהו גם את חוק התכנון והבנייה החדש (חוק המרפסות) אשר לא הצליח לעבור את אישור הממשלה.

הרפורמה במינהל נחקקה באוגוסט 2009 והתחלקה לשני נושאים: האחד שינוי במעמד החוכרים - הקניית בעלות מלאה על הנכס לחוכרים במגזר העירוני, והשני ביצוע רפורמה ארגונית מקיפה במינהל - שינוי מבנה ארגוני . המהלך של הקניית הבעלות כבר החל ובמסגרתו זכאים לבעלות על הדירות ללא תמורה נוספת 720 אלף חוכרים מתוך 800 אלף החוכרים בקרקעות עירוניות. לפי המינהל, כ-520 אלף חוכרים כבר נמצאים בשלבים שונים לקידום הרישום בטאבו.

מטרת חלקו השני של המהלך - השינוי הארגוני - היא לאפשר למנהל גמישות ניהולית וכן לשנות את הרכב הניהול בו. כחלק ממהלך זה תתחלק הרשות לשלוש חטיבות: החטיבה העסקית שתהיה אחראית על ניהול ייזום, שיווק והקצאת קרקעות; החטיבה לשמירת קרקעות שתהיה אחראית על פיקוח ואכיפה בכל הקשור לפולשים, מסיגי גבול, מפרי חוזים, בנייה בשטחים פתוחים ושימושים חורגים; חטיבת השירות לחוכרים שתמשיך לפעול ולטפל בבעלי נכסים עירוניים עד שיעברו לבעלות פרטית, ובבעלי קרקעות חקלאיות או בעלי נחלות שלא יוכלו להצטרף בשלב הזה לרפורמה בשל בג"ץ הקשת המזרחית המעכב את העברת הקרקע החקלאית לידיים פרטיות.

תגיות